Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. července 2018

Výhra nad Spartou potěší, čeká nás ale spousta práce, ví dorostenec Srdínko

První přípravný zápas na novou sezonu se mu povedl na jedničku. Jako první se střelecky prosadil a těsně před koncem nakonec i rozhodl utkání se Spartou. Dorostenecký obránce Adam Srdínko se proti rivalu z Holešovic postaral o dvě ze čtyř tref sešívaných, a tak patřil k hlavním postavám úvodního úspěchu slávistických mládežníků.

„Samozřejmě jsem za dva góly rád, navíc, když jsem se trefil proti Spartě. Myslím, že se mi v celém zápase docela dařilo, zároveň ale vím, že můžu hrát ještě mnohem lépe,“ uvažuje o svém výkonu mladý obránce.

Pro slávistický dorost šlo o první přípravný duel před novou sezonou, do kterého mladíci naskočili po čtyřech trénincích na ledě. „Vzhledem k tomu, že to byl první zápas, tak to nebylo nic jednoduchého. Každý se musel pomalu rozehrát, ani led v tomhle horku nebyl úplně dokonalý. Myslím ale, že to všichni odmakali naplno,“ popisuje Srdínko.

Přestože šlo o duel, na který se slávistický dorost nijak zvláště nepřipravoval a ve kterém šlo spíše o to, aby si hráči po dlouhé letní pauze zahráli a zvykli si na zápasové tempo, výhra červenobílé potěšila. „Určitě jsme s výsledkem spokojeni, nad Spartou potěší každá výhra. Do další práce před novou sezonou nám to může jen pomoct,“ říká člen defenzivních řad.

Na trénincích zatím červenobílí neměli čas na trénování přesilovek nebo oslabení, přesto dorostenci z obou těchto situací proti Spartě skórovali. „Na to, že jsme se tomu vůbec nevěnovali a jen jsme dostali před utkáním nějaké rady od trenérů, tak jsme to sehráli velmi dobře. Na druhou stranu jsme z pěti přesilovek využili jen jednu, což pak v ostrých utkáních může být málo,“ přiznává Srdínko.

Po volném víkendu se slávisté znovu pustí do tréninku a v úterý je čeká další test. Znovu se totiž střetnou se Spartou, tentokrát se ale bude hrát na ledové ploše rivala. „Myslím si, že to v úterý bude složitější, protože na nás budou lépe připraveni. Na druhou stranu jde o přípravu, a tak budou určitě trenéři zkoušet další hráče, takže se nedá úplně předpokládat, jak to dopadne,“ uvědomuje si Srdínko.

Za pouhý měsíc a kousek se s pražským sokem utkají červenobílí dokonce třikrát. Kromě dvou přípravných utkání totiž právě se Spartou začnou i základní část extraligy. „Jsem přesvědčený, že můžeme ostrou sezonu začít výhrou. Zbývá ale ještě hodně času, a tak se do začátku extraligy může stát cokoliv,“ uzavírá obránce.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více