Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. ledna 2024

Nic nevzdáváme. Všichni víme, o co se hraje, hlásí Knotek

Kapitán Slavie Tomáš Knotek prožil po individuální stránce bodově bohatou první polovinu základní části, nyní se ale jeho gólový přísun zpomalil. „Měl jsem povedený start, byl jsem po zranění v euforii. V momentální situaci ale musíme zápasy rozhodovat my lídři, a to se nám nedaří,“ říká útočník Pražanů po prohře s Frýdkem-Místkem.

Důležitý zápas s Frýdkem jste nakonec nezvládli. Jaká je to komplikace?
Bezpochyby jsme teď v těžké situaci. Na druhou stranu je zápasů stále dost a holt si musíme pomoci někde jinde. Samozřejmě jsme věděli, o co hrajeme, bohužel se nám nepovedlo uhrát ani alespoň bod. Musíme bojovat dál.

Do utkání jste přitom vstoupili skvěle, hned z první akce zápasu jste skórovali. Nemohl vás ten rychlý gól až příliš uklidnit?
Nemyslím si. První třetina byla podle mě celkově v naší režii. Byli jsme aktivnější. Bohužel jsme ale na začátku prostřední dvacetiminutovky propadli a dostali vyrovnávací gól, který nás trochu zpomalil. Z toho jsme se pak dostali a odskočili jsme na 2:1. O chvíli později jsme ale opět inkasovali strašně lacinou branku. Nakonec zase rozhodovala jediná trefa, kterou zaznamenal soupeř.

V první třetině jste soupeře často dohrávali a měli jste slušný pohyb. Bylo to něco, na co jste se před utkáním více zaměřovali?
Určitě chceme a nyní musíme hrát aktivně. Bohužel z toho padla jenom jedna branka. Kdybychom přidali další gól, tak se nám hraje jinak. Ale to je problém celou sezónu. Nedaří se nám v utkání soupeřům odskočit. A na druhé straně je pro nás zase jeden inkasovaný gól velká rána.

Co se tedy ve hře změnilo, že jste soupeře ve druhém dějství pustili více do zápasu?
Dostali jsme hned na začátku třetiny gól, což nás trochu zastavilo. Pokaždé si říkáme, že nás taková inkasovaná branka nemůže položit. Bohužel jsme hlavami tam, kde jsme, doléhá to na nás. Musíme se na to zaměřit, není čas na nějakou sebelítost.

Střetnutí s Frýdkem bylo důležitým soubojem vzhledem k postavení obou týmů v tabulce. Změnili jste něco v přípravě?
Na každý zápas je to stejné, i když se jedná o soupeře z našeho okolí v tabulce. V kabině není nikdo, kdo by nevěděl, o co se hraje. Takže se příprava na žádného soupeře nijak výrazně neliší.

„V kabině se nic nevzdává. Budeme se snažit udělat maximum.“
kapitán týmu Tomáš Knotek

Na konci loňského roku jste porazili Dynamo a Zlín. Výkony měly vzestupnou tendenci, možná nejlepší v sezóně. Co se stalo v dalších zápasech?
Kdybych to věděl, tak se teď bavíme o úplně jiné situaci. Do utkání s Jihlavou jsme vstoupili dobře, vedli jsme o dvě branky. Potom jsme bohužel dostali čtyři góly a prohráli jsme. Od té doby se v tom vezeme. Jak jsem ale říkal, zápasů je pořád dost a není čas věšet hlavy. Ve čtvrtek a v pátek potrénujeme a v sobotu máme další zápas.

Čím si vysvětluješ, že momentální situace zatím nejde zlomit ani vám, zkušeným hráčům?
Situace samozřejmě doléhá na celý tým. My lídři jsme ale od toho, abychom tyhle zápasy rozhodovali. A to se nám momentálně nedaří. Pracujeme na tom, aby se to změnilo.

Tobě se přitom dříve v sezóně i přes horší týmové výsledky individuálně dařilo…
Já jsem osobně měl povedený start, byl jsem v jakési euforii po zranění. Bohužel mě to asi doběhlo kondičně, ale na to se vymlouvat nebudu. Musíme se tlačit víc do brány, nejen my zkušení, ale všichni. Potřebujeme, aby nám tam napadaly góly, protože jich moc nedáváme.

Co bys za tým jako jeho kapitán vzkázal v současné situaci fanouškům?
Jak jsem říkal, není čas věšet hlavy. Stále před sebou máme patnáct zápasů. Budeme jedině rádi, pokud fanoušci přijdou v co nejvyšším počtu, každého potřebujeme. V kabině se nic nevzdává. Je to o dvou až třech zápasech. Samozřejmě situace není dobrá, ale budeme se snažit dělat maximum.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více