Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.3.2006

Slavia srovnala stav semifinálové série

SF2, středa 29.3.2006, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 13. Bednář (Sobotka, Duda), 24. Tomica (Beránek), 60. Prorok (Franěk). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 12 601.

Sestavy

Slavia

Franěk – Kadlec, Graňák, J.Novák, Žižka, Žabka, Kolařík – Duda, Beránek, Tomica – D.Hruška, Vlasák, Sup – Bednář, Sobotka, Prorok – Kopecký, Divíšek, Dlouhý – Vondrka

Č. Budějovice

R. Turek - Gřegořek, Posmyk, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - Veselý, Brabenec, M.Hudec - Sailer, Šimánek, Hřebejk – L.Květoň, Vak, Kotrla - Gulaš, Mertl

P r a h a - Slávisté vstoupili do zápasu aktivněji. Ve 13. minutě využil přesilovku Bednář. Na domácích bylo patrné, že se poučili z včerejší porážky. V oslabení ujel Beránek a jeho krásnou nahrávku dorazil do sítě Tomica. Ve třetí třetině domácí kontrolovali hru. V 54. minutě skóroval Bednář, jeho gól ale rozhodčí neuznali. Dejinitivní pojistku přidal v poslední minutě trefou do prázdné branky Ivo Prorok.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Turek poprvé zasahoval ve 2. minutě, Franěk až na začátku 4. minuty. První vážnější šanci si vypracovali domácí v 5. minutě. Hruška najížděl sám na Turka a Mucha ho musel zastavit jen za cenu faulu. V následné přesilovce se ovšem domácí výrazněji neprosadili. Dobrá příležitost ke skórování přišla již při hře pět na pět. Na konci 8. minuty trefil po kombinaci celého útoku boční konstrukci aktivní Hruška. Vzápětí se zrodilo nebezpečí na druhé straně. Po zaváhání Pražanů ve středním pásmu se Jihočeši dostali do přečíslení tři na jednoho, naštěstí pro Slavii Mertl nestihl zakončit. Ve 12. minutě pozapomněli Budějovičtí na Tomicu a Sailer zastavil unikajícího útočníka Slavie nedovoleně. Kapitán hostí vydržel na trestné lavici pouze minutu. V čase 12:53 vystřelil přes obránce Bednář a puk proklouzl Turkovi mezi betonama. V 15. minutě svůj tým zbytečně oslabil Duda. Nejprve si v přemíře útočné snahy pomohl hákováním a ještě než stačila vypršet signalizovaná výhoda Budějovic, atakoval u mantinelu v rozporu s pravidly Posmyka. Dlouhé oslabení sehráli Pražané dobře. V závěru třetiny se pak ve čtyřech bránili pro změnu hosté. Až na Kadlecovu střelu, která mířila těsně vedle, jim slávisté ale příliš vrásek na čele nepřidělali.

Druhou část odstartovala příležitost Proroka, kterému přihrával Bednář. Ve 23. minutě putoval za držení hole za katr Divíšek, Slavii však jeho vyloučení vůbec nemuselo mrzet. Naopak, v čase 23:15 v oslabení přečíslili obranu hostí Beránek s Tomicou a druhý jmenovaný proměnil přihrávku kapitána domácího mužstva v druhý gól. Slávisty tento moment nabudil, konečně se probudili i domácí diváci a bylo znát, kdo je doma. Ve 26. minutě mohl ještě znásobit radost příznivců Slavie Žabka, vhodný moment k zakončení však prováhal. V polovině zápasu měl na holi kontaktní gól Šimánek, Franěk ale za svá záda puk nepustil. Hra pak upadla na několik minut do podprůměru a proměnila se v souboj o každý centimetr ledu. Závěr prostředního dějství poznamenalo několik vyloučení na obou stranách. Těžit z toho mohla Slavia. V přesilovce čtyři na tři těsně před druhou sirénou trefil Kadlec tyč.

Závěrečná dvacetiminutovka byla i přes dvoubrankový náskok domácích zajímavá. Ve 45. minutě předvedl vydařenou akci Vydarený a zastavit ho musel až Franěk. Domácímu gólmanovi bylo znovu horko při dvou po sobě jdoucích přesilovkách Budějovic. Slávisté zvládli nepříjemné chvilky dobře. Při návratu z trestné lavice pak měl příležitost pojistit vedení Prorok. Puk do sítě dopravil v 54. minutě až Bednář. Radost Slavie byla však předčasná, gól nebyl pro předchozí sevření kotouče rukou uznán. Domácí střídačka vehementně protestovala, diváci si jistě vzpomněli na podobnou situaci při gólu Vydareného z předchozí zápasu, jenž uznán byl, ale na verdiktu sudích to nemohlo nic změnit. Rozhodnutí Slavii alespoň zdravě nabudilo a když k tomu Jihočeši přispěli několika závary před Fraňkem, nemohli se diváci nudit. Hosté zkusili v závěru hru bez brankáře, ale to byla spíš voda na slávistický mlýn. V čase 59:26 trefil po asistenci Fraňka prázdnou klec přes celé hřiště Prorok a bylo jasné, že do Budějovic se bude stěhovat semifinálová série za stavu 1:1.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to opět vyrovnané utkání. My jsme se zlepšili v tom, že jsme byli důraznější a lépe jsme bruslili. První gól nám hodně pomohl, věřili jsme si a zaslouženě jsme vyhráli. Po úterním utkání jsme udělali změny v sestavě a byl to dobrý impulz pro mužstvo."

Milan Kupka (České Budějovice): "Od začátku bylo zřejmé, že Slavia nechce dopustit další domácí překvapení. Dobře bruslili, byli důrazní v osobních soubojích a dali první gól, což jim také pomohlo. My jsme neodehráli špatné utkání, ale Slavia byla efektivnější v zakončení, a proto vyhrála. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří byli skvělí a vytvořili nám téměř domácí prostředí. Gřegořkovi chybu před druhým gólem nevyčítáme, to se v hokeji stává."

Tisková konference po utkání: zleva Ondřej Weissmanna, obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek, Milan Kupka.

Foto: © Tomáš Kulhánek

Autor Lukáš Hykš, Jan Rožumberský, foto Tomáš Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více