Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. listopadu 2023

Kremláček po výhře: Dodá nám sebevědomí, má to teď nový náboj

S novým hlavním trenérem na lavičce přerušila Slavia šňůru bez výhry za tři body. Čtvrtý Prostějov porazila v Edenu 3:1, k čemuž dvěma asistencemi přispěl obránce Vladimír Kremláček. „Hráli jsme agresivněji, chtěli jsme jim hokej otrávit,“ popisuje v rozhovoru týmovou taktiku.

Po devíti zápasech poprvé výhra v základní hrací době. Jak bys zhodnotil utkání s Prostějovem?
První třetinu jsme se do toho lehce dostávali, přece jenom přišly změny od nového trenéra. Růža (brankář Jan Růžička) nám dal šanci vyhrát, měl výborné zákroky. V průběhu zápasu měl náš výkon stoupající tendenci a vygradovalo to vítězstvím.

V čem spočíval základ úspěchu? V čem jste nad Prostějovem dominovali?
Snažili jsme se hrát agresivněji, nehrát pasivně, protože jsme věděli, že mají zkušené hráče, kteří když mají čas a prostor, tak dokážou vykouzlit výborné šance. Snažili jsme se jim ani kousek toho prostoru nedat, nalítnout na ně, otrávit jim hokej, a to se nám povedlo.

První ze dvou asistencí jsi zaznamenal u branky Matěje Berana, kterému jsi ze středu útočného pásma nahrál na levou stranu. Věděl jsi, že se blíží, nebo jsi přihrával trochu naslepo?
Viděl jsem ho, jak jede na levém křídle, snažil jsem se si puk podržet, než se dostane za obránce. Pro něj to byla určitě těžká střela, ale trefil to výborně.

Gól Matěje Berana ze zápasu s Prostějovem. Zdroj: www.hokejkatv.cz

Už jsi zmiňoval, že jste poprvé hráli pod novým hlavním trenérem Alešem Totterem a že do hry přinesl něco nového. Co?
Jediné, co nám řekl, bylo, abychom hráli agresivněji. Ze zápasů, na které koukal, mu přišlo, že jsme byli hodně pasivní. Hlavně nám řekl, že je to jenom hokej, ale že v nás potenciál je, jen si musíme věřit.

Přinesl něco nového i do tréninků?
Určitě, přinesl nová cvičení, každý trenér má svoje oblíbené. Měli jsme dokonce i cvičení, která jsou z NHL, tak to přineslo do tréninků oživení.

Konkrétně?
Hodně jsme pilovali předbrankový prostor, souboje v rohu, hru hůl na hůl, osobní souboje.

„Hlavně nám řekl, že je to jenom hokej, ale že v nás potenciál je, jen si musíme věřit.“
Vladimír Kremláček o trenérovi Totterovi

Porazili jste čtvrtý tým ligy. Dodá vám to sebevědomí do dalších zápasů?
Samozřejmě, ale nesmíme se koukat na ostatní, musíme hrát svůj hokej, získat co nejvíce bodů. To je jediné, o co nám jde.

Ve Slavii jsi první sezónu, teď jsi získal své první body. Jak bys zatím zhodnotil své působení?
Výsledky, které máme nebo spíše jsme měli, nejsou nic, co bychom si představovali, takže pomyslná deka na nás určitě byla. S tím jsem se musel vypořádat, což pro mě bylo těžké. Ale teď to má nový náboj a jsem tady spokojený.

A na závěr: máš někoho oblíbeného k sobě do dvojice?
Momentálně hraju s Holasem (Jan Holý), se kterým jsem hrál už v Litoměřicích, takže se dobře známe. Náš styl je hodně podobný, víme, kde je na ledě zrovna ten druhý, a dokážeme se na sebe spolehnout.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více