Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. prosince 2023

Nezáleží na soupeři, doma musíme získávat body pravidelně, hlásí Knotek

Slávistický útočník Tomáš Knotek se ukázal jako správný kapitán a brankou z 28. minuty pomohl Slavii k vítězství 3:2 nad favorizovaným Přerovem. Ke gólu přidal ještě asistenci a stal se jedním z hlavních strůjců důležitého vítězství. „Za výhru jsme rádi, výsledek ale měl být jiný,“ uvedl zkušený forvard.

Nejdřív to vypadalo na jasnou záležitost, pak z toho bylo drama. Jak bys duel s Přerovem zhodnotil?
Jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce, ale myslím si, že ten výsledek měl být úplně jiný. Utkání bylo z naší strany celkově dobré. Bohužel máme výpadky na pět deset minut ze hry a může nás to stát zápasy. Tentokrát jsme to ale zvládli.

Nemohli jste závěr trochu podvědomě podcenit? Přece jen už jste vedli 3:0. A nakonec se ještě báli o výsledek 3:2.
To si nemyslím. Prvních pár minut jsme je vůbec k ničemu nepustili, pak jsme dostali náhodný gól zpoza branky, kde jsme nepokryli hráče. To nás ale nesmí položit. Pak jsme dostali druhý gól a všichni věděli, že se o to zase zbytečně klepeme. Kdybychom přidali čtvrtý gól, tak si myslím, že je rozhodnuto o hodně dřív. Takhle jsme se trápili až do konce.

Tomáš Knotek v sezóně

  • 10 gólů (11. v lize)
  • 23 bodů (13. v lize)
  • 65 střel (4. v týmu)
  • 36 zblokovaných střel (1. v týmu)

Jak moc důležitý byl závěr první třetiny? Soupeř měl několik stoprocentních šancí, vy jste ho ale dokázali ubránit.
S Přerovem je vždycky důležité, kdo dá první gól. Jsme rádi, že jsme ho dali my a že první třetina skončila 0:0. Pak jsme byli mnohem lepší, což jsme zužitkovali. Škoda jen toho závěru, že to nebylo trošku klidnější.

Byla klíčem k vítězství právě pevná obrana a blokování střel z prvních dvou třetin? Karel Křepelka se v jednu chvíli dokonce vrhl na brankovou čáru a zachránil jistý gól.
Tahle situace byla v první třetině při jednom oslabení, kdy brankář ztratil hokejku a různě jsme si to tam předávali, ale obětavostí jsme to ubránili. Bohužel jsou situace, kdy jinak hrát nemůžeme. Ale musíme takhle hrát, protože tyhle výkony nás dovedou k vítězství.

Mohlo vám pomoct i vyloučení Tomáše Doležala do konce utkání? Je to sice jeden hráč, i přesto je to ale do sestavy zásah.
Je to pro ně klíčový hráč. Na druhou stranu šel od nás taky Dušan Žovinec na čtyři minuty a přesilovka byla minutová, takže se to nějak vykrátilo. Ale ve výsledku si nemyslím, že by to mělo nějaký vliv.

„Obětavostí jsme to ubránili. Musíme takhle hrát, protože tyhle výkony nás dovedou k vítězství.“
Tomáš Knotek o ubráněném oslabení

Za co bys tým z herního pohledu asi nejvíc pochválil?
Myslím si, že celkově za aktivitu, dobré přistupování k hráčům. Z aktivity jsme měli šance, ale bohužel zatím nejsme v takové pohodě, abychom je proměňovali víc, než je proměňujeme. Pak by byl zápas jednoznačnější.

Dá se říct, že na favority v Edenu umíte? Porazili jste tu třeba Prostějov nebo Litoměřice, teď Přerov.
My už si moc nemůžeme vybírat, jestli hrajeme se Znojmem, s Kolínem nebo s Porubou a Vsetínem. Nesmíme doma ztrácet body a jsem rád, že poslední dva zápasy jsme tady vyhráli.

Chance ligu momentálně čeká týdenní reprezentační pauza. Dodá vám výhra nad Přerovem trochu potřebného klidu a pohody do tréninku?
Vždycky když se vyhraje před reprezentační pauzou, tak je ten pocit takový lepší. Na druhou stranu, jak už jsem říkal, my si nemůžeme vybírat a musíme vyhrávat. Ale určitě se bude trénovat lépe, než kdyby se prohrálo.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více