Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.1.2005

Doma po velkém boji prohra s Opavou

F3, neděle 23.1.2005, Slavia - Opava
Slavia
2:4
1:1, 1:2, 0:1
Opava

Branky a asistence: 7. Müllerová (Černá, Manhartová), 37. Šťastná (Müllerová, Manhartová) - 15. Studentová (Svobodová), 26. Svobodová (Jurajdová), 33. Svobodová, 60. Holešová (Vlašánková)
Vyloučení 3:2. Využití 0:1. Střely na branku 26:37. Diváci: cca 65.

Sestavy

Slavia

Matějů - Vojáková, Ivičičová, Černá, Müllerová, Hrodková, Lužová - Zajícová, Havlíčková, Dubnová - Manhartová, Hajduková, Šťastná - Kalinová, P.Zelenková, Povová

Opava

Horáková - Vaňharová, Dittrichová, Herzigová, Pěluchová, Holešová, Vlašánková, Horová, Studentová, Povýšilová, Dufková, Sládečková, Matějčková, Vaňáková, Jurajdová, Svobodová

P r a h a - V náročném programu víkendu čekala slávistky po duelu v Litvínově hned další den v Letňanech Opava. Slušná divácká návštěva viděla nadprůměrný zápas s velkým nasazením na obou stranách. Slavii dostala do vedení už v 7.minutě střelou od modré Müllerová a domácí výběr byl při chuti. Nadšení zmírnila vyrovnávacím gólem z přesilovky Studentová. Do konce zápasu pak už tahaly slávistky za kratší konec. Na dva góly Svobodové odpověděla ještě do konce druhého dějství Šťastná a v závěrečné třetině tak bylo o co hrát, ale i přes velkou snahu se Slavii vyrovnat nepodařilo a naopak na druhé straně měla poslední slovo Holešová. Po bojovném výkonu prohrály slávistky s Opavou 2:4.

Do utkání nastoupila Slavia bez zraněné Kostelecké, po delší době se v sestavě objevila mladičká Povová. První střelecký pozdrav vyslala na Matějů Holešová, ale jinak si úvodu počínaly slávistky aktivněji a hlavně v obraně důrazně. Ve 2.minutě pálila po vyhraném bully Zajícová, vzápětí se snažila o zteč opavské branky Havlíčková. O dvě minuty později měla dobrou šanci Zelenková, dorážku jí ale Horáková chytila. Za pár vteřin však zatrnulo Matějů, když Svobodová orazítkovala břevno slávistické svatyně. A aby toho nebylo málo, v 6.minutě se individuálně prosadila Holešová, prošla útočným pásmem a zazvonila na pravou tyč. Slávistky přečkaly těžké chvíle a hned si připravily důraznou odpověď. V čase 6:56 se dostala mezi kruhy k puku Müllerová a její střela si našla cestu až do opavské sítě – 1:0.

Domácí hráčky byly při chuti, v úniku 2 na 1 nebezpečně pálila Povová a třetí útok i poté pokračoval ve výborném forčekinku. Na druhé straně dala poprvé o sobě vědět Studentová, její střelu zpoza obránkyně i dorážku Matějů spolehlivě pokryla a vysloužila si potlesk fanoušků. V čase 13:12 přišlo první vyloučení, za držení putovala za “katr” slávistka Černá. Přišel očekávaný tlak Opavy, střela Studentová skončila jen v lapačce Matějů, ale pak už byla slávistická brankářka bez šance. Po chybě v obraně předvedly Svobodová se Studentovou ukázkovou kombinaci a druhá jmenovaná po ledě zasunula puk do odkryté branky – 1:1. Do konce první třetiny se přelévala hra z jedné strany na druhou, slávistky se nenechaly vyrovnáním otrávit. Neujala se ale dorážka Šťastné ani únik Zajícové po pravém křídle, která přihrávala před bránu do šance Dubnové. Její střelu vykopla Horáková betonem. Poslední vteřiny patřily Matějů – nejdříve vychytala Sládečkovou a se zvukem sirény rozklekem zabránila skórovat Holešové.

Většina druhého dějství se hrála pod taktovkou Opavy. Ve 22.minutě ale jako první zahrozila Slavia, Zajícová vybojovala puk pro Dubnovou, jejíž střela skončila jen těsně vedle. O čtyři minuty později se měnilo skóre na druhé straně, Svobodová šťastnou trefou z úhlu překonala Matějů – 1:2. Slávistky se ocitly v útlumu, dalším brankám ale zabránila skvělá Matějů – zblízka si na ní vylámala zuby Svobodová i druhá nejnebezpečnější hráčka Studentová. Ve 33.minutě přišel ale brejk do rozhozené slávistické obrany a Svobodová si počínala při koncovce zkušeně – 1:3. Minuta pětatřicátá přinesla sérii opavských šancí, se kterými si ale Matějů poradila. Na zteč tak mohly vyrazit slávistky, což se povedlo v 37.minutě. Ke sražené střele Müllerové a volně ležícímu puku se dostala Šťastná a bekhendem zamířila přesně mezi betony Horákové – 2:3. Vzápětí jí zavalilo klubko radujících se spoluhráček, ožili i diváci. Další tlak se však do konce třetiny nekonal, naopak slávistky zahrály během několika desítek vteřin čtyři zakázaná uvolnění za sebou.

Druhým gólem Slavie získalo utkání náboj do závěrečné třetiny. Zostra začaly opavské hráčky. Svobodová se prodrala z křídla do slibné šance, tlak pokračoval i nadále, především díky aktivní Studentové. Po jednom z mála zaváhání Matějů trefila Holešová jen tyč odkryté branky. Matějů vše napravila o tři minuty později, když si stejná střelkyně vybruslila z rohu, ocitla se sama před brankou, ale mezírku v postoji slávistické opory nenašla. Slávistky se připomněly pobídkou na teč od Vojákové, kdy puk skončil jen těsně mimo opavské tyče a brejkem Dubnové, která si dojela volný puk, ale bohužel pro Slavii střílela už z velkého úhlu. Přišla druhá přesilovka Opavy, ale tentokrát se slávistky ubránily a nedovolily soupeřkám žádnou větší šanci. Všechny své síly tak mohly vrhnout do útoku, pozor si však musely dávat na nebezpečnou dvojici Studentová – Svobodová, které hrozily snad při každém střídání. V 50.minutě dávala Studentová zpoza brány na Svobodovou, ale tu vychytala Matějů skvělým reflexem. V 54.minutě přišel pro Matějů nepříjemný okamžik, když jí Svobodová tvrdou ranou do masky doslova sestřelila.

Následující minuty se hrál rychlý hokej, akce střídaly akce, dohrávaly se tvrdé souboje. Po jednom z nich putovaly na trestnou lavici slávistka Ivičičová a hostující Studentová. Při hře ve čtyřech na obou stranách měla asi největší šanci na vyrovnání Havlíčková, po pohledné akci mířila jen těsně vedle pravé tyčky. Slávistky začaly s blížícím se závěrem ožívat a jejich odhodlání pokusit se alespoň vyrovnat zvýšila fantastickým zákrokem Matějů, která už ležela překonaná, ale střela Studentové nakonec skončila v její lapačce. Po této šanci si vzala slávistické střídačka time-out a trenéři spřádali plány na vyrovnání. Opavské hráčky ale žádné komplikace nechtěly dopustit a zbytek zápasu se rozhodly strávit v obranném pásmu Slavie. V 58.minutě trefila Holešová levou tyč, aby se nakonec dočkala gólu patnáct vteřin před koncem. Většina diváků sice předtím signalizovala hru Opavy v šesti, ale gól platil. Hostující hráčky předvedly hezký tandem, Vlašánková odtáhla obránkyni a Holešová našla přesně skulinu nad levým ramenem Matějů – 2:4. Odstartovala tak velkou opavskou radost, bylo rozhodnuto. Při následujícím trestu Dufkové za zdržování hry zkusily ještě slávistky power-play, ale už zbývalo příliš málo času. I přes prohru ocenili diváci výkon slávistek potleskem.

Výsledky 2. a 3.kola finálové skupiny:

Litvínov - SLAVIA 2:3
Opava - Karviná 3:2
Beroun - Kladno (hraje se 5.3.)

Kladno - Litvínov 4:4
Karviná - Beroun 3:0
SLAVIA - Opava 2:4

Tabulka finálové skupiny:

1. Karviná   3  2 - 0 - 1  9:5  4
2. Opava     2  2 - 0 - 0  7:4  4
3. Beroun    2  1 - 0 - 1  4:5  2
4. SLAVIA    3  1 - 0 - 2  7:10 2
5. Kladno    1  0 - 1 - 0  4:4  1
6. Litvínov  3  0 - 1 - 2  8:11 1  
Ohlasy trenérů
Karel Manhart (trenér HC Slavia Praha - ženy): "Naše první mistrovské utkání s Opavou bylo na pořadu 3.kola finálové skupiny. Obě družstva podala velice kvalitní výkon. Utkání mělo spád, nechyběla bojovnost a určitě bylo napínavé až do 60.minuty. Nám však ve třetí části pomalu docházely síly a nepříznivý stav utkání se nám i za velké snahy všech hráček již nepodařilo zvrátit. Pozitivní je však pro další utkání, že se mužstvo začíná sehrávat včetně posil, které se dobře začlenily do našeho herního systému a že i třetí formace podala dobrý výkon."
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více