Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.10.2003

Svobodův hattrick rozhodl utkání

10. kolo, čtvrtek 2.10.2003, Slavia - Litvínov
Slavia
5:4
1:1, 1:1, 3:2
Litvínov

Branky: 16. Svoboda (Soldán), 39. Drbohlav (Svoboda, Sobotka), 31. Svoboda (Růžička V.), 42. Sobotka (t.s.), 51. Svoboda (Višňák, Sobotka) - 15. Rindoš (Nekvinda), 23. Nosek (Rindoš), 46. Vrtek (Schön), 56. Schön (Vrtek, Martinka)

Vyloučení: 4:7

Sestavy

Slavia

Kamiš - Višňák, Moščic, Jebavý, Samec, Prostředník, Drbohlav, Soldán, Lang - Růžička Vl., Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Kachlík, Polakovič, Freisler, Škaloud, Chaloupka, Růžička T.

Litvínov

Fikrt (42. Cach) - Kučera, Gažur, Polák, Nekvinda, Brožovský, Martinka, Kubát, Vrtek, Matouš, Rindoš, Schön, Zíma, Luxik, Nosek, Salač, Rupec (soupiska není rozdělená podle postů)

Čtvrteční podvečer patří v Edenu tradičně mládeži. Dorostenci přivítali Chemopetrol Litvínov. V prvním vzájemném zápase této sezóny prohrála Slavia na severu Čech 2:4. Tentokrát se však hokejistům v bíločervených dresech podařilo vyhrát. Nejvíce se o výhru zasloužil Tomáš Svoboda, který si v zápase připsal tři branky a jednu asistenci. Po zadu nezůstalo ani jeho "dvojče" Sobotka 1+2..

Ačkoli první střelu v utkání vyslal na brankaře domácí hráč, Litvínov byl aktivnějším týmem. Severočeši hráli dobře dozadu a nepouštěl tak slávisty do šancí. Lukáš Rindoš po přihrávce za obranu od Nekvindy se při samostatném nájezdu nemýlil. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Tomáš Svoboda vyjel při přesilové hře zpoza brány a mezi Fikrtovými betony vyrovnal.Ale i po vyrovnání zůstal puk převážně na hokejkách hostů. A když Stromko z blízka neprostřelil Fikrta, odcházelo se do šaten za vyrovnaného stavu.

Jako jiný tým vstoupila Slavia do úvodních minut druhého dějství. Uzavřela hosty v jejich třetině a několikrát nebezpečně prověřila gólmana Fikrta. Ve třetí minutě však přišla pro domácí studená sprcha v podobě obdržené branky. Na 1:2 zvyšoval po nahrávce Rindoše Nosek. Slávisté se do třetiny hostů dostávali pouze při přítomnosti elitní formace Svoboda - Sobotka - Kachlík na ledě.Sešívaní nestačili svým sokům v bruslařských soubojích. Při hře 4 na 4 obkroužil Svoboda branku, přihrál na z druhé vlny najíždějícího Drbohlava a ten tvrdou střelou vyrovnal. Antonín Drbohlav zůstal při chuti i nadále. Jeho pěknou střelu však efektním zákrokem lapačkou zachytil Fikrt.

Dvacet vteřin po vhazování poslal puk zadovkou před bránu Vladimír Růžička a kdo jiný, než Tomáš Svoboda tečoval puk do klece. V čase 41:12 se ocitl jeden z domácích hráčů napasován v brance Litvínova. Podle sudího nedovoleným způsobem a zkřížené paže nad hlavou sudí znamenaly jen jedno. K trestnému střílení se postavil kapitán Vladimír Sobotka a blafákem zvýšil náskok Slavie na 4:2. Tento gól byl pro brankáře Fikrta poslední a do brány se postavil Robert Cach. Po závaru před bránou ještě zdramatizoval utkání Vrtek. Tomáš Svoboda však neponechal nic náhodě a při početní převaze zkompletoval svůj hattrick. Hosté sice ještě snížili Schönem, ale na rozdělení bodů to už nemělo žádný vliv.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout

"Podle mě není náhoda že Litvínov za první čtvrtinu všechna první čtyři mužstva porazil. A ze všemi posledními čtyřmi prohrál. Několik let už tam hrají brejkový hokej, nám to také nevyhovuje. Musíme se do soupeře tlačit a odkrýváme tam obranu. O to cennější že jsme utkání zvládli a vyhráli. Jsme první z čela tabulky kdo je porazil".

Tomáš Svoboda

 "Myslím, že jsme podali dobrý výkon a bojovali jsme. Trenéři nám už od začátku říkali, že musíme bojovat, protože tam jsme prohráli 4:2. A také nám říkali, že jediné, co oni hrají, je, že ujíždí z brejků. Tak jsme si na to počkali, ale první gól stejně padl z brejku, kdy nás prohodili na modré čáře. Naštěstí jsme brzy vyrovnali, a pak jsme ještě nějaké branky přidali. Dneska to padalo docela dost, což se s Litvínovem často nestává. Jsem rád, že jsme vyhráli".
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více