Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. ledna 2019

Vrdlovec: Nezískat všechny body by byla ztráta

Na časomíře běžela pětatřicátá minuta, když slávisté sehráli skvělou přesilovkovou akci. Na jejím konci stál Daniel Vrdlovec, který dostal nahrávku od Procházky a bezpečně uklidil kotouč do zcela odkryté klece. Červenobílý útočník tak zaznamenal premiérovou trefu v sešívaném dresu po svém opětovném návratu do Edenu. Za svůj gól byl velmi šťastný. Víc ho ale těšilo slávistické vítězství. „Branky si cením. Pořád mi to tam nechtělo spadnout. Jsme hlavně rádi za tři body. Nezískat proti Kadani všechny body by byla ztráta,“ přiznal devětadvacetiletý střelec.

Slavia porazila Kadaň 5:2. Jak byste zápas s posledním celkem ligy zhodnotil?
Zápas bych zhodnotil tak, že pro nás mohl být jednodušší. Hlavně závěr. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale nedokázali je proměnit. Je to takové zrádné. My máme spoustu šancí, nedáme, oni pak třeba ujedou a je z toho gól. Takže to bylo těžké, ale jsme rádi za tři body, protože jsou pro nás strašně důležité. Nezískat proti Kadani všechny body by pro nás upřímně byla ztráta.

V první části duelu jste měli dle vašic slov spoustu šancí. Padly z nich ale „jen“ tři góly. Nemrzelo vás, že jste nerozhodli dřív? Obzvlášť když se soupeř dostal zpátky do hry.
Určitě nás to mrzelo. My už delší dobu hrajeme slušné zápasy, máme šance, ale zkrátka nám to tam nepadá. Proti Kadani to byl typický obraz naší hry. I když je pravda, že oproti ostatním týmům jsme si vytvořili šancí ještě daleko víc. Ale jsme rádi, že jsme dali alespoň ty tři góly a pak přidali další dva, které byly strašně důležité. Protože jsme se na posledních pár minut uklidnili a dotáhli zápas k vítězství.

Třetí trefa padla z vaší hole a byla prvním zásahem po návratu do Slavie. Jak si této branky ceníte?
Cením si toho hodně. Šancí jsem měl poměrně dost a pořád mi to tam nechtělo padnout. Puk mi vždycky v poslední chvíli odskočil, nebo se stalo něco jiného. Bylo to takové prokletí nového angažmá, takže jsem za to strašně rád. I když to bylo do odkryté brány, v tu chvíli to pro mě bylo i tak strašně těžké.

34:57
V takovém čase vsítil Daniel Vrdlovec svou první branku po návratu do Slavie.

Takže jste cítil tíhu okamžiku, když se před vámi otevřela možnost skórovat takřka do prázdné klece?
Určitě. Bylo to strašně těžké. Soustředil jsem se, aby mi třeba nepřeskočil puk. Přece jen nebyl led už úplně ideální. Jsem šťastný, že se mi to nakonec povedlo.

Využili jste jen jednu z pěti přesilovek. Nebyla to škoda a trochu kaňka na jinak slušném výkonu?
Kaňka ani ne. Myslím, že přesilovky byly sehrané poměrně slušně. Měli jsme hodně střel. Ale v takové situaci je to už taky trochu o štěstí, jestli se puk odrazí do brány nebo propadne gólmanovi. Brankář Lukeš navíc chytal velmi dobře. Věříme, že branky přijdou, až se budou ještě víc hodit.

Nesevřela vás nervozita, když se Kadani povedlo snížit na rozdíl jediného gólu?
Už se nám to stalo v několika minulých zápasech. Vedli jsme a soupeř v závěru srovnal nebo otočil. Body nám tak protékaly mezi prsty, a proto jsme i tentokrát znervózněli. Někdo by možná řekl, že ne. Ale v těch hlavách to je. Jsme moc rádi, že jsme to nakonec zvládli.

Získali jste povinné, ale hodně cenné body. S čím půjdete do závěru základní části, ve kterém bojujete o postupovou osmičku?
Do každého zápasu musíme jít na sto procent a uhrát co největší množství bodu. Ať je to třeba na Kladně, nebo kdekoli jinde. Nesmíme se ohlížet na soupeře a podávat co nejlepší výkony. Sbírat body z venku i doma, co to půjde.

Autor Martina Kramerová, Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více