Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. prosince 2023

Hrdinka: Bylo těžké naskočit zpátky, ale snažil jsem se pomoct týmu

Obránce František Hrdinka odehrál ve středu první zápas od 13. listopadu, kdy utrpěl na ledě Zlína zlomeninu čelisti a lícní kosti. Jak se cítil při svém prvním startu po zranění a jak probíhala rekonvalescence?

Jak bys zhodnotil poslední zápas se Sokolovem?
Nepovedl se nám začátek, dostali jsme dva góly, ale pak jsme si k tomu něco řekli a druhou třetinu si myslím, že jsme odehráli dobře, přehrávali jsme je a měli jsme určitě dát víc gólů než dva. Začátek třetí třetiny byla taková přetahovaná a pak nevím, co se stalo. Byl to výpadek, dostali jsme tři rychlé góly za sebou a už jsme se z toho nedokázali dostat.

Po dvou inkasovaných gólech nastoupil do branky Tomáš Volevecký. Bývá taková změna pro tým impuls?
Vždycky je to takové znamení, že se něco děje a že chce trenér nějak ovlivnit zápas. Dodalo nám to více klidu a soustředění na obrat v zápase.

Krátce po přestávce jste snížili. Byl klíčem ke gólu tlak v početní výhodě?
My jsme si říkali, že tlak, co jsme měli, chceme udržet a to se nám povedlo. Navíc každý gól, který se dá, tomu týmu pomůže do dalších minut a byla to taková vzpruha pro nás a je škoda, že jsme nedali ve druhé třetině víc než dva góly.

Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané. S čím jste šli do poslední periody?
Šli jsme do ní s tím, že jsme chtěli pokračovat v tom, jak jsme hráli a chtěli jsme pokračovat v tlaku a doufali jsme, že vyhrajeme, protože jsme byli ve druhé třetině lepším týmem. Byli jsme na tom konečně lépe bruslařsky a silově a přehrávali jsme je, ale vůbec nevím, co se potom stalo.

Co se dělo ve třetí třetině, kterou jste vůbec nezvládli?
Nedokážu říct takhle krátce po zápase, ale jistě se k tomu vrátíme a rozebereme si to. Určitě to byl nějaký výpadek, prohrávání minisoubojů okolo branky a nedůslednost.

„Měl jsem zlomenou čelist, lícní kost, podočnici a nakřáplý spánek.“
František Hrdinka o svém zranění

Ty jsi teď nějakou dobu chyběl kvůli zranění. Co přesně se ti stalo?
Poslední zápas venku ve Zlíně, což bylo nějakých pět možná šest týdnů zpátky, jsem zblokoval střelu a dostal jsem ránu přímo na čelist a zlomila se mi celá čelist, lícní kost, podočnice a ještě jsem měl nakřáplý spánek, takže jsem toho měl docela dost. Teď jsem už nějakou dobu na ledě, ale je určitě znát, že ten měsíc, kdy jsem měl zakázáno cokoliv dělat, byl znát. Doufám, že to bude brzo lepší.

Na pár střídání jsi proti Sokolovu ve hře byl. Jak ses cítil na ledě a jak se ti hrálo s košíkem?
Nebyla to lehká situace vzhledem k tomu, že jsem nějakých 45 minut nebyl ve hře, ale pak jsem se na chvilku na led dostal. Není to nic lehkého hrát skoro po měsíci a ještě v takovémhle zápase a snažit se do toho vstoupit. Hned, jak jsem byl na ledě, tak jsme dostali gól, ale snažil jsem se, abych co nejvíc pomohl týmu.

Jak budeš trávit blížící se Vánoce a jak se na ně těšíš?
Na vánoční svátky se těším hlavně kvůli rodině, ale určitě by bylo lepší, kdyby se vyhrálo pro nás a pro fanoušky a mohli bysme ty svátky prožít v klidu. Takhle budou ty svátky trochu hořčí a doufám, že se z toho rychle dostaneme a připravíme se na další zápasy po Vánocích.

Co bys popřál fanouškům k Vánocům?
Fanouškům bych popřál hlavně hodně štěstí a zdraví a všem pěkné svátky. Ať stále fandí a my se jim tu důvěru budeme snažit splatit.

Po Vánocích vás čekají dva zápasy, nejprve ve středu v Chrudimi proti Pardubicím B, a pak v pátek doma se Zlínem. Co očekáváš od těchto důležitých duelů?
V naší situaci je pro nás každý zápas důležitý a už nemůžeme koukat, s kým hrajeme. Budeme se snažit bojovat v každém zápase a dělat všechno pro to, aby se nám takovéhle výpadky nestávaly.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více