Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
1. října 2023

Povedený týden Voleveckého. V Chrudimi jsem měl i štěstí, proti Zlínu nám chybělo, říká

Debut v základní sestavě si odbyl už v Chrudimi, kde dokonce udržel i čisté konto. Není tak divu, že dostal Tomáš Volevecký důvěru trenérů i v sobotním utkání proti Zlínu. „Samozřejmě jsem malinko nervózní byl, ale to tomu dodává atmosféru, pro kterou hokej hrajeme,“ komentoval solidní návštěvu stále teprve osmnáctiletý slávistický odchovanec.

Po utkání berete bod v domácím prostředí, obrat v závěru vám nakonec nevyšel. Jak bys zápas hodnotil?
Před začátkem zápasu bychom bod asi brali, ale v prodloužení jsme měli šance na to sebrat i ten druhý. Takže zpětně se na to dívám, že výsledek zápasu je pro nás spíše zklamáním a převládá spíš mírná pachuť, že jsme z toho mohli vytěžit víc.

Úvod utkání a celá první třetina byla od obou týmů hodně opatrná. Měl jsi stejný pocit?
Byla to trošku přetahovaná a i jsme se tam párkrát srazili. Celkově mi ale přišlo, že jsme měli v zápase navrch, kdy jsme soupeře v určitých momentech přehrávali. Jediné, co nás může mrzet, je neproměňování šancí.

Naopak do druhé třetiny jste vstoupili lépe než soupeř, ale první branka stále ne a ne přijít. Co chybělo?
Šli jsme tomu naproti a chybělo tomu už jen trocha toho hokejového štěstí. Taky na nás z minulých zápasů padla možná mírná deka. Nedá se i upřít, že soupeřův brankář dobře zachytal.

„Fanoušků dorazilo opravdu hodně, což je super.“
komentuje mladý brankář atmosféru utkání

Zlín poté udeřil z první přesilové hry. Přitom před ní jsi moc práce neměl, tak bylo o to těžší pro tebe takto inkasovat?
Bylo to nepříjemný. Do té doby jsem si na puk moc nesáhl. Potom asi i první střela v přesilovce, která byla podle mě i tečovaná, ale ještě se na to podíváme na videu. Trefené to bylo bohužel dobře.

Byl jsi před utkáním nervózní? Přece jen přišlo 1200 lidí, což je o něco větší kulisa než byla v Chrudimi.
Samozřejmě jsem malinko nervózní byl, ale to tomu dodává atmosféru, pro kterou hokej hrajeme. Fanoušků dorazilo opravdu hodně, což je super. Teď už jen musíme pracovat na tom, abychom si je svými výkony dokázali udržet.

Zeptám se tě i právě na tvůj první start od začátku v soutěži proti rezervě Pardubic, rovnou i s nulou vzadu. O to víc sis to užil?
Nulu beru jen jako takovou třešničku na dortu, hlavní je výsledek, který jde za celým týmem. Hráli jsme zatím nejlépe v sezóně a jsem rád, že se nám na to povedlo částečně navázat i proti Zlínu.

„Stále spíše převládá mírná pachuť.“
Tomáš Volevecký o výsledku zápasu

Byly v utkání s Pardubicemi B i okamžiky, kdy sis myslel, že nulu neudržíš?
Soupeř určitě měl šance a občas jsem na puk ani neviděl. Měl jsem štěstí, že se jim nepovedlo trefit bránu. Asi jim taky chybělo štěstí jako nám proti Zlínu.

V čem je pro gólmana rozdíl mezi juniorským a dospělým hokejem?
Největší rozdíl vidím v rychlosti. Dále jsou hráči chytřejší a můžou to tam hodit odkudkoliv, takže brankář musí být pořád v pozoru.

Příští zápas vás čeká ve středu v Jihlavě. Jak se na něj můžete nejlépe sami motivovat?
Důležité si je udržet formu, kterou jsem si teď vybudovali v posledních dvou zápasech. Pokud se nám na to podaří navázat, tak máme určitě velkou šanci vyhrát.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více