Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. října 2023

Slavia je pro mě srdcová záležitost, v tabulce máme být jinde, říká Klikorka

Karel Klikorka se připojil k sešívaným na hostování z extraligového Kladna. Vršovické zázemí pro něj však není neznámé, robustní obránce v Edenu strávil už loňskou sezonu a klubu odmala fandí. K první domácí výhře v letošním ročníku přispěl asistencí u úvodní trefy Jaroslava Brože.

Slavíte výhru nad Frýdkem-Místkem před domácími fanoušky. Jak se vítězství za tři body rodilo?
Nebylo to jednoduché. Až do posledních momentů jsme měli zápas pod kontrolou. Vytvářeli jsme si šance, přehrávali jsme soupeře a hráli jsme, jak jsme potřebovali. Bohužel jsme na konci dostali dva góly. I přesto je to super vítězství, které by nám mohlo pomoct odrazit se od výkyvů, co jsme měli.

Asistoval jsi u prvního gólu, když jsi předložil Jaroslavu Brožovi v přesilové hře puk před prázdnou bránu. Jak se kombinace uskutečnila?
Něco podobného jsme trénovali, tentokrát to ale vyplynulo ze hry. Jarda zůstal dole na kruhu, já jsem napřáhl ke střele, viděl jsem ale, že je volný, tak jsem mu kotouč posunul. Všichni jsme strašně šťastní, že jsme konečně vstřelili branku v přesilové hře, všem se nám ulevilo. Je to další plus, od kterého se musíme odrazit.

Celý zápas jste měli pod kontrolou, nicméně v posledních dvou minutách se soupeř dostal díky dvěma zásahům na kontaktní branku.
Když soupeř nemá větší tlak, je to o to horší, když těží potom z brejků nebo z jiných překvapivých situací. Pro nás i gólmana je to daleko složitější. Ten konec si musíme do příštích zápasů mnohem lépe pohlídat.

„Super vítězství, které by nám mohlo pomoct odrazit se od výkyvů, co jsme měli.“
Karel Klikorka o výhře nad Frýdkem
Měli jste v hlavách, že jde o souboj dvou celků, které se snaží dostat z nepříznivého výsledkového období?
Nebude mi si nic nalhávat – v hlavách jsme to samozřejmě měli. Museli jsme vyhrát za tři body, což se nám povedlo. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Myslím si, že bychom měli být s postupem času v tabulce jinde. Doufám, že budeme pracovat tak, aby se to stalo.

Co očekáváš od následujícího zápasu s Třebíčí, která se momentálně nachází na čtvrtém místě?
Víme, jak je Třebíč doma silná. Stejně jako v Prostějově, tak i proti Frýdku-Místku jsme odehráli dobrý zápas. Chceme se odrazit od věcí, co nám fungovaly. Musíme hrát dobře do obrany. Věřím, že v Třebíči můžeme uspět a dovézt do Prahy tři body.

Zaznamenali jste druhou výhru v sezoně, první na domácím ledě. Jak jste si užili ovace po zápase?
Užívám si to vždycky moc. Minulý rok jsme byli v podobné situaci. Postupně jsme začali vyhrávat, začalo chodit víc lidí. Ve dvanácti letech jsem fandil v kotli, Slavie je pro mě srdcová záležitost.

Na Slavii jsi strávil už loňskou sezonu. Nyní ses do Edenu vrátil v rámci hostování z Kladna. Jak se v staronovém působišti cítíš?
Strašně si toho vážím. Pokusím se Slavii pomoct se vším, co půjde. Budu se snažit naplnit, co po mně trenéři očekávají. Týmu pomůžu, jak jen to půjde. Chci, abychom se posunuli na daleko lepší pozici.

Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více