Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. března 2018

Vary, nebo Budějovice? V Edenu umíme porazit všechny, zní z kabiny

Slávisté si ve čtvrtfinále vedli jedna báseň. Přerovu nedali žádnou šanci a po čtyřech výhrách postoupili hladce do dalších bojů. Sešívaný soubor nesemlelo ani bouřlivé prostředí, ani absence brankářské jedničky v duelech na ledě soupeře. „Bylo to vyhrocené, ale to k tomu patří,“ hlásil forvard Zdeněk Doležal. Zatímco Zubři teď mají po sezoně, Slavia vyhlíží soupeře pro semifinále. Bude jím buď Motor, nebo Energie. „Víc bychom si přáli Vary,“ shodli se Zdeněk Doležal a Lukáš Nedvídek.

Pomalejší rozjezd a fantastický závěr. Slavia začala s Přerovem zlehka a v prvních dvou duelech brala jen těsnou výhru. Na Moravě však červenobílí nakopli mašinu a nasázeli soupeři hned devět branek (6:3 a 3:1). Zatímco v Edenu se trochu trápili, v bouřlivém prostředí MEO Arény dominovali. Ve čtvrtfinále se tak zrodila výhra 4:0.

Sérii dle zadáka Baráka rozhodlo několik faktorů, ve kterých si Slavia vedla nadmíru dobře. „Jako první bych řekl týmovost. Opravdu jsme hráli jako tým a všechno nám fungovalo. Potom obětavost a gólmani,“ jmenoval šestadvacetiletý hráč.

Slavia se ve středu vrátila do plného tréninku

Právě obsazení v brankovišti mohlo nadělat před duely na Moravě trochu neplechy. Jedničku Frodla skolila viróza a do branky tak musel David Honzík. Ten svého kolegu však výborně nahradil a vysloužil si chválu všech spoluhráčů. To, co se mohl zdát jako slabina, se tak nakonec ukázalo jako další silná stránka sešívaných.

13:6
S takovým skóre skončila série proti Přerovu. Doma vyhrála Slavia jen těsně, na Moravě soupeře přestřílela vyšším rozdílem.

„David je zkušený gólman, který má své kvality. V Přerově předvedl to, co o něm víme. Brankáře máme ale oba kvalitní. Jak se říká, každý chvilku tahá pilku,“ řekl o maskovaných mužích Barák. A nepozastavil se ani nad další věcí, jež mohla Pražanům způsobit na Hané menší potíže – bouřlivou atmosférou zubří arény. Při ní na zápasech na led létaly kelímky, slávistická střídačka dokonce schytala i spršku piva.

„To prostřední bylo hodně specifické. Sice nevím, jestli je hokejové, aby fanoušci házeli po ledě kelímky, ale atmosféra byla celkově dobrá,“ zamyslel se. Podobně mluvil i útočník Zdeněk Doležal. „Lidi na Moravě jsou podle mě emotivnější. V minulých letech jsem zažil něco podobného v Šumperku, když jsme tam jezdili s Litoměřicemi. Jak tam, tak i v Přerově nám nadávali. A taky po nás lili pivo,“ dodal s úsměvem.

Vary, nebo Motor? Musíme porazit každého, zní z kabiny

Přerov už však stejně jako ostatní hodil za hlavu. Ačkoliv byl hodně rád, že se jeho týmu povedl tak skvělý výsledek. Díky němu slávistům zbývá víc času na relax i pořádný trénink. „Mám velikou radost, jak se nám čtvrtfinále povedlo. Když třeba teď vidím Kladno, jak ještě musí bojovat s Prostějovem, jsme rádi, že jsme to sfoukli takhle rychle ve čtyřech zápasech. O to lepší, že ty zápasy byly vyrovnané,“ pochvaloval si červenobílý snajpr.

Na středečním tréninku panovala po postupu do semifinále skvělá nálada

Ve dvou volných dnech pořádně relaxoval a už se těší na dalšího soupeře. Kdo jím bude, ale ještě není jisté. „Možná bych si trochu víc přál České Budějovice. A co jsme se bavili s ostatními, máme to podobné. Přijelo by sem hodně jejich fanoušků, kteří by udělali atmosféru. U příznivců z Karlových Varů by to asi takové nebylo. Už ten poslední vzájemný zápas základní části byl fantastický. Ale je to prašť jako uhoď. Vary i Motor jsou nejlepší týmy v lize a my si nemáme moc z čeho vybírat,“ pověděl ohledně výběr příštího protivníka.

Jeho parťáci z kabiny by naopak uvítali Energii. „Víc bych si přál Vary, protože hrají hodně technický hokej. My když přitvrdíme, můžeme jim to hodně znepříjemnit. Mohlo by to na ně platit víc než na Budějovice,“ přiznal Nedvídek.

Obdobně mluvil i obránce Barák. „Taky bych radši hrál proti Varům. Sedí mi jejich zimák, cítím se tam líp. Ale který soupeř nám přistane, proti tomu budeme hrát. Uvidíme, kdo to bude.“

Jisté je zatím jen to, že sešívaní začnou semifinálovou sérii dvěma venkovními zápasy. Podle Nedvídka však tento ukazatel nehraje žádnou roli. „Je úplně jedno, kde budeme začínat. Musíme soupeře porazit doma i venku,“ burcoval.

Ať už však svěřenci trenéra Razýma vyfasují jakéhokoliv soka, papírovým favoritem rozhodně nebudou. Možná tak leda černým koněm. „Do série určitě nepůjdeme jako favorit, ale začíná se od stavu 0:0. Hodně pak napoví dva úvodní venkovní zápasy. Kdyby se nám podařilo jednu výhru uhrát, bylo by to určitě super. Doma jsem oba soupeře porazili, takže si myslím, že v Edenu můžeme porazit kohokoliv,“ uzavřel Doležal.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více