Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. ledna 2024

Těžké utkání od první do poslední vteřiny, popisuje střet s Porubou Guman

Slávisté úspěšně zdolali lídra tabulky Porubu, když udrželi těsné vedení 1:0 z konce první třetiny. „Paavo předvedl výborný výkon od začátku do konce, díky tomu nám stačil jen jeden gól a tři body si necháváme doma,“ radoval se Tomáš Guman. V rozhovoru mluvil také o tom, jak se snaží pracovat na své úspěšnosti střelby nebo jak je pro něj důležitá přítomnost fanoušků.

Poruba se drží na prvním místě tabulky, vy na opačném konci. Byl to těžký zápas nejen papírově, ale i na ledě?
Určitě. Bylo to těžké utkání od první až do poslední vteřiny. Jsme rádi, že se nám podařilo ho zvládnout.

Od konce první třetiny jste měli jen těsné vedení 1:0. Měli jste obavu, že vás dotáhnou, nebo jste si byli jistí, že utkání dovedete do úspěšného konce?
Člověk nemůže nikdy vědět, jak to dopadne, ale udělali jsme všechno proto, abychom žádný gól nedostali. Na konci nás rozhodčí poslal do čtyř, Poruba hrála v šesti, a i to se nám povedlo ubránit. Paavo předvedl výborný výkon od začátku do konce, díky tomu nám stačil jen jeden gól a tři body si necháváme doma.

Závěr utkání byl skutečně napínavý až infarktový, tedy pro diváky určitě. Cítíte to stejně i na ledě, nebo si naopak vyhrocenější části zápasu užíváte?
Pro každého je to znervózňující, ale myslím si, že každý kluk chce tyhle okamžiky hrát, být na ledě a nechat tam maximum. Já osobně bych si to spíš užíval, než že bych byl v trémě.

Střetli jste se už počtvrté, ale zvítězili jste poprvé. Jak chutná letošní premiérová výhra nad Porubou?
Je to určitě super, a hlavně ty tři body teďka potřebujeme v situaci, ve které jsme. Jsou pro nás obrovsky cenné a musíme takhle pokračovat.

Ty jsi v minulosti za Porubu hrál. Máš v týmu ještě nějaké známé?
Jo, znám tam spoustu kluků. Už jsem proti nim hrál víckrát, takže už vyprchává takový ten pocit, že je to pro mě nějak speciální zápas, ale vždycky se pozdravíme a komunikujeme spolu i během hry, takže to je fajn.

„Snažím se pořád střílet, piluju střely na tréninku a věřím, že mi to tam začne padat.“
Tomáš Guman o své nízké úspěšnosti střelby

V minulém zápase proti Porubě ses prosadil dvakrát. Tentokrát jsi měl několik nadějných střel, ale ani jednou to nevyšlo…
Těžko říct, co tomu chybí. Snažím se hodně střílet. Lotar (Tomáš Knotek) mi výborně připravil puk, ale já ho nedokázal dostatečně zvednout. Řekl bych, že je chyba ve mně, určitě. Chybí mi finální moment. Nejsem schopný se pořádně trefit. Nicméně musím pokračovat v tlaku do branky a věřím, že to tam spadne.

Zaměřuješ se na to víc i na tréninku, vzhledem k tomu, že máš jen 7% úspěšnost střel?
Jasně, pořád střílím. Snažím se pořád střílet i na tréninku. Piluju jak střelu z voleje, tak z místa. Opravdu furt střílím. A jen věřím, že to tam vážně začne padat. Uvidíme.

Jak pracuješ s tím, abys z toho nebyl příliš frustrovaný?
Většinou mi pomáhá přítelkyně nebo pejsek, se kterými vypnu od hokeje a nemyslím na něj. Takže pak přijdu v klidu a fresh znovu na zimák a pustím se do práce s čistou hlavou.

V poslední době se vám lépe daří v přesilovkách. Zaměřili jste se na ně hodně?
Nemyslím si, že bychom se tomu věnovali nějak víc než předtím, ale nějak nám to sedlo a padá nám to tam. Teď nám to funguje, tak snad nám to i dlouho vydrží. Osobně si myslím, že by to takhle mohlo jít i dál.

Taky na několik posledních zápasů dorazilo více fanoušků než dřív. Vnímáte to na ledě?
Zrovna já to vnímám a je to opravdu moc hezké, když lidé přijdou a podpoří nás. Čím víc dorazí lidí, tím je větší napětí zápasu a hned mám větší chuť do hry. Chci dát gól, aby lidi zařvali a mohli jsme slavit. Je to hezké!

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více