Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. prosince 2023

Havrda po výhře: Byla vidět síla týmu. Za první půlkou sezony chceme udělat tlustou čáru

Slavia po dvou porážkách zabrala a do druhé poloviny základní části vstoupila vítězně. Gólem k tomu v utkání s Litoměřicemi přispěl i Maxim Havrda. „Prostě jsem to zkusil a naštěstí to tam padlo,“ říká dvaadvacetiletý útočník, který nastartoval obrat sešívaných.

Druhou půlku základní části jste zahájili vítězstvím nad Litoměřicemi. Jak bys duel zhodnotil?
Pořád tam jsou nějaké chyby, ale jsme rádi za tři body a že jsme začali druhou polovinu sezony vítězně. Řekli jsme si s trenéry, že uděláme tlustou čáru za tím, co se stalo v první polovině a že budeme chtít co nejlépe vstoupit do té druhé.

Co s týmem udělá, když do zápasu dobře vstoupí a dostává se do šancí, ale dvakrát v krátké době inkasuje?
Bylo to těžké, ale byla vidět síla týmu, že jsme neupadli do krize, ale hned jsme se z toho vyhrabali a otočili zápas na naši stranu.

Trenér na dvě inkasované branky zareagoval oddechovým časem. O čem během něj mluvil?
Říkal, ať se zklidníme, že jsme silný tým a že to dokážeme otočit. Když jsme na ně ze začátku chodili, tak nevěděli, co s námi. Jenom chtěl tým tak nějak uklidnit.

Po krátké poradě jste navázali na tlak z úvodu utkání, a ještě v první třetině otočili na 3:2. Přispěl k tomu právě trenérův proslov?
Myslím si, že určitě. Trochu jsme se zklidnili, řekli si pokyny a věděli jsme, s čím do toho jdeme. Naštěstí se to na naši stranu otočilo už v první třetině.

Sami jsme si to zdramatizovali, připouští Havrda

Ty jsi vstřelil první branku Slavie. Popsal bys ji ze svého pohledu?
Byl tam souboj v rohu, Jarda mi to dal na bod pro vhazování a vystupoval přede mnou hráč. Prostě jsem to zkusil a naštěstí to tam padlo.

Jednu branku vám pak rozhodčí neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Jak jsi viděl tuhle situaci?
Myslím si, že to neuznal správně, protože tam opravdu Bery (Matěj Beran) byl. Zapříčinilo to to, že se tam brankář nedokázal dostat a zakročit.

Když jste dali gól na 4:2, vypadalo to, že je rozhodnuto. Nakonec byl ale závěr ještě pořádně dramatický..
Oni do toho pak šlápli a my jsme zase trochu povolili. Ještě jsme to sami docela zdramatizovali, ale naštěstí nedokázali dát vyrovnávací gól a na konci nám pomohla přesilovka pět na tři.

„Byl to kvalitní hráč, ať se mu daří i mimo hokejovou kariéru.“
Maxim Havrda o Lukáši Žejdlovi

Před utkáním bylo oznámeno, že ve Slavii končí Lukáš Žejdl. Kdy vám to řekl a co bys mu popřál do budoucna?
Pár dní tady s námi nebyl, takže jsme s tím počítali. Byl to kvalitní hráč a jeden ze starších kluků, který přinášel do týmu zkušenosti, ale doufám, že tu roli za něj vezmou ostatní kluci. Do života mu přeju to nejlepší a ať se mu daří i mimo hokejovou kariéru.

Další utkání bude náročné, ve středu hrajete na ledě druhého Vsetína. Jak se na něj nachystat?
Na tyhle zápasy se chystá docela těžce, ještě když tam mají takovou podporu od fanoušků. Určitě tam ale nejedeme, že bychom se báli. Chceme tam jet vyhrát.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více