Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. února 2019

Vlčkovy trefy už nic neřešily. Tenhle tým ale na play off měl, říkal

Sešívaní vstupovali do utkání s Jihlavou s tím, že se chtějí vítězně rozloučit se sezonou před domácími fanoušky. Rozlučku musela za stavu 0:3 zachraňovat druhá třetina, kde se dvakrát trefil Filip Vlček. Sezonu 25letý útočník zakončil s šestnácti vstřelenými brankami, přesto nebyl spokojen. „Přišel jsem s cílem zvednout produktivitu. Měli jsme ji společně s těmi zkušenějšími hráči táhnout,“ říkal Vlček, kterého hodně mrzelo, že tým ztrácel často zápasy v prodloužení nebo v nájezdech – jako tomu bylo proti Jihlavě.

Domácí rozlučka se sezonou nebyla vítězná. Jak prohru po nájezdech hodnotíte?
Byl to poslední zápas, přijela Jihlava. Chtěli jsme vyhrát, i přestože jsme věděli, že postup už nevybojujeme. Zápas jsme si chtěli užít a vyhrát pro diváky, kteří celou sezonu fandili. První třetina se nám sice nepovedla, ale klobouk dolů před týmem, že dokázal srovnat. Nájezdů je škoda – prodloužení a nájezdy nám nešly ale celou sezonu.

Co se stalo po první třetině? Přišel nějaký impuls, kterým tým zvedl?
Řekli jsme, že takhle to dál nejde, že přece nedostaneme desítku. Zabrat a zlepšit to, s tím jsme šli do druhé třetiny.

Filip Vlček se proti Jihlavě dvakrát trefil, stačilo to jen na bod za prohru po nájezdech.

Sám jste obstaral dvě branky. Jak jste spokojený s vlastním výkonem v zápase?
Každý gól určitě potěší. Proti Jihlavě nám vyšly přesilovky, dobře jsme to tam sehráli. První gól byl z otočky, druhý z dorážky. Jsem za to určitě rád. Mrzí mě, že jsme nevyhráli pro fanoušky.

Výhra pro fanoušky byla asi i hlavní motivací, s jakou jste do zápasu šli... Jak těžké nastupovat do zápasu v situaci, kdy už ani výhra týmu nezajistí postup?
Je to samozřejmě těžší předvést nějaký výkon. Dokázali jsme to ale brát jako každý jiný zápas. Chtěli jsme prostě vyhrát.

Prodloužení nás stála hodně bodů

V sezoně jste patřil mezi nejúspěšnější střelec z týmu. Jak ji hodnotíte ze svého pohledu?
Přišel jsem až v průběhu sezony, s cílem zvednout produktivitu. S tou ale byl problém i po mém příchodu. To beru na sebe, s těmi staršími hráči jsme měli být produktivnější. Spoustu zápasů jsme nedokázali překlopit na naši stranu. To mě skutečně mrzí, měli jsme tým, který mohl skončit do osmého místa, na play off jsme měli.

Co byla ta hlavní chyba, proč osmička Slavii utekla? Často se nedařily začátky zápasů, v prodloužení nebo nájezdech jste zase vyhráli jen jediný zápas...
Prodloužení jsme měli bilanci asi 1:13. Přišli jsme tím o spoustu bodů. Několik zápasů jsme nedotáhli do vítězného konce, přestože jsme v nich vedli. Vybavují se mi Benátky – minuta do konce 4:2... Nakonec jsme dostali na 4:4. To je pak velká ztráta. To rozhodlo.

Do týmu se letos zapracovávali mladí hráči. Jak se to podepsalo na atmosféře v týmu? Jak se jim to dařilo?
Pro spoustu z nich to byl první rok. Sami viděli, že přechod není snadný. Zjistili, v čem mají mezery. Věřím, že je tento rok posune dál a že budou příští ještě lepší.

16+15
Filip Vlček patři mezi nejproduktivnější hráče Slavie. S šesnácti brankami exceloval mezi sešívanými střelci.

Myslíte, že se s odstupem času budete na sezonu dívat pozitivněji, jako na aspoň z části úspěšnou? Slavia se s mladým týmem rvala o místo v play off, což bylo i předsezonním cílem klubu.
Teď to určitě mrzí, že je tak brzy konec. Snažím si vzít z každé sezony to dobré. Letos to po zdravotní stránce nebylo úplně ono. Nejdřív koleno, po příchodu mě první týden trápila ledvinová kolika – zase jsem z toho vypadl. Nastřelení do ruky mě stálo další dva zápasy. Pak rameno... Bylo toho moc. Teď si odpočinu, příští sezona snad bude lepší.

Sezona skončila až nezvykle brzy – už v únoru. Co vás čeká dál?
V Budějovicích jsme loni hráli baráž až do dubna. Takhle brzký konec prostě mrzí. Ve středu máme volno, pak budeme do pátku trénovat. Co bude dál, to nám řekne trenér až v pátek.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více