Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. srpna 2007

Slavia představila nové logo i pět základních cílů

Dnes, ve středu 9. srpna 2007 ve 13 hodin proběhla v Sazka Aréně předsezónní tisková konference klubu. V prostorách Síně slávy bylo slavnostně odhaleno nové logo klubu a představeny záměry klubu pro nadcházející ligovou sezónu.

Úvodní slovo si vzal prezident klubu Miroslav Tvrdý. „Máme za sebou těžký rok“, připomněl hned na začátek a pokračoval: „Nepodařený sportovní začátek sezóny, jeden z nejhorších v historii.“ Následně pak jmenoval vše, co Slavii v uplynulém ročníku trápilo - problémy s marketingem, komunikace s fanoušky, vysoké ceny vstupného, pokles návštěvnosti, ale i neúspěch v play-off.

To, že si je klub těchto potíží plně vědom a hodlá se jim věnovat, prezident klubu potvrdil: „Přemýšleli jsme co zlepšit a stanovili jsme si pět základních cílů“. A které cíle to jsou?
1. ekonomická stabilizace klubu
2. méně „hvězd“, více týmového ducha
3. zlepšení klubového marketingu
4. vytvoření podmínek pro zvýšení návštěvnosti
5. zatraktivnění utkání

O zlepšení klubového marketingu by se měl starat nový marketingový manager klubu Ing. Jan Kratochvíl. „Již delší dobu řeší Slavia otázku maskota klubu“, převzal další část tiskové konference a představil nové logo, „proto byl vytvořen lev, který má slávistickou korunku a místo oka tradiční hvězdu.“ A následně vysvětlil proč právě lev: “Ve dvacátých letech minulého století půjčovala Slavia své dresy národnímu týmu“. Okolo lva je pak rámeček ve tvaru srdce, symbolizující vztah fanoušků ke klubu. A se lvem, novým maskotem klubu, se od nové sezóny budeme setkávat i na ledě.

Následovalo slavnostní odhalení nového loga, kterého se společně ujali předsedkyně fanklubu Alena Kalinová a herec a velký fanoušek Slavie Michal Suchánek. Ten to navíc s úsměvem komentoval slovy: „Už jsem křtil DVD Karla Gotta, tohle je lepší!“

Další část tiskové konference otevřel viceprezident a generální manažer klubu Vladimír Růžička. Připomněl tři nové hráčské posily - útočníka Tomáše Micku a obránce Romana Němečka s Karolem Slobodou. V případě Tomáše Micky se jedná o návrat odchovance klubu, kterého v uplynulé sezóně osobně Vladimír Růžička sledoval a usiloval o jeho získání. Nezapomněl ani na angažmá Karola Slobody ve Spartě, k čemuž s úsměvem dodal: „to byl ještě mladej…“.

Vladimír Růžička také několikrát jasně zmínil, že by rád zapojil do sestavy mladé hráče. Vysvětlil i nejasnosti okolo situace s Petrem Kadlecem. Ten neprošel lékařskou prohlídkou v OMSKU a byl za podivných okolností poslán zpět. Nyní se připravuje s týmem a do listopadu bude hrát v dresu Slavii. Poté se rozhodne, zda dojde k podpisu nové smlouvy, nebo odchodu hráče do zahraničí.

Větší atraktivitu utkání a návrat k důraznému hokeji, který před lety Slavii zdobil, by mělo přinést zmenšení hrací plochy v Sazka Aréně. Nové rozměry kluziště budou odpovídat minimálním povoleným rozměrům.

Vladimír Růžička dále ocenil přínos spolupráce s hokejovým klubem v Havlíčkově Brodě, farmou Slavie. Například na sobotní přátelské utkání v německém Norimberku odcestuje i 6 hráčů havlíčkobrodských Rebelů.

Na závěr ještě pochválil velmi dobrou herní úroveň v utkáních letního Tip Sport cupu.

Závěr tiskové konference patřil kapitánu mužstva Josefu Beránkovi, který novináře informoval o náladě v týmu: „Myslím, že se vrací bojovnost a hra srdcem!

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více