Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. ledna 2024

V Přerově to bylo strašně těžké. Neměli jsme takový drive, mrzí Holého

Čtyřzápasovou vítěznou sérii Slavie přerušil neoblíbený soupeř z Přerova, který svou defenzivou slávisty nepustil do velkého množství šancí. „Je potřeba se vrátit k tvrdé práci, jako se nám to dařilo se Vsetínem. V téhle fázi je potřeba všechno posílat na branku,“ říká obránce sešívaných a také čerstvý otec Jan Holý. V rozhovoru také nastiňuje klíče k úspěchu pro nadcházející domácí duel s Porubou.

Máte za sebou střetnutí s Přerovem. Jaké bylo?
Strašně těžké. Věděli jsme, že Přerov má nyní fazónu. Dostává strašně málo gólů, v posledních dvou utkáních neinkasoval ani jednou. Očekávali jsme, že to bude o tom vybojovat si u nich puky, což se nám většinu zápasu nedařilo. A to také rozhodlo.

V útočném pásmu jste přitom strávili hodně času, bohužel z toho vznikalo poměrně málo vyložených šancí. Čím to podle tebe bylo?
Je to tak, neměli jsme dnes takový drive. Nejsem si úplně jistý, čím přesně to bylo. Možná to způsobil i aktuální sled zápasů, kdy jsme hráli středa-sobota-pondělí-středa. Na to se ale určitě nechceme vymlouvat. Tenhle zápas nám prostě nesedl. Hned v sobotu ale musíme urvat další body.

Na začátku druhé třetiny se Přerov hned dvakrát nechal vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě a nabídl vám tak čtyři minuty přesilovky. Co scházelo v nich, abyste si jimi pomohli?
Měli jsme se více tlačit do brány a střílet. Já jsem byl také v dobrých pozicích, ale zbytečně jsem nahrával. Musíme prostě více střílet, v téhle fázi už je potřeba kotouče posílat jednoduše na bránu.

Puky přitom také často končily zblokovány, ještě než se dostaly do nebezpečného prostoru…
Bohužel to tak bylo. Přerovští hráli výborně. Když už jsme prostřelili prvního hráče, tak to zblokoval hned další obránce za ním. Hodně nám toho pochytali. Musím prostě přiznat, že v tomto zápase byli lepší.

„Nedařilo se nám u nich vybojovat puky, to zápas rozhodlo.“
Jan Holý o příčinách porážky na Hané

Šest minut před závěrečnou sirénou jste ještě zkusili risk bez brankáře, to je poměrně brzy. Trénovali jste tuhle situaci nějak více, že jste k ní sáhli už v tomto čase?
Občas to na tréninku zkoušíme. Většinou ale na tuhle situaci chodí přesilovková formace, kterou doplní jeden hráč. Tentokrát se nám podařilo vybojovat šanci a měli jsme další minutu a půl na to, zkusit nějak vyrovnat. Bohužel jsme však posléze inkasovali do prázdné. Je to škoda.

Najdeš i přesto v zápase nějaké pozitivum?
Určitě to byl výkon Voleváka (Tomáš Volevecký). Na začátku třetí třetiny byl soupeř aktivnější a vytvořil si nějaké šance. Volevák nám ale ještě dal šanci, když stav zůstal díky němu jen 0:2. Jinak čtyři předchozí zápasy jsme vyhráli bez nějakých větších problémů tím, že jsme dobře pracovali. To tam ale dnes z naší strany moc nebylo, takže se k tomu musíme vrátit.

Brankář Přerova Michal Postava má letos úspěšnost zákroků téměř 95 procent. V čem je jeho síla, že je tak složité ho překonat?
Věděli jsme, že chytá dobře. Celkově je to ale určitě i o týmu, který mu hrozně moc pomáhá. Oni mají velké silné obránce, kteří před ním čistí prostor. Gólmanovi se pak zákroky předvádí snáz, protože před ním nikdo není. Tím ale nesnižuju jeho kvality, pochytal nám spoustu šancí. Určitě mu ale pomáhají i spoluhráči.

V sobotu vás čeká domácí utkání proti suverénnímu lídrovi tabulky Porubě. Kudy vede cesta, abyste se proti takovému soupeři dokázali vrátit na vítěznou vlnu?
Musíme to dokázat tvrdou prací, je potřeba makat. Bude to podobný zápas tomu poslednímu se Vsetínem. Důležité je jim znechutit hru, stejně jako se nám to podařilo právě s Valachy. Potřebujeme hrát jednoduše a jít si za výhrou více než dnes.

Nakonec ještě malá odbočka od hokeje. Minulý týden se ti narodila dcera, jak si užíváš tyhle chvíle v životě?
Je to naprosto úžasné. Včera jsem byl holky vyzvednout v porodnici, takže jsme měli první společnou noc, první večerní koupání a podobně. Je to skvělé, ale byl to trochu boj. (usmívá se)

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více