Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. prosince 2021

Venku se nám daří víc než doma, ale nenapadá mě proč, přemýšlí Knotek

Tomáš Knotek si v utkání se Sokolovem připsal dvě asistence a dál zůstává nejproduktivnějším hráčem Slavie. Ani jeho dva body ale na vyhraný zápas nakonec nestačily. V rozhovoru se dočtete, jak klubový lídr bodování zhodnotil uplynulé utkání, svoji formu i co přeje všem slávistům do nového roku.

Zápas se Sokolovem je odehrán, zároveň máte za sebou poslední zápas tohoto roku, jaké to bylo utkání?
Nehodnotí se mi to vůbec dobře, když jsme prohráli. Nechali jsme si dát velmi rychle tři góly a pak už se to těžko dotahovalo.

Co o výsledku rozhodlo?
Určitě právě ty rychle obdržené góly. To myslím, že byl hlavní důvod, proč jsme dnes nezískali ani bod. I přesto, že jsme se na dnešní zápas připravovali, věděli jsme, že mají rychlé hráče a že dobře forčekují, tak i přesto všechno nám dali hned dva góly. Na začátku druhé třetiny pak přidali třetí, a to se těžko dohání.

„Z individuálního hlediska samozřejmě nějaká spokojenost panuje, ale když to nepomáhá týmu k bodům, tak z toho rozhodně nemám takovou radost.“
Tomáš Knotek o své produktivitě

Říkal jsi, že jste se na soupeřovy hráče připravovali. Byla příprava v něčem speciální, i kvůli tomu, že spousta jejich hráčů hrálo ještě nedávno za Slavii?
Myslím, že ani ne. Všichni, co hrajeme, tak se tak nějak známe a nějakou dobu proti sobě hrajeme. Samozřejmě vím, že několik kluků od nich hrálo ještě loni tady v Praze za Slavii. Minulý rok jsem tady ale nebyl, takže tohle se přiznám, že jsem ani neřešil, a nemyslím si, že by to i nějak bylo téma v kabině.

V dnešním utkání sis připsal dvě asistence, zároveň jsi nejproduktivnějším slávistou v tomto ročníku. Jak hodnotíš ty sám za sebe aktuálně probíhající sezónu?
Teď jsem měl takové hluché období, pár zápasů, kdy se mi moc nedařilo. To ale padne někdy na každého, myslím si, že je těžké vydržet celou sezónu bez něj, v nějaké super formě. Já jen doufám, že už jsem si to všechno vybral. Z individuálního hlediska samozřejmě nějaká spokojenost panuje, jsem rád i za dnešní asistence, ale když to nepomáhá týmu k bodům, tak z toho rozhodně nemám takovou radost, jako bych měl, kdyby to k nim vedlo.

„V téhle těžké době bych všem popřál hlavně trpělivost. Taky samozřejmě přeju hodně zdraví, protože když není to, tak je všechno velmi těžké.“
Tomáš Knotek o přání do nového roku

Týmu se nedaří sbírat body na domácím ledě v Edenu. Co myslíš, že je příčinou?
No je to teda velký paradox. Vím, že máme víc bodů z venkovních utkání než z těch domácích. Ale nevím, nenapadá mě důvod, proč tomu tak je. Já jen věřím, že se nám to podaří v roce 2022 zlomit.

Se Sokolovem jste prohráli, ale ze zápasu si je co do budoucna odnést. Co si myslíš, že se dnes podařilo?
Určitě to, že jsme to za stavu 0:3 nevzdali. Zabrali jsme a dotáhli jsme to na rozdíl jednoho gólu. Bohužel naší špatnou disciplínou jsme se pak ze zápasu taky sami dostali. Stavět ale samozřejmě můžeme na té bojovnosti a na tom, že jsme to nevzdali, i když to pro nás musí být samozřejmost.

Ty už jsi na to v jedné z předchozích otázek narazil, rok 2021 brzo končí. Co bys slávistům popřál do nového roku?
V téhle těžké době bych všem popřál hlavně trpělivost. Nejen s námi, ale vůbec celkově se situací ve světě. Fanoušků může přijít jen tisíc na zápasy. Jsme ale rádi za každého fanouška, a když jich přijde tisíc, tak si myslím, že je to úspěch. Taky samozřejmě přeju hodně zdraví, protože když není to, tak je všechno velmi těžké.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více