Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2015

Slavia přerušila nepříznivou sérii a zdolala Kadaň

18. kolo, středa 28.10.2015, Kadaň - Slavia
Kadaň
1:2p
1:0, 0:1, 0:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Drobný (Kůs, Drtina) – 35. Markovič (D. Hruška, Pavlin), 65. Jiránek (Knot, Hraško). Rozhodčí: Wagner - Podrazil, Bosák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2090. Střely na branku: 47:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestavy

Kadaň

Dvořák – Drtina, Drobný, Černý, Szathmáry, Rohan, Cestr – Hejcman, Kůs, Račuk – Hlava, Kverka, Chrpa – Sloboda, Vrána, Vaněk – Veselý, Macháček, Wágner.

Slavia

Hylák – M. Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Růžička, Adam, Knot – Robinson, Bahenský, D. Hruška – Micka, Jiránek, Markovič – J. Doležal, Kašpařík, Čermák – T. Doležal, Šafránek, Andres.

Slavia nastoupila do utkání se sousedem v tabulce s nepříjemnou statistikou v zádech, když prohrála poslední čtyři utkání. Do svátečního zápasu však zmobilizovali sešívaní všechny síly, trenéři Hynek s Razýmem provedli změny v sestavě a Slavia se díky tomu mohla znovu radovat z výhry.

Slavia nastoupila do zápasu se změnami v útočných formacích. Například do první lajny se postavili Robinson, Bahenský a David Hruška. Utkání začalo velmi opatrně a první vzrušení nabídlo až rozmezí osmé a deváté minuty. Po dvou po sobě jdoucích vyloučeních Kadaně si Slavia zahrála téměř minutu a půl proti třem, bohužel se však nedostala ani k jedné přímé střele na bránu.

Na začátku desáté minuty šel naopak na trestnou útočník sešívaných Růžička a Kadaň trestala. Šanci Chrpy sice ještě Hylák zlikvidoval, ale minutu na to již dostal puk za jeho záda Antonín Drobný a domácí tak šli do vedení. Zbytek druhé třetiny již větší vzrušení nenabídl a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Druhá perioda přinesla vyrovnání

Domácí vstoupili do druhé třetiny pokračující přesilovkou a ve třetí minutě si zahráli další. Avšak hráči Slavie se pokaždé zvládli bez problémů ubránit. Ve 28. minutě hráli v početní výhodě i slávisté, ale ani oni nedokázali skórovat.

V další přesilovce ale již Pražané uspěli. Vyloučené na obou stranách po chvíli doplnil domácí Vaněk a Slavia hrála ve čtyřech proti třem. David Hruška v pásmu soupeře našel přesným pasem Jaroslava Markoviče, lídr produktivity Slavie se nemýlil a do poslední části zápasu tak hráči nastupovali za nerozhodného stavu.

Utkání rozhodlo až prodloužení

I poslední třetina středečního svátečního zápasu se odehrávala ve formě spíše opatrnějšího hokeje a šance nabízely hlavně přesilové hry. Ty měli ve třetí části bohužel jen domácí, ale skvěle chytající Hylák držel remízový stav. A když již byl slávistický gólman v 56. minutě překonaný, zachránila ho při střele Kverky tyč. Po základní části bylo tak skóre nerozhodné a na řadě bylo prodloužení.

Během toho se dostal do samostatného úniku Chrpa, ale Hylák opět nezaváhal. Už už to vypadlo, že stejně jako v prvním vzájemném klání budou rozhodovat nájezdy. V poslední minutě se však ke střele od modré dostal Knot, Dvořák kotouč vyrazil jen k číhajícímu Tomáši Jiránkovi, který v čase 64:26 vstřelil vítězný gól sešívaných! Bonusový bod si tak vezou slávisté na cestu domů.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více