Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. března 2018

Víkendové peklo v Přerově. Sešívaní mohou v bouřlivé atmosféře sérii dohrát

„Takhle jsme si to představovali,“ zní ze sešívané kabiny. Všichni Razýmovi svěřenci chtěli jet do Přerova k třetímu a čtvrtému zápasu čtvrtfinálové série s vedením 2:0. Povedlo se. Výhry v Edenu se ale nerodily snadno a na soupeřově půdě to bude ještě o něco náročnější. Domácí v sobotu a v neděli požene vášnivé přerovské publikum.

Dva zápasy, dvě vypjaté bitvy, které rozhodl jediný gól. V prvním zápase série se hráči pomalu oťukávali, někteří dokonce uvedli, že duel neměl parametry zápasu play off. To ovšem na zisku prvního bodu, který v prodloužení pro Pražany vybojovat Zdeněk Doležal, nic neměnilo.

I druhé klání nabídlo výsledek 2:1, tentokrát však domácí stihli výhru urvat už v základní hrací době. „Ukázala se předpověď, že zápasy s Přerovem budou vyrovnané a výsledky budou o jednom, dvou gólech,“ uvedl po zápase Jan Srdníko s tím, že už parametry utkání vyřazovací části nechyběly.

Všude dobře, doma nejlépe. Sešívaní před vlastními fanoušky nezaváhali ani jednou.

A skutečně. Zubři se znovu prezentovali tvrdou hrou, bojovalo se o každý kousek ledu. Slavia ale ve fyzické hře držela krok – alespoň ve dvou závěrečných třetinách. „Budeme se tak snažit hrát i v Přerově. Ve středu byly k vidění osobní souboje, které jsme vyhrávali, dohrávali jsme hráče, všichni se vraceli a poctivě makali,“ chválil kapitán Novák.

Výkon bez chybiček to ale nebyl, to si nikdo z červenobílých nenamlouvá. Pokud chtějí Razýmovi hoši uspět i o víkendu v Přerově, musí přeřadit ještě na vyšší stupeň. „Určitě musíme zlepšit přesilovky, které nám nejdou vlastně celou sezonu. Když budeme hrát jako poslední dvě třetiny, bude to podle mě dobré,“ uváděl Krejčík. Ten svým gólem rozhodl druhý zápas.

„Řekl bych, že přesilovky byly podstatně lepší než v úvodním zápase, ale stále chyběl gól,“ doplni ke hře v početní převaze Novák.

I tak mohl sešívané znovu těšit úspěch v brankovišti. Druhý zápas namísto pravidelně nasazovaného Dominika Frodla odchytal David Honzík. A i on si vedl skvěle. „Sám se sebou jsem spokojený. Důležité, že jsme vyhráli. Za důvěru jsem rád, že mě vytáhli do play off,“ uvedl sešívaný gólman a už vyhlíží víkendové zápasy: „Bude tam bouřlivá atmosféra, to je ale jen dobře. Už jsme tam hrál baráž druhé ligy, je to tam prostě peklo.“

Špatný led, čáry nebyly vidět

Právě před vlastními fanoušky nebudou chtít přerovští hokejisté zaváhat. Moravské fandění by mělo Zubry hnát dopředu. Zubři ale zároveň budou pod drobným tlakem, další zaváhání by už je mohlo mrzet.

Čtvrtfinálová přetahovaná pokračuje o víkendu v Přerově. O každý kousek ledu budou znovu bojovat i nejproduktivnější hráči obou celků ze základní části David Šafárnek (vpravo) a Tomáš Sýkora (vlevo).

Odhodlaní se však zdají být dost. „Teď jsme na řadě my. Přesouvá se to k nám, do Přerova. Musíme to zvládnout,“ říkal pro hokejprerov.cz Radomír Pala, jediný přerovský střelec středečního zápasu.

A názor trenéra? „Série se nehraje na jedno vyhrané utkání, ale na čtyři vítězné zápasy. Teď není ještě zdaleka nic rozhodnuté. Teprve, až si jeden z týmů vyslouží v sérii čtyři výhry, můžeme něco opravdu hodnotit a rekapitulovat,“ hodnotil poněkud vyhýbavě trenér Přecechtěl první duel, druhý nekomentoval vůbec.

To přerovští hráči si byli vědomi toho, že dvě branky za dva zápasy jim vítězství nezaručí „Jeden gól venku je dost málo. Měli jsme tam několik šancí, neproměnili jsme je,“ hodnotil sérii útočník soupeře a lehce si povzdechl nad podmínkami v Edenu: „Led byl šílený, na to se ale nemůžeme vymlouvat… Ani čáry nešly vidět, měli jsme s tím velké problémy.“

Teď se ukáže, jak se Přerovští předvedou ve svém prostředí… A hlavně jak se s bouřlivým moravským prostředím popasují slávisté. Duely začínají jak v sobotu, tak neděli v 17.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více