Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
15. března 2024

Těžký zápas, ale kluci dobře bránili, říká brankář devítky Štěpánek

Deváťáci vstoupili do úvodního osmifinále dobře a během první třetiny vedli nad Chomutovem o dva góly. Dlouho to tak vypadalo, že pro brankáře půjde o klidnější zápas, jenže opak byl pravdou. Kryštof Štěpánek nakonec musel předvést několik těžkých zákroků a vzhledem k těsnému výsledku musel být ve střehu až do konce. Slávistický brankář nakonec pustil za svá záda jen jednu střelu a mohl tak se spoluhráči oslavit první bod v sérii.

Jak hodnotíš první zápas osmifinále proti Chomutovu?
Nevěděli jsme přesně, co od Chomutova čekat, protože ve skupině jsme s nimi letos nehráli. Nakonec to bylo vyrovnané utkání a jsem moc rád, že jsme to udrželi do konce a já osobně jsem mohl být pro náš tým užitečný.

Pro většinu z vás to byl první zápas v play-off, byl jsi ty osobně před zápasem nervózní?
Pro mě to byl úplně první zápas v play-off v životě, takže ano. Byl jsem trochu nervózní. Ale už vím, jak s tím pracovat a dařilo se mi soustředit, takže jsem to pak už moc neřešil.

Zápas jste začali dobře, další góly jste už ale nepřidali. V čem byl problém?
Asi klukům chybělo trochu štěstí při zakončení, navíc Chomutov začal hrát od druhé třetiny aktivně a i jejich gólman měl super zákroky. My jsme navíc nedokázali udržet tlak na soupeře, to musíme zlepšit. Kluci ale naštěstí dobře bránili a nedovolili jim moc dorážek, takže mi hodně pomohli stav zápasu udržet.

Skóre zápasu bylo dlouho jen o gól. Bylo to pro tebe náročnější?
Vždycky je to náročnější, když je to takhle těsný. Snažil jsem se být maximálně soustředěný a reagovat na každou novou situaci co nejlépe. Je podle mě důležité o tom moc nepřemýšlet, neřešit čas a prostě chytit každou další střelu.

Nakonec jsi musel pochytat 27 střel, což není úplně málo. Vyhovují ti takové zápasy?
Už jsem měl zápasy, kdy bylo i více střel a někdy je větší množství naopak lepší. Myslím si, že Chomutov měl tak 2 nebo 3 střely, které byly blízko vyrovnání, ale naštěstí se mi podařilo je chytit.

Co očekáváš od druhého osmifinále, které hrajete doma v sobotu?
Očekávám, že druhý zápas bude stejně náročný jako první, možná ještě těžší. Budeme muset hrát aktivně celý zápas. Věřím ale, že to zvládneme a podaří se nám v sobotu postoupit dále.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více