Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
4. října 2022

ŽÁKOVSKÝ SOUHRN: Dvě vítězná derby i bláznivá remíza

Uplynulý týden byl na žákovské zápasy velmi bohatý. Důvodem byl středeční sváteční den, během kterého si mladí hokejisté zahráli nezvykle i uprostřed týdne. Šesťáci i sedmáci zvládli v jednom týdnu hned tři zápasy, naopak páťáci měli tentokrát volno.

8. třída

Slavia – Kladno 16:2

  • Střelci: Hörnig 3x, P. Malacha 3x,
    Mikš 3x, Slížek 2x, Bobek, Filip,
    Hlaváček, Mach, Novák.
  • Hvězda – Slavia 7:9

    • Střelci: Slížek 3x, Marek 2x,
      Bobek, Hlušička, P. Malacha, Novák.

Osmáci začali pro kladenským Rytířům pěkně zostra a už ve 2. minutě se radovali z dvougólového vedení, které zařídili Mach a Hlaváček. Když pak hosté poměrně rychle snížili, mohlo se zdát, že se budou oba týmy dlouho přetahovat. Jenže opak byl pravdou.

Ještě do konce úvodní dvacetiminutovky se slávisté trefili šestkrát a prakticky rozhodli o svém vítězství. Vedení navíc postupně navyšovali a hned tři hráči se zapsali do statistik jako střelci hattricku. Jako prvnímu se to povedlo Hörnigovi, na kterého ještě navázali Mikš a Pavel Malacha.

Po středeční jednoznačné výhře přišel další duel v sobotu a na Hvězdě to nakonec byla pořádná bitva. Slávisté se sice dostali zásluhou Bobka do vedení, jenže domácí po minutě z nájezdu srovnali. Ve druhé části dokonce Hvězda skóre otočila na svoji stranu, po chvilce srovnal Hlušička.

V polovině duelu udělali sešívaní mladíci několik chyb, které domácí dokázali potrestat. Slávisté pak dotahovali a náskok soupeře do druhé přestávky dokázali zmírnit. Jednogólovou ztrátu smazal až v 53. minutě Marek, o tři minuty později pálil přesně i Novák a po chvilce se trefil Pavel Malacha.

V závěrečné minutě ještě zkompletoval hattrick kapitán Slížek a definitivně tak potvrdil vítězství svého týmu. Na tom už nic nezměnilo ani snížení Hvězdy jedenáct sekund před koncem.

7. třída

Slavia – Velké Popovice 34:0

  • Střelci: Keller 6x, Flossmann 5x,
    Rosenbaumová 4x, Kucer 3x, Macháček 3x,
    Pavel 3x, Vymazal 3x, Bandúr 2x,
    Adamec, Kotman, Lokvenc, Mikeš, O. Oplt.
  • Černošice – Slavia 2:8

    • Střelci: Keller 4x, Adamec, Flossmann,
      Mikeš.
    • Slavia – Rakovník 15:3

      • Střelci: Keller 3x, Flossmann 2x,
        Hlaváček 2x, Kucer 2x, Macháček 2x,
        Lokvenc, Mikeš, Pavel, Prokop.

Ve středu nastoupili sedmáci do zápasu proti Velkým Popovicím a od začátku bylo jasné, kdo si dojde pro výhru. Z utkání uběhly přesně dvě minuty a slávisté se radovali už podruhé. Do poloviny prvního dějství přidali ještě čtyři branky a za úvodních dvacet minut jich nakonec nastříleli jedenáct.

Velké Popovice nekladly žádný odpor ani ve zbytku duelu, a tak slávisté postupně a bez ustání navyšovali své vedení. Nakonec soupeři nasázeli 34 branek a ani jednou neinkasovali.

Výrazně těžší práci pak měli sedmáci na ledě Černošic, přestože i v tomto utkání si došli pro klidnou výhru. Slávisté v úvodu vedli o dvě branky, jenže domácím se pak podařilo snížit. Na to ovšem mladíci z Edenu stihli zareagovat ještě v první dvacetiminutovce a v další části přidali další tři trefy. Černošice se nakonec ještě jednou střelecky prosadily, bylo to ovšem až v závěru, kdy jen korigovaly konečný výsledek.

V neděli se slávisté střetli s Rakovníkem a v prvních minutách to vypadalo, že budou atakovat středeční výhru proti Velkým Popovicím. V 9. minutě totiž vedli nad svým soupeřem už 7:0, jenže vysoká střelecká úspěšnost je ve zbytku utkání opustila.

Ve zbývajících padesáti minutách utkání přidali sešívaní mladíci už "jen" osm gólů a třikrát nechali zaradovat se i Rakovník.

6. třída

Slavia – Sparta 15:5

  • Střelci: Lukáč 4x, Slanec 3x,
    Švejda 3x, Peterka, Rudenko, Tichý,
    Varhaník, Wolf.

    Letňany – Slavia 11:11

    • Střelci: Lukáč 3x, Varhaník 3x,
      Švejda 2x, Novák, Rudenko, Tichý.

      Slavia – Neratovice 12:3

      • Střelci: Varhaník 2x, Wolf 2x,
        Lukáč, Maňas, Novák, Peterka, Rudenko,
        Slanec, Švejda, Tichý.

Ve sváteční den došlo na pražské derby šesťáků. To nakonec nabídlo jednoznačný výsledek, ke kterému ale bylo poměrně dlouho hodně daleko. Slávisty sice velmi rychle poslal do vedení Slanec a postupně se trefili i Lukáč, Rudenko a Wolf, jenže Sparta dvěma góly snížila.

Druhá třetina patřila spíše týmu z Holešovic, který byl střelecky úspěšnější, a tak měli sešívaní mladíci před třetí částí jen jednogólový náskok. Jenže poslední dvacetiminutovka patřila jednoznačně domácím.

Šesťáci z Edenu svého městského soka zasypali devíti brankami a ani jednou neinkasovali. Derby tak ovládli jednoznačným výsledkem.

V sobotu pak zamířili slávisté do Letňan, kde se duel nakonec zvrhl v pořádnou přestřelku. Dlouho bylo utkání vyrovnané a náskoky obou týmů byly jen těsné. Ve druhé části se ale domácím podařilo odskočit do vedení 9:5, jenže ještě do druhé přestávky se slávisté vrátili soupeři na dostřel.

Letňany přesto ještě zabojovaly a dvakrát navýšili svůj náskok, závěr ovšem patřil slávistům, kteří nakonec srovnali na konečných a bláznivých 11:11.

Třetí zápas v jednom týdnu odehráli sešívaní mladíci proti Neratovicím. Přestože na začátku se dařilo Buldokům držet krok a po první části drželi remízu, nakonec se projevila kvalita celku z Edenu, který nakonec i v tomto utkání dokázal nastřílet přes deset branek a se soupeřem si poradil.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více