Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. března 2011

Slávistou desetiletí byl zvolen Josef Beránek!

Na začátku druhé třetiny 4. čtvrtfinálového zápasu Slavia-Liberec proběhlo před zraky zaplněné O2 areny slavnostní vyhlášení ankety Slávista desetiletí. Fanoušci nakonec z dvanáctky nominovaných vybrali Josefa Beránka. Dlouholetý kapitán, který mužstvo dovedl k dvěma titulům, si ocenění moc váží a do další dekády Slavii přeje: „Aby pokračovala v tom, s čím se tu před deseti lety začalo.“

Pepo, jak moc si tohoto ocenění vážíte?
Je to samozřejmě moc příjemné. Když je to od lidí, kteří na ty zápasy chodili, tak z toho má člověk o to větší radost. Na druhou stranu tam bylo spoustu dalších hráčů, kteří by si zasloužili ocenění.

Pojďme se vrátit na začátek minulého desetiletí. Po příchodu do Slavie jste podle svých slov zažil nejlepší partu ve své kariéře. V čem konkrétně?
Tehdy byl tým postaven na hodně hráčích, kteří ve Slavii vyrostli a měli k ní určitý vztah. Občas se zkrátka povede, že se v kabině sejde parta skvělých lidí. Musím říct, že pro mě byla radost za takový tým hrát. Když přijdete jako nový hráč do takovéto party, tak je to to nejlepší, co se může stát.

Se Slavií jste vyhrál dva tituly. Dá se určit, který pro vás byl cennější?
To se určitě nedá říct. První titul byl ale ten první a navíc nebyl tolik očekávaný. Až potom se tu začal tvořit tým, který každoročně usiloval o špičku. Když vyhrajete první titul, tak na to vždycky vzpomínáte v nejlepším a většinou bývá považován jako nadřazený nad těmi dalšími. Nicméně nedá se vybrat, který titul by byl cennější.

Během posledního desetiletí se Slavia dokázala 8 krát probojovat do semifinále. V čem je její největší síla?
Jedna věc je kvalita hráčů, kterou měly ostatní týmy někdy lepší než my. Ale ve Slavii vždycky fungovala taková týmová soudržnost, čímž jsme soupeře převyšovali.

Cena pro vítěze

Jedna otázka k současnosti. Jak vidíte šance slávistického A-týmu v letošní sezoně?
Určitě se může dostat daleko a zatím to potvrzuje. Důležité je, jak k tomu hráči přistoupí. Myslím si, že není mezi týmy žádný favorit, který by kvalitativně převyšoval ostatní.

Do rozhovoru se vloží Michal Vondrka s Petrem Kadlecem.
Vondrka: Gratuluju slávistovi desetiletí. (s úsměvem podává Josefu Beránkovi ruku)
Kadlec: Bery má rád tyhle oslavy, bere to hrozně vážně. Má doma nový krb a strašně rád si tu cenu postaví na něj.

Od léta působíte u slávistické mládeže a pomáháte i u A-týmu. Jak zatím hodnotíte své působení v trenérské pozici?
Sezona se hodnotí až na konci, takže se dá těžko odpovídat. Ale každopádně když se vyhrávají zápasy, tak se sezona hodnotí vždycky dobře.

Tak jinak, jak vás tato práce baví?
Jsem rád, že jsem zůstal u hokeje. Na druhou stranu je to něco nového, takže se s tím snažím sžít. Je to ale určitě zajímavá práce.

Co byste popřál Slavii do dalšího desetiletí?
Aby pokračovala v tom, s čím se tu před deseti lety začalo. (úsměv)

Celá redakce tímto Josefu Beránkovi gratuluje a přeje mnoho úspěchů v pozici trenéra.

Minirozhovor s Josefem Beránkem (a dalšími finalisty ankety)

Prohlédněte si video na tv.onlajny.cz

Konečné pořadí ankety

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více