Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. dubna 2010

Josef Beránek ukončil hráčskou kariéru, u A-týmu však zůstává

Dlouholetý slávistický kapitán Josef Beránek ve středu ve 14:00 oficiálně ukončil hráčskou kariéru. „Definitivně jsem se rozhodl skončit po této sezóně,“ prohlásil čtyřicetiletý slávistický matador, který bude v klubu pokračovat v roli asistenta trenéra u A-týmu a také jako hlavní trenér juniorů.

Na tiskové konferenci ve vršovickém Edenu Josef Beránek potvrdil konec hráčské kariéry. „Je čas to zabalit a dát šanci mladším klukům,“ řekl úvodem s úsměvem na rtech nyní již bývalý slávistický kapitán.

„Pro náš klub toho odvedl Pepa Beránek v roli kapitána opravdu hodně. Pod jeho vedením kabiny jsme dvakrát vyhráli titul a všechny sezóny byly pro Slavii vynikající. Chceme aby v klubu pokračoval a my jsme mohli zúročit jeho zkušenosti z NHL, reprezentace a ligy,“ pochválil Beránka trenér Růžička a zároveň uvedl, že se Beránek stane vedle Jiřího Čelanského dalším jeho asistentem. Beránek převezme i funkci hlavního kouče u slávistické juniorky. „Zatím mám trenérskou licenci B, ale co nejdříve si budu chtít udělat i áčko,“ řekl ke svém trenérské kvalifikaci Josef Beránek.

O konci Beránkovy kariéry se spekulovalo již delší dobu. Poslední extraligové utkání odehrál v základní části 21. ledna na ledě Sparty. Kvůli zranění k dalším duelům již nenastoupil a do play-off vůbec nezasáhl. S týmem však zůstal a při zápasech už vedle Vladimíra Růžičky pokukoval po trenérském řemeslu. „Bylo to jiné, ale zároveň příjemné, protože se Slavii v play-off dařilo,“ řekl nový asistent trenéra Beránek.

Beránek je tak po Robertu Reichlovi dalším hráčem ze zlaté Naganské generace, který ukončil kariéru. „Jsem rád, že jsem mohl působit po návratu do Čech ve Slavii a hokej si zde opravdu užívat. Díky tomu, že mi na můj věk sloužilo zdraví, tak jsem zde zažil plno nádherných sezón. Nekončím jen kvůli zranění, ale už jsem cítil, že je opravdu čas odejít a přenechat místo mladším hokejistům. Chci za ta krásná léta poděkovat rodině, všem fanouškům a celému klubu, “ prohlásil klidným tónem Beránek.

Dres žijící slávistické legendy s číslem 19 bude na začátku příští sezóny slavnostně zavěšen pod strop O2 areny i stadionu v Edenu. Kdo převezme kapitánské céčko zůstává otázkou. Roman Červenka, který letos dohrál sezónu v roli kapitána totiž odchází do ciziny. „Nechte se překvapit, ale kapitánem pravděpodobně vybereme někoho, kdo tady odtáhne pár let jako Pepa,“ řekl slávistický trenér Vladimír Růžička.

Kariéra

Profil Josefa Beránka

Obrazem: Josef Beránek s pohárem pro mistry ČR v letech 2003 a 2008

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video