Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. ledna 2011

Historic game: 1. února s Plzní v retro dresech

Unikátní zápas v retro dresech se nezadržitelně blíží. Oslavy 110 let historie slávistického hokeje vyvrcholí už v úterý v rámci 47. kola, kdy sešívaní přivítají v O2 Areně Plzeň. Čestné buly vhodí Gustav Bubník, během zápasu se můžete těšit na krasobruslařské vystoupení, vítězi dražby předá Josef Beránek svůj originální hraný dres.

Dva týmy s bohatou historií proti sobě nastoupí v dobových dresech, přičemž ty sešívané jsou ze začátku minulého století, plzeňské jsou přibližně 50 let staré. Fanoušci budou mít později možnost hrané slávistické dresy vydražit. Repliky si mohou zakoupit v našem fanshopu.

Na utkání nebude chybět jedna z obrovských legend českého hokeje, úvodní čestné buly vhodí bývalý skvělý reprezentant Augustin Bubník. Dnes dvaaosmdesátiletý člen české síně slávy vybojoval roku 1948 na Olympijských hrách ve Svatém Mořici stříbrnou medaili, o rok později získal s Československem titul mistrů světa. Bubník byl také vůbec prvním českým trenérem, který trénoval zahraniční reprezentaci. V národním týmu Finska působil v letech 1966 až 1969 a na MS ve Vídni s ním porazil i Československo.

"Sto deset let existence klubu, to je něco úžasného, a tak jsme se při této příležitosti rozhodli uspořádat tohle utkání," přibližuje trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička. "Kdo jiný by ho měl hrát, než nejstarší klub v extralize. Jsem velmi rád, že můžeme tenhle zápas uskutečnit. Původně jsme sice chtěli hrát už šestého ledna, kdy to bylo přesně sto deset let od prvního zápasu, ale museli jsme to důkladně probrat se sponzory. Teď navíc budeme hrát s atraktivním soupeřem."

Na zápas se těší i generální manažer a kapitán plzeňského týmu Martin Straka: "Spousta našich skalních fanoušků chodí stále v retro dresech fandit na domácí i venkovní utkání našeho týmu. Oni tradici dobře znají. Přeci jen jsou tyto dresy pro nás kus úspěšné historie i současnosti. A navíc jsou krásné."

Celé rozhovory s Vladimírem Růžičkou a Martinem Strakou si můžete přečíst v Aréně vydané k zápasu s Libercem.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více