Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. září 2023

Strnad o neuznaném gólu: Byl jsem blíž než rozhodčí, myslím, že puk byl za čárou

Hned dvakrát jeli rozhodčí v pondělním zápase se Sokolovem zkontrolovat video, ani jednou ale gól Slavie neuznali. Vášně vzbudila zejména druhá neplatná branka, před níž gólmanovi Baníku propadlo nahození ze středního pásma. „Za mě to byl regulérní gól,“ říká útočník Lukáš Strnad, který spornou situaci viděl zblízka.

Přešel puk brankovou čáru?
U gólu Jardy Brože jsem byl blíž než rozhodčí a myslím si, že to za čárou bylo. Prý se na to koukali z horní kamery a stihl to hned vyndat lapačkou. Těžké rozhodnutí, ale za mě to byl regulérní gól.

Zdálo se, že rozhodčí na ledě branku uznal, takže by si pak při videu měl být opravdu jistý...
Nejsem si jistý, jak je to v pravidlech. Přijde mi divné, že když uzná gól a pak se jde ještě podívat. Pochopil bych, kdyby to neuznal a šel si to zkontrolovat.

Sudí rozpažili ještě předtím v 50. minutě poté, co puk do brány podle nich úmyslně kopnul Lukáš Žejdl. Jak jsi viděl tuhle situaci?
Vůbec nevím, ze střídačky to bylo daleko. Kluci, co byli na ledě, ale říkali, že to tam asi kopnul.

„Reálně jsme začali hrát až ve třetí třetině.“
Lukáš Strnad o průběhu zápasu

Pojďme k celému zápasu, do kterého jste vstoupili dobře, první třetina byla relativně vyrovnaná. Co se stalo v té druhé?
První třetina byla jakž takž, pak jsme ale dostali zbytečný gól v oslabení, i když jsme se na to koukali na videu. Trochu nás to posadilo na zadek a reálně jsme začali hrát až ve třetí třetině.

Co vám před ní trenéři v kabině říkali?
Šli jsme do ní s tím, že nic není hotový. Opřeli jsme se do toho myslím docela slušně, bohužel góly tam nepadly. Musíme tak ale hrát všechny tři třetiny, ne že budeme hrát půlku zápasu nebo jen poslední třetinu.

Z pěti utkání vás zatím přestřílel jen Vsetín, i proti Sokolovu jste byli aktivnější. Nemíříte z tak dobrých pozic, nebo čím si vysvětluješ, že vám to padá méně než soupeřům?
Střely jsou z dobrých pozic, ale chybí nám práce před bránou jako důraz nebo clony. Máme dobré šance, přes obránce je dostáváme. Musíme se asi ještě víc tlačit do brány.

Jak ty jako mladý hráč bojuješ s tím, když to tam nepadá a týmu se nedaří?
Musíme se odrazit od malých věcí, které nám pomůžou. Začít takhle sezónu je trochu noční můra. Pro tým to není ideální a už je cítit, že musíme vyhrát. Nesmíme být ale skleslí, protože už ve středu hrajeme další zápas a do něho musíme jít s čistými hlavami. Nic příjemného to samozřejmě není. Myslím si, že to je mnohem těžší pro zkušenější hráče, protože jsou pod větší tlakem než my mladší. Snaží se nás tlačit, v kabině je to cítit. Musíme se odrazit od malých věcí a doufat, že nám to tam začne padat a otočí se to. Doufejme, že se neotočí pozdě, ale co nejrychleji, abychom se z toho dna odrazili.

„Nesmíme být skleslí, protože už ve středu hrajeme další zápas a do něho musíme jít s čistými hlavami.“
Lukáš Strnad o náladě v týmu

Minulý týden jsi odehrál jeden zápas za juniorku Mladé Boleslavi, ve kterém ses prosadil i pěkným gólem. Pomohlo ti to?
Domluvili jsme se s koučem a panem Bednářem, že se tam půjdu rozehrát, abych měl sebevědomí. Juniorský hokej, zvlášť extraliga, je daleko bruslivější, kluci jsou tam stejně staří a je tam více času. Pro mě to byl ideální zápas.

Je v plánu, že bys v Boleslavi nastoupil i do dalších utkání?
Záleží, jak se bude dařit a jak budu hrát. Když nebudu hrát, jak mám, tak za ně asi ještě nastoupím. Chci se ale udržet tady a dělat to, co mám. Neříkám, že bych tam nechtěl hrát, ale chci být tady s týmem a sbírat další zkušenosti.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více