Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. října 2013

Slavia se proti Hradci může vyhoupnout do čela tabulky

V minulém zápase proti Hradci okupovali slávisté první příčku extraligy. Teď se na ni v případě výhry mohou opět vrátit. Po několika prohrách v řadě a pádu v tabulce, se sešívaným začalo konečně znovu dařit a díky pěti po sobě jdoucím výhrám se opět vyhřívají na předních místech tabulky. Ale i hradeckým lvům se daří velice dobře a domácí tak čeká nelehký úkol.

Náš soupeř - Mountfield HK

Klub založen: 1953
Trenér: Peter Draistaitl
Internet: www.hchk.cz
Hvězdy týmu: Jakub Langhammer, Michal Tvrdík

O tom koneckonců jasně hovoří i výsledek z prvního utkání. Slavia sice doma zhruba před měsícem vyhrála 2:1, ale bylo to až po lítém boji v prodloužení. V něm to vzal na sebe Petr Jelínek a rozhodl, že bonusový druhý bod zůstane v Praze. Společně s hlavní ikonou sešívaných Jardou Bednářem byli hvězdami zápasu, každý s jedním gólem a jednou asistencí.

Náš příští soupeř momentálně zažívá velice těžké období. A to ani ne tak z hlediska výsledků, ale soupeřů, které mu přidělil los. Postupně sehráli zápasy proti takovým celkům, jako je úřadující mistr Plzeň, lídr tabulky Sparta a silné celky z Moravy – Vítkovice a Třinec. A z těchto čtyř nesmírně obtížných zápasů, dokázal Mountfield urvat celých devět bodů, protože podlehl pouze Spartě. Celkový dojem tak trochu kazí pouze poslední zápas. V něm Hradec doma podlehl Karlovým Varům 1:2.

Poslední soupeř je také to, co spojuje oba celky. Slavia totiž v předehrávce 25. kola porazila doma právě Karlovarské. Ale ukazuje se, že letos budete v lize těžko hledat výrazného outsidera. Energie dokázala potrápit na hostujícím ledě i Slavii a z hlavního město si odvezla jeden bod za prohru v nájezdech. V těch se opět předvedl povedenou fintou Jaroslav Bednář, který se tak vyhoupl na přední pozici v tabulce bodování před sparťana Tona.

Právě Sparta je aktuálně týmem, který vede českou extraligu. Pokud ale zítra zaváhá proti Liberci, může se Slavia v případě výhry dostat opět do čela. Ale i náš soupeř má o motivaci rozhodně postaráno. Nejenže svěřenci Petera Draistaitla chtějí odčinit zaváhání proti Varům, ale navíc pokud vyhrají, dotáhnou se bodově na sešívané a mohou se tak prodrat na druhé místo. Proto rozhodně zamiřte v pátek v 18:15 do vysočanské O2 arény a podpořte sešívané v jejich dalším boji.

Postavení v tabulce

2. Slavia                 17   8 – 4 – 1 – 4  44:35  33
4. Mountfield HK          16   7 – 3 – 3 – 3  45:39  30

Posledních pět zápasů

Slavia – Litvínov 3:1
Slavia – Kladno 1:0
Slavia – Kometa 4:1
Pardubice – Slavia 4:5
Slavia – Karlovy Vary 3:2sn
Mountfield HK – Plzeň 4:1
Mountfield HK – Sparta 1:5
Vítkovice – Mountfield HK 2:5
Třinec – Mountfield HK 3:6
Mountfield HK – Karlovy Vary 1:2

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    21 bodů (10+11)
Lukáš Krenželok    11 bodů (5+6)
Petr Jelínek        8 bodů (3+5)
Jiří Šimánek       16 bodů (6+10)
Jaroslav Kudrna    13 bodů (7+6)
Tomáš Mertl        11 bodů (6+5)

Sestavy z minulého kola

Furch – Holub, Wharton, Šenkeřík, Valach, Kolařík, Knot, Chalupa – Tomica, Bednář (C), Kolář – Sklenář, Růžička, Žejdl – Krenželok, Jelínek, Skokan – Poletín, Klhůfek, Micka Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank – Kudrna, Mertl, Šimánek – Škoda, Červený, Květoň – Suja, Knotek, Podlešák – Švihálek, Tvrdík, Nedvídek.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více