Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. října 2003

Ivan Droppa odchází na hostování do Litvínova

Slovenský obránce, který na začátku této sezóny posílil Slavii z Norimberka, odchází do konce sezóny na hostování do Litvínova. Ve Slavii odehrál 14 ligových utkání, ve kterých si připsal 4 body za 3 asistence a branku Spartě v derby. V zápasech nastupoval nejprve po boku Jana Nováka, později Pavla Kolaříka a nakonec s navrátivším se Petrem Kadlecem.

Ivan Droppa se narodil 1.2.1972 v Liptovském Mikuláši. Mohutný obránce (191/95) hrál ve federální lize v týmu Košic, později byl draftován Chicagem Blackhawks. V NHL odehrál 19 zápasů. Další jeho kroky vedly do Německa (Kassel, Norimberk a Düsseldorf). 31 krát reprezentoval Slovensko, v letech 2000 a 2001 byl účastníkem MS.

"Droppa nám v úvodu sezóny při problémech se sestavou svými zkušenostmi pomohl, ale po návratu Kuntoše po zranění už na něj nezbylo místo. Měl by rozhodně hrát mezi čtyřmi nejlepšími obránci. U nás se do té čtyřky nevešel a poslední dvě utkání ani nehrál. " vysvětlil Vladimír Růžička, proč po Schneiderovi, Chrenkovi a Gronovi opouští Eden další z řady slovenských hokejistů, kteří přišli v létě zkusit štěstí do Slavie. "Máme čtyři zkušené beky, Pojkar hraje slušně a prostor chci dát také mladíkům." Zadní řady Slavie tak budou nastupovat ve složení Novák, Kolařík, Kadlec, Pojkar, Kuntoš, Graňák, na postu sedmého beka by mohl občas dostat šanci někdo z juniorky. Nejzkušenější ze slávistických beků, František Kučera, se zotavuje z operace poraněného ramene a k dispozici bude trenénům až v novém roce.

Autor Martin Prokop, Radek Vokál
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více