Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. listopadu 2023

Holý: Hrajeme dobře, ale vždycky si to něčím zkazíme

Když Jan Holý na začátku třetí třetiny středečního duelu s Jihlavou připravil gólovou pozici Jiřímu Průžkovi, dostala se Slavia poprvé do vedení. Jenže Dukla v závěru srovnala a v prodloužení rozhodla. „Hrajeme slušně, většinou vedeme, ale něčím si to zkazíme,“ říká osmadvacetiletý obránce.

Máte za sebou druhý zápas po reprezentační pauze. Jaký byl?
Podobné jako ty poslední. Hrajeme slušně a myslím si, že jsme byli lepší, ale bohužel si to vždycky něčím pokazíme. Nevím, co se na nás nalepilo, nebo jestli si to děláme sami. Každý zápas je to stejné. Hrajeme slušně, většinou vedeme, ale něčím si to pokazíme.

V úvodu utkání jste měli několik příležitostí, ale jako první se trefila Jihlava. Chybělo vám štěstí v koncovce?
Určitě. My jsme si v první třetině vytvořili spoustu šancí a ke gólu nám chybělo málo. Naštěstí nám tam pak něco spadlo a dokázali jsme i otočit, ale konec zápasu bohužel nebyl v naší režii.

Ve druhé třetině se vám podařilo dvěma rychlými góly srovnat. Co se změnilo?
Víc jsme se tlačili do brány. Řekli jsme si, že jsme se v první třetině málo tlačili do brány a měli jsme spíše jenom takový optický tlak. Ve druhé třetině jsme se ale více tlačili do brány, hodně jsme to házeli od modré čáry, což vyústilo v první gól Karla Klikorky. To nás nakoplo.

Každý zápas je o šest bodů, ví Holý

Jihlava ale bleskově skórovala a ztráceli jste jeden gól, v závěru druhé části jste ovšem opět srovnali. S čím jste šli do třetí třetiny?
Věděli jsme, že nám druhá třetina herně vyšla a chtěli jsme v tom pokračovat. Myslím si, že jsme v tom pokračovali, až ke konci, kdy jsme vedli o gól, se to trochu zatáhlo a hrálo se více na jistotu. Bohužel to nevyšlo.

Ty jsi asistoval u zmiňovaného čtvrtého gólu na začátku třetí třetiny, který padl v přesilovce. Daří se v nám nich více?
Myslím si, že se nám poslední dobou zlepšily, ale pořád to ještě není úplně ono. Měli jsme v nich střely, snažili jsme se, ale už nám to tam ve třetí třetině nepadlo.

„Ke konci se to trochu zatáhlo a hrálo se více na jistotu. Bohužel to nevyšlo.“
Jan Holý o třetí třetině

Některé kombinace občas doprovázely nepřesnosti. Mohlo to být i tím, že se ještě po přestávce rozehráváte?
To si nemyslím. Občas ten puk skočí, ale možná je to i tím, že to máme v hlavách a jsme nervózní z výsledků. Tak to bohužel je.

Jak moc mrzí, že jste zvládli tenhle zápas pouze za bod, když jste sahali po třech?
Je to už poněkolikáté za sebou, kdy vedeme v poslední třetině a pokaždé se něco pokazí, jak už jsem říkal. Nevím, čím si to vysvětlit.

Další střetnutí vás čeká v sobotu ve Znojmě, které je v tabulce o příčku nad vámi. Bereš to jako zápas o „šest“ bodů?
Určitě. Pro nás je teď každý zápas o šest bodů. My už nesmíme koukat dolů, vlastně už není moc kam koukat, ale musíme v každém zápase ubojovat nějaké body.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více