Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
7. února 2017

WSM Liga finišuje, Slavia se o body popere doma s Ústím

Poslední tři zápasy! Tolik zbývá hokejistům Slavie do konce základní části WSM Ligy. V samotném finiši budou chtít sešívaní urvat ještě co nejvíc bodů, aby si definitivně pojistili čtvrtou příčku a odrazili útoky týmů pod sebou. Vítězství ale v Edenu bude „viset“ hodně vysoko, do Vršovic totiž přijede celek Ústí. Severočeši jsou pro červenobílé totiž dost nevyzpytatelným soupeřem. Dvakrát je sice dokázali udolat, jen jednou to ale bylo vyšším výsledkem. Naposledy navíc Slavia pod Střekovem padla výsledkem 1:3. Jak se rozdělí body ve čtvrtém vzájemném střetnutí?

50. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Ústí nad Labem s. r. o.

Porovnání týmů
4. místo (83 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (73 b.)
123:130
Skóre
138:152
David Šafránek (17+14)
Nejproduktivnější hráč
Zdeněk Doležal (20+20)
David Šafránek (17 gólů)
Nejlepší střelec
Zdeněk Doležal (20 gólů)
Jan Pohl (6+15)
Nejproduktivnější obránce
Martin Vágner (3+16)
Dominik Frodl 94,23 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Soukup 92,04%
Frýdek-Místek – Slavia 2:3
Poslední zápas
Ústí – Kladno 2:6

Slávisté po horším období proher doslova „vstali z mrtvých“ a v důležité fázi sezony znovu nastřádali dvě zásadní výhry. Nejprve skolili na domácím ledě Kadaň a poté přivezli všechny body také z Frýdku-Místku. V obou zápasech se sice museli o příznivý výsledek hodně rvát, přesto opět ukázali, že se s nimi musí počítat.

4
Tolik kanadských bodů získal David Šafránek v duelech s Ústím, když vsítil tři branky a na jednu nahrál.

Naposledy přehráli právě nováčka z východního cípu republiky, který se Slavií prohrál před vlastními fanoušky 2:3. Triumf Pražanů se ale nerodil snadno. Přestože v duelu třikrát vedli, Frýdečtí mocně dotahovali a čtvrté mužstvo tabulky muselo ukázat hodně dobrý výkon, aby houževnatého protivníka obralo o body.

„Myslím, že jsme ho z naší strany neodehráli špatně. Měli jsme šance a proměnili je. Navíc dobře zachytal Patrik Polívka. Na konci nám pomohlo i štěstí, protože soupeř měl dvě nebo tři velké příležitosti, ale to k tomu patří,” zhodnotil zápas 49. kola matador Václav Pletka.

A zároveň ujistil, že sešívaní bojují dál. „Teďka se nám venku moc nedařilo a Třebíč pod námi hraje dobře, dotahuje se i Ústí. Takže jsou to pro nás důležité tři body a doufáme, že ještě nějaké uhrajeme.“

Ústí zažívá černé období, Slavii ale naposledy překvapilo výhrou

V cestě za třetím vítězstvím v řadě bude stát sedmý celek tabulky z Ústí. Tomu se oproti Slavii v poslední době tolik nedaří. V uplynulých pěti zápasech totiž dokázal zvítězit pouze jednou, když uspěl v Havířově po samostatných nájezdech. Z utkání s Motorem, Prostějovem, Benátkami a Kladnem odcházeli ústečtí hokejisté se svěšenými hlavami jako poražení.

A podobně dopadli i ve dvou střetnutích se sešívanými. První utkání sezony se odehrálo na začátku října a Slavia v něm zvítězila po prodloužení 2:1. Pak odjeli Severočeši z Edenu se slušnou náloží. V půlce listopadu je Pražané vyprovodili pěti góly a vyhráli 5:2. Střelecky zazářil hlavně David Šafránek, který si připsal dva góly a jednu asistenci.

Slavia Ústí už dvakrát přehrála. Povede se jí v Edenu zase zvítězit?

Porážku však Ústečtí slávistům vrátili na konci kalendářního roku, kdy na vlastním ledě triumfovali výsledkem 3:1. Jedinou trefu hostů tehdy zařídil opět snajpr Šafránek.

A zatímco Slavia si chce definitivně pojistit čtvrtou příčku, jež jí zajistí výhodnou pozici pro nadcházející play-off, Ústí má rovněž o co hrát. V pořadí WSM Ligy se totiž nachází na sedmé příčce – jen o skóre za Prostějovem a o dva body za Třebíčí. Proto pro ni je teď důležitý každý bodový zisk.

Kdo pro sebe získá poslední vzájemný duel základní části? Naváže Ústí na úspěch z domácího ledu, nebo si sešívaní udrží nedobytnost Edenu? Utkání 50. kola odstartuje ve Vršovicích v 18:00 a všichni slávističtí příznivci by měli být u toho.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více