Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. prosince 2018

Zapnuli jsme pozdě. Musíme hrát celý zápas, říká Hrdinka

Do koloběhu zápasů se vinou zranění vrátil po dvou týdnech. A pauza na něm nebyla vůbec znát. František Hrdinka dokonce zaznamenal nahrávku na druhý gól. Slavii ale nebyly ani dvě branky nic platné. S Přerovem prohrála těsným rozdílem 2:3 a potřetí za sebou nepoznala příchuť vítězství. Důvod? „Vypadá to, jako bychom vždycky zapnuli pozdě. Ve třetí třetině, když už nám teče do bot. Pak honíme výsledek na poslední chvíli. Musíme hrát celý zápas,“ hodnotil mladý zadák.

Slavia padla s Přerovem těsným výsledkem 2:3. Jak byste zápas zhodnotil?
Kvůli problémům s přitahovačem jsem teď měl zhruba dvoutýdenní pauzu, takže pro mě byl zápas s Přerovem takový rozehrávací. Z pohledu týmu si myslím, že utkání bylo z naší strany lepší než proti předchozím soupeřům. Ale vypadá to, jako bychom vždycky zapnuli pozdě. Ve třetí třetině, když už nám teče do bot. Pak honíme výsledek na poslední chvíli. Musíme se naučit hrát celý zápas a ne jenom jednu dvě třetiny.

Jak moc vás srazil vedoucí gól Zubrů, který vstřelili v posledních vteřinách úvodní periody?
V té situaci se objevil soupeř v přečíslení tři na jednoho. Řekli jsme si, že se to nesmí stávat. A myslím, že se nám i dařilo, aby se Přerov do takových šancí už nedostával. Ve třetí třetině už jsme je skoro k ničemu nepustili. Ale jak jsem říkal, takhle musíme hrát od první minuty vždy celý zápas a vydržet. To se bohužel nepovedlo.

2+4
Tolik gólů a nahrávek prozatím nastřádal Hrdinka v dresu Slavie.

Z herního pohledu se nevyvedla hlavně druhá třetina, kdy jste se skoro nedostali před soupeřovu branku. Čím to?
Paradoxně se stalo, co se nemá stávat. Měli jsme čtyřminutovou přesilovku a spíš jsme sami znervózněli, než abychom ohrozili soupeřovu branku. Měli jsme problém se dostat do jejich obranného pásma a skoro jsme ani nevystřelili. To nás trošku potopilo a hrozně dlouho jsme se z toho dostávali.

Mluvil jste o zdravotních problémem. Jak jste se cítili na ledě? A fungovala spolupráce se spoluhráči?
Měl jsem zhruba týden volno, pak už jsem naskočil do tréninku. Kolo, posilovna, byl jsem i na ledě. Takže si myslím, že pauza ani nebyla tolik znát. Po dvou třech střídáních už to bylo v pořádku. Pan trenér mě dal do obranné dvojky k Jirkovi Drtinovi a podle mě jsme si vyhověli. Možná bylo trošku vidět, že spolu hrajeme poprvé. Ale čím víc toho odehrajeme, bude to určitě lepší a lepší.

Jak jste se po pauze na zápas těšil? Navíc proti houževnatému moravskému protivníkovi?
Těšil jsem se hodně. Začíná druhá půlka sezony, která rozhodne o tom, kdo postoupí do play-off. My se musíme snažit co nejvíc vyhrávat. Především doma musíme bodovat.

Teď vás čeká další papírový favorit. Jedete na horkou půdu Motoru. S čím na jih Čech vyrazíte?
Víme, že první zápas u nich se nám nepovedl. V tom druhém u nás jsme s nimi drželi krok a možná jsme byli i lepší. V prodloužení pak ale rozhodly individuální chyby. Jinak jsme je mohli porazit. Víme, že na ně máme. Stačí, když pořádně zregenerujeme, dobře se připravíme a budeme bojovat. Snad se nám konečně podaří urvat nějaký bod.

Autor Martina Kramerová, Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více