Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. ledna 2024

Na výhru jsme si věřili. Kluci mě podrželi, těší nováčka Kucharčíka

Ve svých šestnácti letech začal sbírat první zkušenosti v dospělém hokeji. „Že půjdu na trénink s A-týmem, jsem se dozvěděl v sedm ráno před školou. Nervozita panovala, na zápas jsem už ale byl připravený,“ říká mladý útočník Matouš Jan Kucharčík, který doposud oblékal sešívaný dres v dorostenecké kategorii.

Proti Kolínu to byl pro tebe druhý zápas mezi dospělými, na kontě máš zatím dvě výhry. To je asi snový start pro mladého hráče, jakým jsi ty?
Určitě jo. Jsem rád, že mě teď kluci podrželi a začali se mnou znovu vyhrávat i přesto, že se jim předtím v sezóně tolik nedařilo. Tyhle dva vyhrané zápasy v řadě potřebujeme.

Kolín má třetí nejlepší defenzivu ligy. Co bylo klíčem k tomu, abyste ji pokořili?
Důležité bylo, že jsme drželi pospolu. Líbilo se mi, jak jsme hráli hodně týmově a disciplinovaně. Také jsme využili přesilovky, což bylo skvělé. Úvodní třetina byla ještě poměrně opatrná, ale po první početní výhodě se už zápas rozjížděl pro nás.

Právě přesilovky vám hodně pomohly v posledním dějství, která letos áčku většinou tolik nevychází…
Určitě. Podařilo se nám díky tomu vstřelit rozhodující góly. Potom si stačilo zápas pohlídat, což nám soupeř právě svou nedisciplinovaností usnadnil. Už o přestávce před třetí třetinou jsem ale z kluků cítil, že jsou hodně sebejistí. Na výhru jsme si věřili.

„Trenéři mi říkají, že dobře vidím hru. Na silovost dospělého hokeje jsem se připravoval.“
Matouš Jan Kucharčík

Kdy ses dozvěděl, že nastoupíš za áčko?
První informaci, že půjdu na trénink, jsem dostal v pátek před školou v sedm ráno. Na tréninku mi pak realizační tým oznámil, že budu hrát v sobotu proti Třebíči. S klukama jsem tak stihl potrénovat jen jednou.

Byl jsi nervózní?
Na prvním tréninku určitě jo. Přes noc jsem si to už ale v hlavě srovnal a na zápas jsem byl připravený. V kabině mi přitom celkově nejvíc pomáhá Karel Klikorka. I díky němu jsem hrál tak, jak jsem hrál.

Jak bys popsal sebe jako hráče, tvé přednosti a podobně?
Trenéři mi často říkají, že dobře vidím hru. Jinak se snažím hodně rozehrávat spíš než zakončovat.

Bylo něco, co tě při prvních startech v dospělém hokeji překvapilo?
Všechno jsem asi čekal a snažil jsem se na to připravit. Dospělý hokej je o dost silovější, ale myslím, že jsem se s tím docela zvládl popasovat.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více