Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. března 2018

Vary splnily úkol. Teď jsme na tahu my, velí Šafránek

Jako den a noc. Takový byl slávistický výkon v Karlových Varech. V úvodním duelu sice propásli úvod, pak ze zápasu dokázali udělat velké drama a kousali prohru až po prodloužení. Středeční výsledek byl naopak jednoznačný. Vysoké porážce nedokázal zabránil ani útočník David Šafránek. Podle červenobílého forvarda se Slavii nedařilo v žádné herní činnosti. „Ve hře nám chybělo takřka všechno. Vary splnily úkol, teď jsme na tahu my,“ řekl šestadvacetiletý centr.

Zatímco v úterý se vám úvod zápasu příliš nepovedl, tentokrát to bylo zcela naopak. V čem tkvěla změna oproti předchozímu duelu?
Sice jsme neinkasovali hned na začátku jako v předchozím zápase, ale jinak si myslím, že jsme toho moc nevylepšili. Úterní zápas byl o sto procent jiný, teď nám ve hře chybělo takřka všechno. Řekli jsme si, že první třetinu zvládneme uhrát na 0:0, což se nám skoro podařilo. Až v poslední minutě jsme dostali gól v oslabení a nevím, jestli nás to srazilo, ale duel se určitým způsobem zlomil a my už nebyli schopní skoro ničeho.

8:3
Takové skóre mezi sebou mají Karlovy Vary a Slavia po prvních dvou zápasech. Energie v semifinále vede už 2:0.

Zmínil jste, že vás zřejmě zlomil závěr prvního dějství. V této pasáži Slavia doplatila hlavně na nedisciplinovanost. Co způsobilo tolik vyloučení? Horší pohyb, porce smůly…?
Ty fauly pramenily z toho, že jsme někde byli pozdě. Bohužel jsme tam měli smůlu na vysoké hokejky a podobné fauly. Jsou to chyby, které se v play-off neodpouštějí a Vary je potrestaly.

V množství faulů jste pokračovali i v dalším průběhu utkání. Mohlo vás časté trestání, jak se říká, zatavit? Obzvlášť po dalších dvou brankách soupeře.
Myslím, že ani ne. V úterý jsme dali v průběhu druhé třetiny tři góly, takže jsme ten zápas ani za stavu 0:3 rozhodně nevzdávali. Věděli jsme, že i tři brankou můžou v hokeji padnout hodně rychle. Bohužel jsme tentokrát byli v takové situaci, že když to bylo 0:1 a 0:2, ještě se o něco hrálo. Když už to pak ale bylo tři a čtyři nula, nebyli jsme schopní ničeho.

Trenér Razým si vzal už uprostřed prostřední periody time out. Bylo to spíš z taktických důvodů, nebo se vás snažil na střídačce ještě vyburcovat?
Kouč si vzal oddechový čas hlavně kvůli tomu, že kluci už byli dlouho na ledě, bylo to po oslabení a navíc se pískalo zakázané uvolnění. Takže to bylo spíš pro ně, aby si odpočinuli. Ale samozřejmě trenér uděloval i nějaké pokyny. Třeba abychom nekoukali na výsledek, hráli jako za stavu 0:0 a připravili se tak na domácí utkání.

První duel jsme si zasloužili vyhrát. Bohužel, smutnil Šafránek

V samotném závěru za de facto rozhodnutého stavu tým působil už trochu odevzdaně. Nebyla už v hlavách spíš snaha duel nějak dohrát a pošetřit síly?
My jsme to utkání chtěli dohrát důstojně a trochu se připravit a naladit na příští zápas. Ale ani to se nám nepovedlo. Měli jsme soupeře víc dohrávat, snažit se jim to na ledě co nejvíc znepříjemnit a nachystat si je na domácí utkání, ale to nám nevyšlo.

Když se podíváme na oba zápasy ve Varech a jejich výsledky – myslíte si, že skóre odpovídalo hře?
Poté, co jsme v úterý předvedli obrat na 3:2, jsme si podle mého názoru zasloužili vyhrát. Kvůli chybičce v prodloužení to bylo přesně naopak. Je možné, že kdybychom ten zápas vyhráli, nebyla by druhá prohra tak strašná. Takhle bohužel jedeme domů za stavu 0:2 a je úplně jedno, jak ty zápasy vypadaly.

V sobotu a neděli vás čekají dva zápasy doma. Od čeho se můžete z herního pohledu odpíchnout? A na čem je naopak potřeba nejvíc zapracovat?
Vary svůj úkol splnily a teď jsme na tahu my. Musíme převzít otěže hned od začátku a soupeři nic nedovolit. Naopak musíme být dominantní na puku a držet se v jejich pásmu. Ve druhém zápase to bylo tak, že když už jsme se dostali do jejích obranné třetiny, skoro nic z toho nebylo. Byli jsme slabí i v soubojích.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více