Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.10.2004

Série vítězství skončila v Pardubicích

6. kolo, sobota 9.10.2004, Pardubice - Slavia
Pardubice
4:1
0:0,3:1,1:0
Slavia

Branky a asistence: 22. Cílová (Malinská), 24. Malinská (Kostelecká, Řepková), 30. Kostelecká - trestné střílení, 59. technická branka - 33. P.Zelenková (Havlíčková). Vyloučení: 6:6, navíc Lužová (SLA) 10 min. Využití: 1:0. Střely: 16:39. Diváci: cca 50

Sestavy

Pardubice

Kmoníčková J. (Bečevová) - Kmoníčková I., Bartoníčková, Čížková, Palaščáková - Cílová, Kostelecká, Řepková, Vosyková, Cimburková, Malinská, Čížková.

Slavia

Kalousová (Friebová) - Černá, Ivičičová, Vojáková, Lužová, Müllerová, Mezerová - Hajduková, Manhartová, Pokorná, Časná, Havlíčková, Arazimová, P.Zelenková, Dubnová, Rovašová, Hejdová

P a r d u b i c e - Až v pátém utkání na pardubickém ledě poznaly hokejistky Slavie poprvé v sezóně hořkost porážky. Nestačily na domácí Pardubice a z města perníku si odvezly prohru 1:4. Jedinou branku Slavie vstřelila Petra Zelenková. V dalším utkání přivítají slávistky příští neděli v Letňanech pražskou Kobru.

Zápas začal oťukáváním obou týmu. Jako první se osmělily ve třetí minutě zápasu pardubické hráčky, jmenovitě Kmoníčková, která prověřila pozornost slávistické brankářky Martiny Kalousové. Za Slavii na tuto střelu odpověděla Vojákova a brankářka domácích Jana Kmoníčková měla se střelou Vojákové dost práce. V 5.minutě se pardubické hráčky dostaly do sérií šancí. Nejprve od útočné modré vystřelila Řepková a puk za záda brankářky Kalousové se pokoušela dorazit Iva Kmoníčková, ale Kalousová byla ve správnou dobu na správném místě. O chvíli později domácí Řepková opět vypálila a o dorážku se tentokrát pokoušela Kostelecká, avšak Kalousová byla opět proti a pardubické snažení vyšlo naprázdno.

Úroveň hry poté upadla a bojovalo se spíš o střední pásmo. V 10.minutě dostala Slavia možnost přesilové hry, když domácí Cimburková si šla sednout na dvě minuty za krosček. Slavia začala hru v početní převaze dobře. Hajduková vyjela zpoza brány, vystřelila a kotouč se poté pokoušela do sítě dotlačit Arazimová. Bohužel pro Slavii, bezúspěšně. Slavia se poté nedokázala usadit v obranném pásmu soupeře a přesilovku tak slávistická děvčata nevyužila.

V 16. minutě zblokovala střelu pardubické Vosykové slávistka Ivičičová, která se ihned zmocnila puku a uháněla k pardubické bance spolu s Arazimovou. Slávistický brejk však skončil „jen“ u brankářky Kmoníčkové. V 18.minutě přihrávala domácí Kostelecká před bránu, kde číhala Cimburková a její střela směřovala k pravé tyči, kde už však byla připravena slávistická brankářka Kalousová a pokus pardubické hráčky pokryla. Na konci třetiny dostaly také Pardubice možnost přesilové hry. Na trestnou lavici si šla posedět za podražení slávistka Černá.

Na začátku druhé třetiny pardubické hráčky dohrávaly přesilovku. V čase 21:37, vteřinu po vypršení trestu slávistky Černé, Pardubice otevřely skóre. Malinská se individuálně prosadila před Kalousovou. Ta střelu Malinské ještě vyrazila, ale na dorážku Cílové už nestačila - 1:0. Ve 22.minutě dostaly domácí hráčky další možnost přesilové hry. Tentokrát Slavii oslabila Dubnová za vysokou hůl. Slavia oslabení začala dobře. K odraženému puku se dostala Havlíčková a ujela svým soupeřkám po levém křídle a dostala se až před Kmoníčkovou. Bohužel pro Slavii Havlíčková svůj únik zakončila vedle pravé tyčky pardubické svatyně. V čase 23:31 Pardubice přesilovku využily. Z prostoru pravého kruhu přihrávala Kostelecká volné Malinské, která trefila odkrytou branku Slavie - 2:0.

Slávistky se nevzdaly a snažily se vyrovnat stav zápasu. Ve 28.minutě tomu byla nejblíž Ivičičová, která vystřelila zpoza obránce a puk orazítkoval spojnici pardubické brankové konstrukce. V čase 29:16 podrazila ujíždějící Řepkovou slávistka Müllerová a rozhodčí nařídil trestné střílení proti Slavii. Tohoto úkonu se ujala Kostelecká a blafákem překonala bezmocnou Kalousovou - 3:0. Slávistky začaly víc útočit a trenér Slavie Manhart stáhnul hru na dvě pětky. Tento tah se v čase 33:08 trenérovi Slavie vyplatil. Havlíčková vystřelila z prostoru pravého kruhu vystřelila, avšak brankářce Pardubic Kmoníčkové vypadl puk z lapačky a dorážející Zelenková měla snadnou práci a snížila stav zápasu na 3:1. Ve 36.minutě agilní Havlíčková opět unikla po levém křídle a svojí střelou trefila brankářku Pardubic do masky. Čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny byla za sekání vyloučena slávistická kapitánka Dubnová a Pardubice tak dostaly další příležitost přesilové hry.

Ze začátku třetí třetiny domácí nevyužily přesilovku a navrátivší se Dubnová hned vystrašila pardubickou brankářku svojí střelou z otočky. Na střelu Dubnové odpověděla o minutu později domácí Cimburková, ale strážkyně slávistické svatyně Kalousová střelu vyrazila. Slávistky poté převzaly otěže zápasu a na ledě byl v podstatě jediný tým. V 45.minutě Lužová vypálila od modré a její střela jen těsně minula pravou tyčku pardubické branky. O minutu později střílela a zároveň dorážela Dubnová, ale brankářka domácích Kmoníčková jak střelu, tak i dorážku Dubnové zlikvidovala. Slavia si pak zahrála další početní výhodu. Na trestnou si šla posedět za hákování domácí Iva Kmoníčková. Slávistky začaly přesilovku aktivně. Vojáková několikrát nebezpečně pálila od modré na domácí branku.

Pardubice se poté díky faulu Řepkové dostaly do třech a Slavia měla velkou šanci snížit brankový stav zápasu. Kolotoč slávistických šancí začal. Ivičičová pálila z levého kruhu po vyhraném buly Dubnové pouze do brankářky Kmoníčkové. Poté od modré střílela Vojáková a odražená střela se dostala k Ivičičové, která netrefila odkrytou pardubickou branku. Následně Dubnová trefila pravou tyčku branky domácích Pardubic. I přes tyto šance a obrovský přesilovkový tlak Slavia branku nevstřelila. Slavia však dále ovládala hru a pardubické hráčky jen vyhazovaly na zakázaná uvolnění.

V 52.minutě z prostoru pravého kruhu pálila Müllerová, avšak trefila opět pouze připravenou brankářku domácích Kmoníčkovou. V téže minutě dostala Slavia opět možnost přesilové hry. Slavii však oslabuje obránkyně Eva Lužová, která dostala desetiminutový osobní trest a utkání tak nedohrála. V 54.minutě po dlouhé době připomněly svou existenci na hřišti také Pardubice, když Malinská prověřila z levého kruhu slávistickou gólmanku Kalousovou. V 57.minutě k puku po chybě slávistických obránkyň dostala Řepková a jela na slávistickou svatyni úplně osamocena. Její únik však Kalousová vyřešila bez problémů. V čase 58:20 odvolal trenér Slavie Manhart brankářku Kalousovou na střídačku a Slavia tak hrála v šesti. V čase 58:46 však Slavia obdržela technický gól. Jedna z pardubických hráček poslala puk směrem do osamocené branky Slavie. Puk však směřoval mimo branku. Po puku vystartovala kapitánka Slavie Dubnová, která upadla a její hokejka jí vypadla z ruky a přeletěla nad pukem. Rozhodčí však technickou branku uznal.

Slavia tak poprvé prohrála v tomto ligovém ročníku a zaujímá tak v tabulce skupiny A ženské hokejové ligy 3.místo. Příští zápas odehrají hokejistky v neděli 17.10. od 12:00 proti Kobře Praha.

Ohlasy trenérů

Karel Manhart (trenér Slavie)

"Po reprezentační přestávce se z naší hry vytratila potřebná jistota, což se projevilo hlavně v přesnosti v rozehrávce a částečně i v pohybu hráček. Oslabené Pardubice o Padevětovou i tak předváděly velice účelný hokej. Naší nedisciplinovaností jsme vybídli soupeře ke skórování a ten toho plně využil. Ve třetí třetině jsme si sice vypracovali řadu gólových šancí, ale chyběla přesnost i v zakončení. Věřím, že oba zápasy, které nás teď čekají, s papírově slabšími soupeři zvládneme a do závěrečného duelu prvního kola s Plzní budeme dobře připraveni."
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více