Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. října 2023

Snad jsem to odšpuntoval, doufá Slavík po prvním gólu v lize

Dát první gól v Chance lize proti jejímu aktuálnímu lídrovi? Marek Slavík měl z trefy v utkání s Porubou radost, k výhře však Slavii nepomohla. „Doufám, že mě to nakopne, protože zatím se sebou nejsem spokojen,“ říká dvacetiletý útočník v pozápasovém rozhovoru.

Na lídra ligy jste nakonec nestačili. Máš ale pocit, že jste byli Porubě vyrovnaným soupeřem?
Těžko říct, jestli vyrovnaným, ale určitě jsme se o to snažili. Hráli ale výborně kombinačně a dá se říct, že nás celý zápas přehrávali. U nás se bohužel zase projevila impotence v zakončení.

V úvodních minutách jste měli mírně navrch. Pramenil z toho tvůj gól?
Určitě, prvních deset minut první třetiny jsmě měli trošku navrch. Je pak ale dostala zpátky na koně přesilovka a od té doby už byli podle mě lepší.

Ty jsi skóroval poprvé v Chance lize a tedy i v této sezóně. Jak se urodila gólová situace?
Zachytili jsme puk ve středním pásmu, já jsem ho dal na mantinel na Pepu Slavíčka, který mi to hodil za beka. Vzal jsem to, dal na střed, vystřelil a padlo to gólmanovi do teploměru.

Ulevilo se ti, že jsi dal gól?
Jsem za to rád, ale prohrálo se. Doufám, že mě to nabudí, přece jenom jsem na to čekal hodně dlouho.

Příspěvek do týmové kasičky tě taky čeká?
Už jsem platil v rámci přáteláku, ale kluci si vždycky něco vymyslí (úsměv).

Právě s Pepou Slavíčkem v poslední době pravidelně nastupuješ v jedné lajně. Jak jste si sedli?
Proti Porubě jsem s ním vůbec neměl hrát, ale jelikož onemocněl Lukáš Žejdl, tak jsem skočil do třetí lajny. Různě se to mění, ale s Pepou jsme odehráli většinu zápasů. Říkáme si, že mezi sebou máme chemii, vyhovíme si. Snažíme se, aby to fungovalo.

Ztrácíme hodně puků

Většinu branek zatím dávají kluci z první a druhé formace. Je důležité, abyste skórovali i vy z ostatních útoků?
Určitě, šel jsem na Slavii s tím, že chci být bodově produktivní, což se první čtvrtinu soutěže vůbec nedařilo. Doufám, že mě to nakopne, budu dělat body a víc týmu pomáhat, protože zatím se sebou nejsem spokojen.

Marek Slavík

  • Za Slavii už nastoupil loni
  • V létě přišel na střídavé starty
  • V mládeži hrál za reprezentaci
Oba góly Poruby ve druhé třetině padly po chybách v defenzivě – jednou z přečíslení, podruhé z brejku. Co se tam stalo? Nedorozumění při střídání, nebo vás zkrátka nachytali?
Každý zápas ztrácíme hrozně moc puků na modré čáře a projevilo se to i teď. Přečíslení měli víceméně celý zápas a dali nám z něho gól. Jdeme střídat, ztratíme puk a dostaneme z toho zbytečný gól.

Před třetí brankou jste ale Porubu na dlouhé desítky vteřin zamkli v útočném pásmu, Jaroslav Brož například trefil tyčku. O zakončení se v rozhovorech bavíme hodně, proč se vám v něm nedaří podle tebe?
V každém zápase nám chybí koncovka, v tomhle zápase jsme zase měli dvě tyčky. Je to škoda, snažíme se na tom na tréninku pracovat, ale zatím se to v zápasech neprojevuje. Doufám, že to postupem času přijde.

Vnímáš nějaké zlepšení aspoň v důrazu před brankou soupeře? Několik šancí jste v tom prostoru měli.
Na každém tréninku na tom pracujeme a je to jedna z mála věcí, která se zlepšila. Ale ještě máme dost jiných, na kterých musíme makat.

Rodina mě drží nad vodou

Ty jsi zatím až na jeden odehrál všechny zápasy. Jak jsi spokojený s vlastní hrou a jakou máš zpětnou vazbu od trenérů?
První čtyři zápasy ode mě byly katastrofa. Poprvé v životě jsem se dostal pryč z Litvínova – mám nové bydlení, musím se starat sám o sebe. Bylo to těžké, hlavně psychicky. Po těch čtyřech zápasech jsme si s trenérem sedli, říkal, že se mnou bude mít trpělivost, a dal mi jedno utkání odpočinek. Potom jsem do toho zase vlítnul a myslím si, že se to od té doby zlepšuje. Jde to nahoru, akorát body nepřicházely. Snad jsem to tím gólem odšpuntoval.

Zmínil jsi přestěhování z Litvínova do Prahy. Jak se sžíváš s novým prostředím?
Musím hlavně poděkovat rodině, se kterou jsem každý den v kontaktu. Drží mě nad vodou. Mám obrovské štěstí, že tu v Praze pracuje ségra a že mi nabídla bydlení. Patří jí obrovské poděkování za to, že mě k sobě vzala.

„Začátek sezony byl pro mě těžký hlavně psychicky, cítím, že se to teď zlepšuje.“
Marek Slavík o pocitech ze svojí hry
Tvůj mateřský Litvínov je teď na čele extraligy. Co říkáš na jeho výkony?
Viděl jsem skoro všechny jejich zápasy a hrají moc hezký hokej. Držím jim palce, ať jim to vydrží co nejdéle.

Ve středu hrajete v Sokolově, v sobotu doma s Pardubicemi B, pak bude reprezentační pauza. Už víš, co během ní budete dělat?
Uvidíme, co vymyslí trenéři. Jestli budeme mít pár dní volno, tak možná pojedu domů za rodinou. Ale jinak budeme makat a pracovat na věcech, co nám nejdou.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více