Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
20. ledna 2019

Zápasy v tempu nám vyhovují, říká střelec vítězného gólu Hrdinka

V dresu Slavie odehrál druhý zápas během několika dnů a velkým podílem se zapsal pod klíčové vítězství sešívaných nad Českými Budějovicemi. Obránce František Hrdinka strávil na ledě nejvíce času ze všech hráčů a přesným zásahem ze 46. minuty se postaral o vítěznou trefu vyrovnaného duelu. „Nechtěl jsem nic zkazit, tak jsem to nahodil na bránu. Propadlo to tam,“ hodnotí dvacetiletý bek rozhodující gól.

Jak hodnotíte tuhle důležitou výhru?

Pro nás je teď důležitý každý zápas, skoro v každém hrajeme o šest bodů. Už jde do finiše. Každý bod, ať už z prodloužení, nebo tři body za klasickou výhru potřebujeme do play off. Když takhle budeme pokračovat, tak si myslím, že play off uděláme.

V sestavě Slavie jste se od prosince objevil podruhé v řadě. Jak se zrodil přesun z Boleslavi do Edenu?

Boleslav si mě stáhla zpátky, protože měla nějaké zraněné obránce. Odehrál jsem tam devět zápasů, a když se obránci uzdravili, řekli mi, ať zůstanu v zápasovém tempu, abych byl kdykoli kdekoli znovu připraven nastoupit. Nakonec mi řekli, že budu hrát za Slavii. Já jsem jenom rád a doufám, že tady budu pokračovat.

25:15
Tolik času na ledě strávil Hrdinka v zápase proti Motoru.

Kluků z Boleslavi se vás tady sešlo více. Vnímáte to jako výhodu?

Je tady Martin Procházka, Honza Růžička, někdy přijede i Ondra Najman, takže když se to všechno sejde, je to paráda. Známe se už delší dobu, takže už máme i nějakou tu chemii na ledě, víme o sobě. S Růžou vzadu se brání parádně, je to jistota a můžu mu věřit. S Prochym si to výborně na přesilovce. Doufám, že nám to půjde dál.

Právě v přesilovkách jste dneska hodně stříleli, hned v té první jste si vytvořili několik šancí. Snažíte se házet to na bránu?

Trenéři nám říkali, ať nevymýšlíme nic speciálního. Moc nám to předtím nelepilo, důležité góly nám v přesilovkách nepadaly. Dneska tam sice taky nepadl, ale snažili jsme se střílet všechno, co jsme mohli. Zkusili jsme to, hned na začátku jsme měli čtyři velké šance. Myslím si, že nás to pozvedlo, hráli jsme pak lépe a lépe.

Dostáváte hodně času na ledě, hrajete v prvním obranném páru, v přesilovkách i v oslabení. Pomohlo vám, že dostáváte po návratu hodně prostoru?

My jsme i v Boleslavi hráli na šest obránců a měl jsem tam v devíti zápasech po sobě okolo 18 odehraných minut. V nějakém tempu jsem byl. Jsem rád, že jsem hned o prvního zápasu dostal šanci hrát všechno, tak snad mi to vydrží.

Nakonec jste vstřelil vítězný gól. Přiblížíte nám ho?

Budějovice nás zamkly a my jsme se dostali z pásma pryč. Viděl jsem, že tam jedou dva nebo tři útočníci z naší lajny, a rozhodl jsem se je podpořit. Prochy tam chtěl nějak propašovat puk, ale odrazilo se to k Vrdlovi (Daniel Vrdlovec), který to posunul na mě. Já už jsem spíš couval nazpátek – bylo chvíli do konce a nechtěl jsem nic zkazit, aby na nás nejeli zbytečně 3 na 1 – a v tom pohybu dozadu jsem to tam nahodil. Propadlo to tam.

Byla tam teč, nebo kotouč propadl do sítě bez dalšího kontaktu?

Myslím, že to tečoval někdo z Budějovic. Mně to říkali kluci, já jsem to moc neviděl, ale myslím, že to tam ještě někdo tečoval.

Nemyslíte, že se vám hraje lépe proti favoritům než outsiderům?

Každý tým je jiný. Myslím si, že týmy z horních pater tabulky hrají více hokej, nenahazují tolik, chtějí hrát moderní hokej. Nám vyhovuje, když se celý zápas hraje v jednom tempu, když se nehraje jen na jednu stranu, soupeř to jenom nenahazuje a snaží se hrát hokej. S týmy, jako jsou Kladno, Budějovice nebo Jihlava, hrajeme vždy kvalitní zápasy a myslím, že to vnímají stejně.

Hráli jste před zaplněnými tribunami, poměrně dost fanoušků přijelo také z jihu Čech. Jak jste to vnímali na ledě?

Určitě je to lepší, než když se hraje s někým slabším, a je tu méně lidí a trošku komornější atmosféra. Vždycky když se zaplní stadión, tak se hráčům hraje výborně. Je tu pak úplně jiná atmosféra – kluci se ani na ledě moc neslyší a musíme na sebe řvát. Osobně to mám moc rád.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více