Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. listopadu 2023

Hlavní problém byla naše produktivita, přiznává Žovinec

Slavia sice středeční utkání s Třebíčí zahájila aktivněji, své šance ale nedokázala proměnit. Soupeř ale potom udeřil z přesilovek. „Dělali jsme chyby a přestali jsme hrát naši hru,“ souhlasil v pozápasovém rozhovoru obránce Dušan Žovinec.

Sešívaní po dvou výhrách – s Prostějovem a Frýdkem-Místkem – třetí vítězství v řadě nepřidali. Na Třebíč i přes dravý začátek zápasu nestačili. „Myslím si, že jsme měli velmi dobrý nástup, k ničemu jsme je nepustili. Jenže hokej se hraje na góly a my jsme žádný nedali,“ ví obránce Dušan Žovinec.

Ve druhé třetině pak začali slávisté faulovat, čehož Třebíč využila. „Dvakrát jsme inkasovali právě z přesilovky. Dělali jsme chyby a přestali jsme hrát naši hru,“ vyjmenoval Žovinec další důvody.

„Měli jsme velmi dobrý nástup, k ničemu jsme je nepustili. Jenže hokej se hraje na góly a my jsme žádný nedali“
Dušan Žovinec o první třetině

Pražané přitom vyslali na hostující branku 32 střel, ujala se ale pouza ta z hole Tomáše Knotka. „Hlavním problémem byla naše produktivita. Já jsem měl v prvním střídání šanci, všichni jsme měli plno šancí,“ zpytoval svědomí zkušený bek. „Troufám si říct, že kdybychom dali první gól už v tom prvním střídání, tak vyhrajeme, protože by začali panikařit, pak bychom dali další a vyhráli jsme. Když to řeknu blbě, tak mě to fakt se*e,“ přiznal.

První přesilovkový gól dala Horácká Slavia po pěti minutách druhé části, druhý – a už na 3:0 – pak necelou minutu před jejím koncem. „Možná jsme se sundali chybami a oslabeními. Hráli jsme v oslabení, dostali jsme gól od brusle – nevím, jestli to tam srazil protihráč nebo my. Pak jsme udělali chybu a už to bylo 0:2,“ popisuje Žovinec.

„Snažili jsme se to zvrátit, ale najednou jsme úplně přestali hrát. Nedělali jsme to, co jsme měli. V první třetině jsme byli lepší. Byli jsme pořád u nich, měli jsme šance, ale pak jsme byli hrozní,“ pokračoval obránce, který se v sezóně zatím zasloužil o tři góly a tři asistence.

Musíme to hodit za hlavu, burcuje Žovinec

Další utkání čeká svěřence trenéra Aleše Tottera ve středu v Kolíně, podle Žovince je to příležitost trápení zlomit. „Musíme tohle hodit za hlavu. Ve středu hrajeme v Kolíně, tam vyhrajeme a tím to zlomíme,“ řekl rozhodně.

Právě nový kouč přinesl do tréninků a hry nové prvky. „Máme pár detailů a je to na dobré cestě. Potřebujeme to ze sebe dostat. Nic velkého se nezmění, spíš jde opravdu o detaily. Potřebujeme si to najet a bude to dobré,“ zhodnotil jednatřicetiletý bek.

Kromě Tottera se tréninků účastní také nový poradce pro hokejové záležitosti Patrik Eliáš. „Dívá se na nás z tribuny, chodí s námi na led a probíráme spolu detaily i nové trendy. Určitě nám má co říct, má přes 1200 startů v NHL a hokeji rozumí,“ uzavřel Žovinec.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více