Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. října 2005

Slavia se představí před televizními kamerami ve Vítkovicích

V 19. kole se Slavia představí v sobotu před televizními kamerami na ledě Vítkovic. Souboj prvního a čtvrtého týmu lze směle označit za šlágr kola. Vítkovičtí mají navíc Pražanům co vracet. V posledních osmi utkáních slávisté pokaždé zvítězili, v Sazka Areně svému soupeři nadělili dokonce dvakrát debakl 7:0. Celkem tým z Ostravy neporazil červenobílý soubor v normální hrací době již osmnáct zápasů. Naposledy se to hokejistům rytíře Vítka povedlo 5.1.2001! Nyní však Slavia nebude mít snadnou úlohu, svěřenci Vladimíra Vůjtka válcují v domácím prostředí jednoho soupeře za druhým. V ČEZ Areně ztratili pouze tři body. Zápas začíná v 17:00 stejně jako tradiční online přenos.

Náš soupeř
Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Vladimír Vůjtek, Miloš Holaň
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy (1952, 1981); ČR: 2. místo (1997, 2002)
Posledních pět let: 3. > 2. > 5. > 7. > 4.
Internet: http://www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Marek Pinc, Jiří Burger, Roman Šimíček

První čtvrtina Vítkovic

Po první čtvrtině byli svěřenci Vladimíra Vůjtka s bilancí 5 - 1 - 3 - 0 - 4, pasivním skórem 31:34 a dvaceti body až na sedmém místě. Patnáct bodů si připsali v domácím prostředí, venku se jim příliš nedařilo. Dokázali zvítězit pouze na ledě posledního Vsetína a urvat dva body za remízy v Plzni a Českých Budějovicích. Nejvýraznější výhru zaznamenali proti Znojemským Orlům, které zdolali v domácím prostředí 5:2. Nejvyšší porážku utrpěli na Slavii. V Sazka Areně nevstřelili ani gól a odjeli odtud se sedmigólovým přídělem. Nepovedl se jim ani zápas 11. kola na Kladně, kde sice dokázali překonat Zdeňka Orcta čtyřikrát, ale inkasovali dvojnásobný počet gólů. Stejně jako v Praze se Marek Pinc nechal vystřídat Jaroslavem Kamešem, jinak ovšem svého náhradníka do brankoviště nepustil.

Aktuálně z obou táborů

Vítkovice se v současnosti vezou na vítězné vlně. Díky sérii, ve které pětkrát zvítězily a jednou remizovaly se vyšvihly ze sedmého až na druhé místo, monentálně jsou o skóre čtvrtí za Bílými Tygry. Ve druhé čtvrtině jsou dokonce zatím nejúspěšnějším týmem. Stvrdily nedobytnost svého domácího prostředí. V posledních šesti zápasech zde žádný tým nevstřelil více než jeden gól. Ostravané naopak nadělovali. S půltuctem gólů odjela z Vítkovic Plzeň, jen o gól menší nadílku dostaly mistrovské Pardubice. Vůjtkův tým pak potvrdil aktuální formu i na ledě soupeře. V remízovém 17. kole si odvezl za výsledek 1:1 bod ze Znojma o tři dny později bodoval naplno v Karlových Varech, kde za stavu 2:2 po první třetině vstřelil ve 27. minutě vítězný gól Lukáš Krenželok.

Slavia se stále drží na prvním místě. V posledních dvou zápasech se ale její náskok ztenčil na osm bodů, před televizní dohrávkou ve Vítkovicích již jen na pět. Nejprve Pražané sehráli bezbrankové utkání v Plzni, v dalším kole poprvé poznali hořkost porážky v domácím prostředí v utkání se Zlínem. V obou případech se od svěřenců Vladimíra Růžičky poněkud odklonila hokejová Štěstěna. V Plzni měla Slavia na dosah výhru v prodloužení, ale všechny velké šance svých bývalých spoluhráčů pochytal mág Roman Málek. Zlín pro změnu slávisté přestříleli v poměru 45:26, jenže v koncovce naráželi na úpornou defenzivu soupeře v čele s výborným Murínem. Když už byl slovenský brankář ve službách Hamé překonán, pomohla mu několikrát tyč. Naopak hosté dokázali za stavu 1:1 vstřelit ve druhé třetině dva relativně laciné góly. Červenobílí reagovali již pouze kontaktním gólem Tomáše Divíška. Vyrovnání se i přes místy drtivý tlak nedočkali, nepomhla jim k tomu v závěru ani hra bez brankáře. V utkání Slavia postrádala Tomáše Vlasáka, který odpočíval kvůli naraženému zápěstí.

Vzájemné zápasy

Zatímco ve středu se prodloužila černá série Slavie se Zlínem na 16 zápasů bez výhry v normální hrací době, proti Vítkovicím se Pražanům naopak výjimečně daří. Vítkovičtí naposledy porazili svého příštího soupeře po šedesáti minutách ve třetí čtvrtině sezóny 2000/2001. Od té doby hovoří bilance vzájemných zápasů jednoznačně pro červenobílé. Jedenáctkrát zvítězili, jednou si připsali dva body za výhru v prodloužení, čtyřikrát remizovali a ve dvou případech zvítězily Vítkovice v nastaveném čase.

Nadvládu svěřenců Vladimíra Růžičky v posledních letech dokumentovalo i poslední vzájemné měření sil. Slavia v domácím prostředí Sazka Areny uštědřila Slezanům debakl 7:0, čímž zaznamenala dosud nejvyšší výhru v této sezóně. I přes jedoznačný výsledek se ale vítěztsví nerodilo úplně snadno. Hosté sice prohrávali po první třetině po gólech Dlouhého a Vlasáka 0:2, ale herně drželi krok až do poloviny zápasu. Ve 36. minutě je však asi definitvně srazil gól Tomáše Źižky. V závěrečném dějství si pak slávisté s chutí zastříleli. Ve 47. minutě zvýšil na 4:0 Tomáš Divíšek a vyhnal Marka Pince z branky. Jeho místo zaujal Jaroslav Kameš, jenže ani jemu nebylo přáno klidné spaní. V rozmezí 53. - 55. minuty inkasoval hned třikrát. Postupně se do střeleckých statistik zapsali Michal Vondrka, Jaroslav Bednář a Michal Sup. Skóre se poté již neměnilo. Pro Petra Fraňka to bylo první čisté konto v sezóně.

Historická bilance v extralize
VÍTKOVICE - SLAVIA
Celkem:
44 13 - 10 - 21 113:129
Doma:
5 - 6 - 11
Venku:
8 - 4 - 10
Postavení v tabulce
1. Slavia      19   12 0 5 0 2   62:25   41
4. Vítkovice   18    9 1 4 0 4   48:40   33
Co mají oba týmy společného
Jediným hráčem, který působil ve Slavii i ve Vítkovicích, je Radoslav Kropáč. Nyní obléká vítkovický dres.
Poslední zápasy
Vítkovice - Plzeň 6:1
Vítkovice - Pardubice 5:1
Vítkovice - Zlín 2:1
Znojmo - Vítkovice 1:1
Karlovy Vary - Vítkovice 2:3
Kladno - Slavia 4:2
Slavia - Pardubice 5:1
Slavia - Znojmo 3:0
Plzeň - Slavia 0:0
Slavia - Zlín 2:3
Sestavy v minulém kole
Pinc - Kuboš, Phillip, Jasečko, Hudec, R. Polák, Dresler, Jurečka - J. Štefanka, Burger, Krenželok - Irgl, Hubáček, Gulaši - I. Padělek, R.Procházka, Tomášek - Kropáč, Káňa, Köhler. Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Červenka, Dlouhý - L. Havel, Sobotka, Vondrka.
Nejproduktivnější hráči
1. Petr Hubáček 18 6+6=12
2. Roman Šimíček 16 5+7=12
3. Zbyněk Irgl 16 7+4=11
4. Jiří Burger 18 4+7=11
5. Juraj Štefanka 18 2+8=10
1. Jaroslav Bednář 19 6+11=17
2. Josef Beránek 19 5+12=17
3. Tomáš Divíšek 18 4+12=16
4. Radek Duda 19 5+9=14
5. Tomáš Vlasák 18 4+9=13
Brankáři
Marek Pinc 18 - 1,86 - 94,25%
Jaroslav Kameš 2 - 8,33 - 75,00%
Petr Franěk 14 - 1,47 - 95,63%
Lukáš Hronek 5 - 0,77 - 97,45%
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více