Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
2. ledna 2019

V novém roce se juniorka postaví Třinci a Vítkovicím, dorost jede na Kladno

Ohňostroje oslavující příchod roku 2019 pomalu ještě z oblohy nezmizely, slávistická mládež se ovšem chystá na další těžké zápasy. Juniorka v pátek a v sobotu přivítá na domácím ledě duo z daleka – do Prahy přijedou Třinec a Vítkovice. Naopak dorost musí k prvnímu zápasu nového roku na hřiště soupeře, přesněji do Kladna. Perný program čeká i sešívané třídy.

Junioři

4.1., HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec

Červenobílí junioři zvládli základní část výborně, díky čemuž mohou být v určité pohodě. Play-off sice ještě jisté nemají, klíčové bitvy ovšem teprve přijdou.

Mezi lepší polovinou celků jsou na tom slávisté momentálně celkem slušně. Přestože trenéři Hamara a Kolařík bojovali se značnou marodkou, dokázali se svými svěřenci vybojovat i několik bodů. Aktuálně jich na svém kontě mají deset, když porazili České Budějovice a silný Salcburk. Proti Litvínovu a Spartě navíc vyhráli nadstavbu duelu.

Oceláři mohou být zatím se svými výkony ve druhé fázi soutěže spokojeni. Ze šesti odehraných zápasů totiž do vítězného konce dovedli hned čtyři a k tomu přidali ještě tři úspěšné nadstavby.

Třinec sice nezačal příliš dobře, když na Spartě prohrál 1:4, následně se mu ovšem začalo dařit. Postupně porazil Pardubice, České Budějovice a Salzburg. A po těsné porážce od Vítkovic naposledy přehrál i Vsetín.

5.1., HC Slavia Praha – HC Vítkovice Ridera

Hokejisté z Ostravy jsou na tom ještě o trochu lépe než páteční soupeř sešívaných. V tabulce jim patří třetí příčka s dvoubodovým náskokem na Třinec. Pravda ale je to, že oproti Ocelářům mají o jeden odehraný duel navíc.

Přestože si Vítkovice poradily s Pardubicemi, Českými Budějovicemi nebo s Kometou, v posledním utkání před Vánoci však trochu překvapivě podlehly desátému Vsetínu po samostatných nájezdech.

Modrobílí se mohou spolehnout na druhou nejlepší přesilovku v nadstavbové skupině, jejich slabinou jsou ovšem oslabení. Když má totiž soupeř početní výhodu, tak z každé třetí podobné situace totiž inkasují. V tomto ohledu jsou na tom nejhůře ze všech dvanácti týmů tabulky.

Dorost

5.1., Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Už po základní části si sešívaní zajistili účast ve vyřazovacích bojích, s předstihem se tak mohou připravovat na nejdůležitější část sezony.

V nadstavbové fázi sice jsou sešívaní ve své skupině až pátí, hraje se však pouze o umístění pro play-off. Naposledy se červenobílým dařilo, když v Edenu poměrně jasně přehráli Litvínov.

Rytíři mají zatím za sebou čtyři duely a bez toho posledního by to byla úspěšná série. Úvodní prohru s Litvínovem totiž napravili výhrou v Hradci Králové a na Slavii. Porazit určitě chtěli i Liberec, jenže nakonec od něj schytali debakl 0:9.

Slušnou zbraní Kladna jsou přesilové hry, ve kterých si Středočeši drží úspěšnost dvacet pět procent. Z dosavadních dvanácti pokusů tak skórovali třikrát. Pro úspěch slávistů tak bude důležité příliš nefaulovat.

Dorost B

5.1., HC Slavia Praha – HC Hvězda Praha

O prvním víkendu roku 2019 čekají dorostenecké béčko soupeři, proti kterým se jim letos vůbec nedaří. S Hvězdou se totiž potkají už počtvrté, zatím ale ani jednou nevyhráli.

Při prvním setkání obou celků z toho byla vysoká výhra Hvězdy 11:2. Ve druhém zápase byli sešívaní lepším týmem, těsnou prohru 1:2 ale stejně neodvrátili. K vítězství pak byli červenobílí nejblíže při posledním měření sil, když vedli už o dva góly, přesto padli 2:4.

Začátek nadstavbové části nezastihl Hvězdu v příliš dobrém rozpoložení, vždyť prohrála třeba i s béčkem Táboru. V poslední době se to však zlomilo, aktuálně totiž drží sérii čtyř výher v řadě.

6.1., HC Motor České Budějovice – HC Slavia Praha

V soutěžním utkání se oba rezervní dorostenecké celky utkaly zatím jen jednou. A byl z toho poměrně jednoznačný výsledek. České Budějovice totiž v Edenu vyhrály 5:0, slávisté tak mají soupeři co vracet.

Celkově se ale Motoru až tak moc nedaří. V tabulce je předposlední s pouhým jednobodovým náskokem na poslední Tábor. Oproti svým soupeřům však mají Jihočeši o dva odehrané zápasy méně, v případě úspěchu se tak mohou posunout vzhůru. Vyhrát budou chtít i slávisté, kteří na druhé příčce ztrácí pouhý bod na vedou Mladou Boleslav. Čekat tak můžeme tuhou bitvu o důležité body.

6. a 8. třída

3.1., HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Jako první ze slávistické mládeže se v novém roce do hry dostanou šesťáci a následně i osmáci. Už ve čtvrtek totiž na svém ledě změří síly s kladenskými Rytíři. Obě kategorie by měly být schopny svého soka porazit, o čemž svědčí i dřívější vzájemné zápasy.

Osmáci nejdříve Kladnu nasázeli deset gólů při výsledku 10:3, druhý duel ovšem vyhráli už "jen" 7:6. Rytířům se nedaří ani v zápasech s ostatními týmy, v tabulce se pohybují až ve druhé polovině.

O poznání lepší výsledky pak mají s Kladnem šesťáci, po úvodní výhře 10:1 totiž Středočechy vyprovodili nášupem i ve druhém duelu (11:0).

5. a 7. třída

5.1., HC Hvězda Praha – HC Slavia Praha

Páťáci a sedmáci před sebou mají těžké víkendové dvojkolo. V sobotu obě kategorie zamíří na led Hvězdy, se kterou se utkají poprvé v sezoně.

Zatímco sedmáci budou při dosavadním skóre 222:30 z pouhých šestnácti zápasů jasnými favority, páťáci budou bojovat se soupeřem, který je na tom v tabulce o šest bodů lépe.

6.1., HC Slavia Praha – SK Sršni Kutná Hora

Pro sedmáky by znovu mělo jít o soka, kterého by měli bez větších problémů poradit, páťáci naopak narazí na tým, se kterým sousedí v tabulce.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více