Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.2.2019

Vítězná premiéra pro Málka, Slavia přetlačila Benátky

59. kolo, sobota 23.2.2019, Benátky - Slavia
Benátky
3:5
1:1, 1:1, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Wiencek (Bittner), 27. Klapka (Šafařovský, Žemba), 47. Wiencek (A. Dlouhý, Bittner) – 19. Saňa (Hrdinka), 37. Vlček (Vrdlovec, J. Doležal), 44. M. Ondráček (Šteiner, Kubica), 45. Duda (J. Novák, Šmerha), 48. Šmerha (J. Novák, Vrdlovec). Rozhodčí: Barek, Jechoutek – Horažďovský, Kučera. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 515. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Sestavy

Benátky

Žajdlík – Niko, Hampl, Kovář, Maier, Poizl, Ira, Klodner – Wiencek, Bittner, Cikhart – Šeliga, Burda, A. Dlouhý – Žemba, Šafařovský, Klapka.

Slavia

Málek – J. Novák, Hrdinka, Duda, Hejda, Štibingr, Barák, Saňa – Vrdlovec, Vlček, J. Doležal – M. Ondráček, Kubica, Furch – Všetečka, D. Hradil, Šmerha – Tejral, Kohút, Šteiner.

Na pátý pokus se sešívaným hokejistům podařilo prolomit smůlu. Ve vyrovnaném utkání Slavia v brance s debutujícím Málkem ve třetí třetině nakonec předčila Benátky po velké bitvě a zvítězila 5:3. Za červenobílé se brankově prosadilo hned pět střelců. K obrancům Saňovi a Dudovi se přidali útočníci Vlček, Ondráček a Šmerha. Slávisté se tak vrací do Edenu s plným bodovým ziskem.

Velká premiéra brankáře Málka ozdobila předposlední utkání Slavie v sezóně. Jinak se sestava příliš nezměnila, kromě debutu mladého brankáře nastoupil oproti zápasu se Vsetínem v obraně Saňa, který nahradil Ryzáka.

Novic v brance Slavie se ihned musel činit proti nájezdům benáteckých hráčů. Ve čtvrté minutě se po Maierově přihrávce dostal za obranu hostů Petr Wiencek. Málek se snažil svým výjezdem pomoci sešívané obraně, útočník domácích však byl u puku rychleji a dokázal ho zasunout do opuštěné branky – 1:0.

Pražany nenabudila ani početní převaha po faulu Nika, červenobílým hokejistům se dopředu příliš nedařilo. Činit se musel spíše Málek, který vyřešil v polovině první třetiny jeden ze závarů před jeho brankou po snaze Šeligy.

Následně se však obraz hry začal měnit a do utkání se dostali také sešívaní. Nejprve se po špatném střídaní domácího celku dostal do velké šance Tejral, ale branku Benátek přestřelil. V čase 18:13 již Slavia dokázala srovnat krok. Josef Saňa pod tlakem poslal kotouč na branku, jeho nahození bylo natolik schované, že se skrz klubko těl před Žajdlíkem dostalo až do sítě – 1:1.

Poslední šanci úvodního dějství si pro sebe uzmuli hostující sešívaní. Po příhře Všetečky najížděl sám na gólmana Benátek Šmerha, ale trefil pouze tyč.

Klapka poslal domácí do vedení, na konci druhé periody srovnal Vlček

Vstup do druhé části se povedl lépe domácím, kteří znovu zaměstnali osmnáctiletého brankáře Slavie. V pětadvacáté minutě Bittner pěknou střelou orazítkoval břevno. To byla zřejmě předzvěst následujících momentů. Celek z Edenu si situaci neulehčil a pykal za příliš mnoho hráčů na ledě. Benátky nabídnutou výhodu využily. V čase 26:57 po obdivuhodném sólu zakončil mimo dosah Málka jeho bývalý spoluhráč ze slávistického dorostu Adam Klapka a poslal domácí znovu do vedení – 2:1.

V polovině zápasu zahrozila také Slavia. Konkrétně to byl Šteiner, ten nechal vyniknout Žajdlíka a poslal puk pouze do jeho výstroje. Výhodu hry v početní převaze poté dostali i hosté, ti však příliš vzruchu v obranné třetině domácích nezpůsobili.

Přesto dokázali slávisté podruhé v zápase vyrovnat. Běžela již sedmatřicátá minuta, když Vrdlovec našel přesnou přihrávkou před brankou osamoceného Filipa Vlčka, který nadvakrát dokázal překonat brankáře Benátek – 2:2.

Povedená třetí třetina rozhodla ve prospěch Slavie

Na začátku třetí dvacetiminutovky se Slavia dostala poprvé v utkání do vedení. V čase 43:38 rozvlnil síť po pěkném vyšívání Martin Ondráček, který pěknou kličkou do forhendu překonal Žajdlíka – 2:3.

O necelou minutu později byla situace pro slávisty ještě růžovější. Nahození Tomáše Dudy se odrazilo od zadního mantinelu pro hráče Benátek tak nešťastně, že zamířilo po odrazu od brusle Žajdlíka přímo za brankovou čáru. Nutno říci, že perfektní práci před bránou odvedl Šmerha, který nepříjemně dotíral na brankáře domácích, vše však v mezích v pravidel – 2:4.

Po faulu Vlčka se domácí dostali na dostřel. Benátečtí hokejisté totiž početní výhodu využili. V sedmačtyřicáté minutě se podruhé v utkání prosadil Petr Wiencek, který dostal puk za rozhozeného Málka – 3:4.

S rychlou odpovědí ale znovu přispěchali slávisté. Po ostrém faulu kolenem Klapky na Všetečku se v další přesilovce prosadil tvrdou ranou od modré čáry Tomáš Šmerha. Jeho rána byla navíc tak přesná, že shodila láhev benáteckého brankáře na ledovou plochu – 3:5.

Hosty ke konci utkání také podržel debutant Málek, jelikož Benátky se nevzdaly a do poslední chvíle zlobily obranu sešívaných, ta však již další zdramatizování zápasu nedopustila. Slavia tak veze zpět do Prahy všechny tři body.

Ohlasy trenérů
Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Úvod zápasu nám vyšel. První třetina byla z naší strany velice dobrá. Celkově si myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Trošku nás mrzí úvod třetí třetiny, kdy jsme obdrželi dva poměrně rychlé góly, které dnešní zápas asi rozhodly. Kluci ale bojovali, dřeli. Opět jsme měli v sestavě hodně mladých hráčů. Myslím si, že mladí obstáli. Jediné, co nás dnes mrzí je to, že jsme dnes nedotáhli zápas k výhře nebo k jakémukoliv bodovému zisku. Kluci ale dnes nechali na ledě úplně všechno.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Dnes jsme měli špatné začátky třetin. V první třetině jsme navíc hodně propadali a soupeř měl několik přečíslení. Postupem času se naše hra lepšila. Když jsme měli více ze hry my, byli jsme zase nedůrazní v koncovce. Třetí třetina rozhodla. V závěru jsme byli několikrát zbytečně vyloučeni, čímž jsme soupeře pustili do tlaku. V těchto chvílích nás podržel brankář.“

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více