Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.1.2005

Průměrné vítězství nad Ježky

40. kolo, úterý 18.1.2005, Slavia - Jihlava
Slavia
4:2
1:1,2:0,1:1
Jihlava

Branky a nahrávky: 15. Antoš (Sup, Špaček), 23. Pálffy (Žižka, Stümpel), 25. J. Novák (Beránek, Sup), 42. Pálffy - 5. Vostřák (Devečka), 56. Jeslínek (Bakus). Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Rozlílek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3294.

Sestavy

Slavia

Franěk (44. Musil) - J. Novák, Špaček, Kadlec, Žižka, Žabka, Kolařík, D. Pojkar, Graňák - D. Hruška, Beránek, Sup - Pálffy, Vašíček, Antoš - Vlasák, Stümpel, Tomica - L. Havel, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Jihlava

Masalskis - Devečka, Zajac, Ficenc, Malena, Punčochář, Kuchyňa (21. Šmarda) - Vostřák, Mareš, Klimt - Lubina, A. Padělek, Kaděra - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Hlouch, P. Altrichter, Rytnauer.

Přestože Slavia proti Jihlavě nepředvedla nikterak oslnivý výkon, tak dvěma rychlými brankami v druhé třetině získala náskok, který nebyli hokejisté Dukly Jihlava schopni až do konce utkání vyrovnat. Celému utkání přidalo černou skvrnu zranění Mareše a následně brankáře Fraňka ze třetí třetiny. Domácí jedničku vystřídal mezi tyčemi mladíček Lukáš Musil, který za svá záda pustil jen pokus Jeslínka z minuty šestapadesáté.

Dukla podle očekávání začala ze zajištěné obrany a Slavia byla aktivnější, žádný strhující nápor se ovšem v úvodu nekonal. První větší nebezpečí znamenala pro Masalskise ve 4. minutě Havlova nepříjemná teč. O minutu později spoře zaplněné ochozy probudil z letargie Pavel Vostřák, který z levého křídla prostřelil Petra Fraňka. Jednalo se o první střelu na branku Slavie! Domácí s takovým průběhem nepočítali a chvíli jim trvalo, než se dostali zpět ke svojí hře. K vyrovnání jim měli pomoci dvě přesilové hry. Bakusovo ani Zajacovo vyloučení sice slávisté nepotrestali, ale v době, kdy se druhý jmenovaný vracel z trestné lavice, důrazný Antoš dorazil nadvakrát Špačkovu střelu a bylo vyrovnáno. Vzápětí se naskytla početní převaha i hostům, ti však tuto možnost v gól nepřetavili. Po dvaceti minutách tedy platil nerozhodný stav.

Druhá část nezačala z pohledu Jihlavy dobře. Po sedmnácti sekundách putoval na trestnou lavici Jaroslav Mareš a Slavia si díky tomu vytvořila výraznou převahu. Blízko gólu byl zejména Antoš. Branka však přišla až po skončení Marešova trestu. V čase 22:31 vyzrál střelou zápěstím nad Masalskisem Žigmund Pálffy. Jihlavští v této fázi hry nevěděli, kam dříve skočit. Z toho vyplynul další faul, provinilcem byl tentokrát Rytnauer. Dlouho se ale na trestné lavici neohřál. Po šestnácti sekundách napřáhl od modré Jan Novák a připravil pavouky v síti branky gólmana hostí o přístřeší. Slavia pak trochu ubrala plynu a žlutočervení opět vystrčili růžky. Dokumentoval to rychlý průnik Jeslínka zakončený nepříjemnou střelou. Na začátku 28. minuty navíc svěřencům Richarda Fardy nabídl svým faulem Dlouhý přesilovku. Paradoxně z toho však málem těžila Slavia, když Tomica vystihl rozehrávku v obranném pásmu Jihlavy a ocitl se zcela sám před Masalskisem. Ani nadvakrát ale lotyšského brankáře ve službách Jihlavy nepřekonal. Slavia tedy šla před druhou přestávkou do kabin s dvougólovým náskokem.

Domácí nechtěli připustit žádné komplikace a po dvou minutách ze závěrečného dějství přidal další pojistku Žigmund Pálffy. Pak však přišel pro Slavii velice nepříjemný moment. V polovině 44. minuty se při jednom ze zákroků zranil Petr Franěk a za asistence lékaře musel odejít do kabin. Podle prvních zpráv se jedná o natažený úpon. Do branky se tedy musel postavit znovu Lukáš Musil, který odchytal kvůli Fraňkovým potížím se zády předchozí duel v Pardubicích a proti Jihlavě si shodou okolností odbyl v září loňského roku svoji extraligovou premiéru. Ve 46. minutě mohl završit Pálffy hattrick, když se objevil nekrytý před Masalskisem, ten mu ovšem tuto radost nedopřál, a tak žádná čepice na ledě nepřistála. Definitivní podobu skóre dal naopak na druhé straně čtyři minuty před koncem Jeslínek, proti jehož střele přes obránce nestihl Musil včas sklapnout betony. Slávisté sice splnili roli favorita, ale nijak oslnivý výkon nepředvedli a navíc přišli o Petra Fraňka.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Jihlava
Antoš 3+1
Beránek 1+1
Dlouhý 1+1
Graňák 0+2
Havel 1+1
Hruška 1+1
Kadlec 1+2
Kolařík 1+1
Kopecký 1+1
Novák 1+2
Pálffy 6+2
Pojkar 0+0
Stümpel 1+3
Sup 0+1
Špaček 4+1
Tomica 1+0
Vašíček 0+1
Vlasák 1+1
Žabka 3+1
Žižka 1+3
celkem 28
9, 11, 8
Altrichter P. 0+0
Bakus 1+0
Čachotský 0+0
Devečka 1+2
Ficenc 0+0
Hlouch 2+1
Jeslínek 6+1
Kaděra 2+0
Klimt 1+0
Kuchyňa 1+0
Lubina 2+1
Malena 1+1
Mareš 2+0
Padělek A. 1+0
Punčochář 0+0
Rytnauer 1+0
Říha 0+0
Šmarda 0+1
Vostřák 3+2
Zajac 1+1
celkem 25
9, 5, 11
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Jihlava
Antoš 3:3
Beránek 14:6
Dlouhý 1:0
Kopecký 5:4
Stümpel 5:7
Vašíček 6:8
celkem 34:28
úspěšnost 54,84 %
Třet.: 15:6, 11:10, 8:12
Altrichter 0:2
Bakus 8:6
Čachotský 0:1
Hlouch 5:6
Klimt 3:3
Lubina 2:3
Mareš 3:7
Padělek A. 5:5
Vostřák 2:1
celkem 28:34
úspěšnost 45,16 %
Třet.: 6:15, 10:11, 12:8
Brankáři
Slavia Jihlava
Franěk 94,44 %
zásahy 17
góly 1
Musil 85,71 %
zásahy 6
góly 1
Masalskis 85,71%
zásahy 24
góly 4
Nejlepší hráči
Slavia Jihlava
PÁLFFY
Antoš
Špaček
JESLÍNEK
Vostřák
Masalskis
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Dnes byly tři body povinností. Tyhle zápasy jsou pro hráče těžké, navíc Jihlava šla do vedení ze své první šance. Franěk má natažený úpon, ale ještě přesnou diagnózu neznáme."

Richard Farda (Jihlava): "Jako obvykle nám vyšla první třetina, kdy jsme zahráli velmi dobře. Ve druhé jsme ale po dvou hrubých chybách inkasovali. Slavia hrála nátlakovou hru, u mantinelů vyhrávala. I tak jsem s výsledkem spokojen."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video