Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. září 2007

Tomáš Micka zařídil vítězství proti svému bývalému klubu

V ústecké Lví aréně ho domácí fanoušci bouřlivě přivítali. Od fanoušků dostal Tomáš Micka památeční dres. „Fanoušci mi hodně pomohli, před utkáním jsem byl trochu nervózní. Chtěl bych jim moc poděkovat," říká útočník Slavie, který v loňské sezóně pomohl 22 body Ústeckým Lvům k postupu do nejvyšší soutěže. Tentokrát přijel jako soupeř a uspěl. V 30. minutě dorazil do branky puk po Supově střele a přípsal si tak premiérový gól v extralize za Slavii. Jeho trefa byla nakonec trefou vítěznou.

Tomáši, nastoupil jste proti týmu, kterému jste pomohl při postupu do extraligy. Jaké jste měl před zápasem pocity?
Na zápas jsem se moc těšil. Byl jsem trochu nervózní, ale hodně mi pomohli fanoušci, kteří mě skvěle přivítali. Bylo to fantastický. Před zápasem jsem od fanoušků dostal památeční dres, jsem rád, že si mě váží. Hodně to pro mě znamená.

V krátkém rozhovoru před zápasem jste slíbil, že dáte gól. Nakonec se to povedlo. Opravdu jste si věřil?
(smích) To jsem spíš doufal. Jsem rád, že mi to tam spadlo.

Jak vypadala gólová situace z vašeho pohledu?
Dostal jsem se podél mantinelu za modoru, přihrál jsem Supínovi (Michalu Supovi - pozn.aut.), ten svou šanci nedal. Odrazilo se to zpátky ke mně, tak jsem to napálil. Nijak jsem nemířil, prostě jsem to vystřelil. Takhle jsem střilel celou loňskou sezónu. (smích)

S mnoha hráči s Ústí se znáte. Byl jste s někým před zápasem v kontaktu? Proběhlo nějaké hecování?
Telefonoval jsem si akorát s Láďou Brožkem (masér HC Ústí - pozn.aut.), jinak ne. Ale jsem rád, že jsem se s klukama zase mohl vidět. Do Ústí se vždycky rád vracím. Jsou tady skvělí fanoušci. I když dnes nebylo vyprodáno, atmosféra byla výborná. Těším se, až si tady zase zahraju.

Cítil jste, že si vás soupeři více všímají?
Jen když byl Pojky (David Pojkar - pozn.aut.) na ledě. Šel po mě, snažil se hrát do těla. Ale beru to s úsměvem.

Nakonec jste o gól vyhráli. Ústečtí ale byli zdatným a odhodlaným soupeřem. Co podle vás rozhodlo?
Ústí hrálo opravdu dobře, byl to vyrovnaný zápas. Hodně nás podržel gólman. Kdyby Adam nezachytal, tak to mohlo skončit klidně obráceně. Jsem rád, že si nakonec vezeme všechny body.

Máte za sebou dvě vítězství, 5 bodů. Zatím skvělý start do sezóny, jste spokojen?
Určitě, minulou sezónu se mužstvu začátek nepovedl. V přípravě se nám také moc nedařilo. Trochu jsme se začátku báli, ale zatím to jde výborně. Spostu lidí nám před novou sezónou moc nevěřilo, hodně se psalo o tom, že Slavia snižuje rozpočet, ale když se podívám do kabiny, tak je tam jedno jméno za druhým. Tým má velkou sílu. Když budeme hrát poctivě, tak se nám bude dařit.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více