Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. února 2024

Helt po návratu: Byl to cvrkot. Po téhle výhře máme dobře nakročeno

Útočník Filip Helt naskočil do duelu proti Jihlavě takřka po čtyřměsíční pauze, kterou zavinilo zranění, po závěrečné siréně ale mohl s týmem oslavit cenné vítězství. I když přiznal, že se na ledě necítil ještě stoprocentně dobře, z návratu i triumfu měl velkou radost.

Na ledě ses objevil poprvé po vážném zranění a rekonvalescenci. Jaký to pro tebe byl návrat?
Byl to cvrkot. Úplně něco jiného než tréninky. Dostat se do tempa bylo hodně těžké. Pořád se ještě necítím úplně komfortně jako na začátku, ale hráli jsme jako tým a zápas vyhráli, což je podstatné a nejdůležitější.

Kvůli bolavému koleni jsi nehrál skoro čtyři měsíce. Jak náročné bylo všechno jen sledovat a nemoci pomoct? Obzvlášť, když se Slavii nedařilo.
Doufal jsem, že se klukům bude dařit, ale nakonec to přišlo až v lednu a začali trochu víc vyhrávat. Ale ještě pořád není konec sezony, ještě tam jsou nějaké zápasy a je to stále v našich rukách. Myslím, že pokud budeme bojovat do poslední minuty posledního zápasu, tak to není nikdy ztracené.

Filip Helt proti Jihlavě

  • čas na ledě: 13:02
  • účast na ledě: +1

Duklu jste přetlačili fotbalovým výsledkem 1:0. Co bylo pro vývoj utkání kromě vaší branky klíčové? Čím jste duel urvali?
Je to těžké. Takovéhle zápasy jsou a tým, co to chce víc, to ukope. Někdy se hraje na 1:0 a není to možná pěkný hokej, ale taková utkání je důležité zvládnout.

V závěru jste drželi těsný náskok. Soupeř ale v šesti bez brankáře dost tlačil a měl tam i jednu velkou šanci. Jak moc jste byli na střídačce nervózní?
Bylo to hrozné. Chvilku mi zatrhnulo. Jeden ze soupeřů si to chtěl při jedné z šancí přikopnout. Kdyby se do toho snažil bouchnout, tak by to možná byl gól. Ale trvalo mu to déle a díky bohu za to.

V čem byl soupeř herně nejnepříjemnější? Co vám dělalo největší potíže?
Je to tým, který hodně napadá, bruslí. Ti kluci jsou rychlí, draví a je nepříjemné proti nim hrát a zakládat nějakou kombinaci, protože všude lítají, do všeho jdou naplno a nedají nic zadarmo.

Slavia to potřebovala zvládnout, protože před utkáním s Jihlavou byla v tabulce poslední. Pociťoval jste v kabině větší tlak?
Co jsem zatím po návratu pochytil, tak to, že kluci jsou namotivovaní do toho dát všechno, což je v téhle situaci asi nejdůležitější.

V Dukle jsi v minulosti působil. Bral jsi duel nějak speciálně?
Ano. Jihlavu mám rád. Kluci jsou tam super i trenér je dobrý. Se všemi jsem tam měl dobrý vztah a rád na to vzpomínám, takže je to pro mě vždycky speciální proti nim hrát.

Slávistům už v mnoha utkáních hodně pomohla bojovnost. Na čem dalším podle tebe můžete ve zbytku základní části stavět?
Když je člověk v takovéhle situace a chce a musí mermomocí vyhrát, tak se snaží všechno zjednodušit, nic nekomplikovat, házet to do brány, tlačit se do ní. Pak z toho padají góly. A to může pomoct a být důležité.

„Rekonvalescence nešla úplně tak, jak jsme si představovali. Protáhla se asi o měsíc a půl a pořád s tím ještě tak nějak bojuju.“
Filip Helt o zranění

Vraťme se k tvému zranění, které si vyžádalo i operaci. Jak probíhala léčba? Šlo všechno hladce, nebo se vyskytly komplikace?
Rekonvalescence nešla úplně tak, jak jsme si představovali. Protáhla se asi o měsíc a půl a pořád s tím ještě tak nějak bojuju.

Říkal jsi, že to na ledě ještě nebylo úplně komfortní. V čem jsi měl největší problémy? Dohnala tě fyzická kondice, nebo tě ještě koleno nějak limituje?
Určitě fyzička. Člověk může trénovat, jak chce, ale zápas je něco jiného. Po pár rovinkách už na sobě cítí, že je unavený. Co se týče kolena, tak uvidíme, jak se to vyvrbí.

Spodek tabulky je hodně našlapaný a do konce už zbývá jen pár utkání. Jak se na ně naladit a připravit, aby se Slavia udržela v první lize?
Výhra proti Jihlavě je hodně důležitá. Myslím si, že nám trošku dodá sebevědomí. S týmy, se kterými bojujeme o udržení, ještě hrajeme, což bude taky hodně důležité. Ale podle mě máme po tomhle vítězství dobře nakročeno.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více