Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. května 2018

Velký úspěch! Dva slávisté míří na juniorské mistrovství v hokejbale

Na začátku července se v kanadském St. Johns uskuteční mistrovství světa osmnáctiletých v hokejbale. Na světovém šampionátu nebudou chybět ani dva sešívaní mladíci. Filip Macek a Jiří Vaniš, kteří hokejbal hrají za Hostivař, se dostali do konečné třiadvacetileté nominace, a tak budou se svými spoluhráči bojovat o medaile.

Jaké jste měli pocity, když jste se o nominaci dozvěděli?
Macek: Pro nás je to dobrá zpráva. Doufali jsme, že bychom se do konečné nominace mohli dostat. Jsem rád, že máme možnost účastnit se nějakého mistrovství. Když budu mluvit za nás za oba, tak můžu říct, že se do Kanady hodně těšíme.
Vaniš: Pro mě je to velký úspěch, že jsem se do týmu dostal. Těším se na porovnání s hráči z jiných zemí.

Filip Macek (vlevo) a Jiří Vaniš (vpravo) se svým spoluhráčem z Hostivaře.

Překvapila vás nominace, nebo jste to očekávali?
Macek: Oba dva jsme měli slušnou šanci, že nás trenéři vyberou. Osobně mě nominace samozřejmě potěšila, ale popravdě jsem moc překvapený nebyl. Dá se říct, že jsem to vzhledem k průběhu sezony tak trochu očekával.

Oba dva hrajete lední hokej i hokejbal. Upřednostňujete jeden sport před druhým?
Macek: Myslím si, že celkově oba sporty dáváme přibližně na stejnou úroveň.
Vaniš: V zimě samozřejmě dáváme větší prostor hokeji, hned po konci sezony ale upřednostňujeme hokejbal. Myslím si, že se nám oběma docela daří, tak by byla škoda se mu nevěnovat.

S jakými cíli pojedete do Kanady?
Macek: Když jsem se koukal na naši sestavu, tak si troufnu říct, že trenéři vybrali dobré hráče. Myslím si, že by to mohlo fungovat. Na mistrovství budou kvalitní týmy, například Amerika, Kanada nebo Slovensko, ale naše ambice by měly být medailové. Máme dostatečnou kvalitu na to, abychom se o to porvali.
Vaniš: Se zahraničními týmy nemám moc zkušeností, takže nedokážu odhadovat. Každopádně ale budeme bojovat o medaili, bez toho bychom tam ani nemuseli jezdit.

Jak zvládáte letní přípravu na Slavii?
Macek: Pro nás je ta letní příprava trochu odlišná. Pokud máme čas, tak chodíme na všechny tréninky, ale když přijdou povinnosti v hokejbale, tak musí jít letní příprava stranou.

Nedávno se u juniorky změnil trenér, jak jste to vnímali?
Macek: Ta změna přišla dost narychlo, nikdo to nečekal. Lehce se změnily tréninky, které jsou teď více herní, což nám vyhovuje. Pohyby jsou pro nás přirozenější a lépe se nám pak letní příprava vstřebává.

V juniorce je poměrně dost hráčů. Vnímáte boj o udržení v týmu už během letní přípravy?
Vaniš: Tohle vůbec neřeším. Soustředím se na sebe, abych si pak mohl říct, že jsem do toho dal všechno. Jestli se v týmu udržím, to už není na mně. Samozřejmě bych byl rád, kdyby se to povedlo, ale to uvidíme až pak na ledě.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více