Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. února 2024

Věříme za každého stavu. Soupeře jsme nedokázali potrestat, říká Průžek

Slávisté v sobotu svého soupeře jasně přehrávali, vybojovat čtvrtou výhru z letošních vzájemných duelů s Pardubicemi B ale přesto nezvládli. „Na bilanci se soupeři nekoukáme. Dynamo přijelo v silné sestavě s kluky z áčka,“ popisuje v pozápasovém rozhovoru pětadvacetiletý útočník Jiří Průžek. Oceňuje i možnost zapojit se do dobročinného projektu O Kapku lepší hokej.

Máte za sebou utkání s Dynamem, které neodpadlo podle vašich představ. Jak bys jej shrnul?
Čekali jsme, že to bude strašně těžký zápas. Nejtěžší ze všech, co jsme poslední dobou měli. Hráli jsme s konkurentem v tabulce. Začátek byl celkem vyrovnaný, bohužel jsme ale dostali dva góly. Potom jsme snížili a měli jsme nějaké další šance. Pardubice přesto znovu odskočily a pak už si to hlídaly. My jsme do nich sice bušili, ztrátu jsme už ale nedohnali.

V první třetině jste měli daleko více ze hry než soupeř, přesto jste ji prohráli 0:2. Co to zapříčinilo?
Takový je někdy hokej. Udělali jsme nějaké chyby a Dynamo je potrestalo. Ale nemůžeme to svádět jen na tohle. Soupeř také chyboval, my jsme to bohužel potrestat nedokázali. V tom byl hlavní rozdíl.

Jak složité to bylo po psychické stránce, kdy jste soupeře poměrně jednoznačně přehrávali, ale přesto jste po první periodě ztráceli dvě branky?
Víme, že to tak někdy je. Když jsme tady hráli s Porubou nebo se Vsetínem, tak ti nás také mleli. My jsme ale tehdy bránili stejně jako nyní Pardubice. Víme, že to soupeře otráví a znechutí jim to hru. Bohužel se nám to nakonec nepovedlo.

Měli jste o přestávce v hlavě, že minule proti Sokolovu se vám podařilo skóre ze stejného stavu otočit?
Určitě jsme si to říkali. My věříme za každého stavu. Dokud není konec, tak věříme v úspěch. Chtěli jsme to překlopit na naši stranu. Bohužel ale Pardubice byly efektivnější a vyhrály.

V předchozích částech sezóny se týmu příliš nedařilo. Nemohli jste v zakončení být i částečně svázáni tím, že v případě výhry byste se posunuli před Dynamo na pozici zajišťující předkolo play-off?
Myslím, že ještě o předkolo nehrajeme. Když se podívám na tabulku, tak máme o zápas více než všechny týmy okolo nás. Pokud naši soupeři ve spodní části soutěže své dohrávky vyhrají, tak můžeme být poslední. Já osobně jsem tedy v hlavě předkolo určitě neměl. Spíše jsem doufal, že vyhrajeme a odlepíme se ode dna. My se radši pořád díváme dolů, protože stačí prohrát dva zápasy a může to dopadnout špatně.

„Je to skvělé, stále hrajeme jen hokej. Projekt je pro nemocné lidi, kteří mají před sebou o hodně těžší zápas než my.“
Jiří Průžek o projektu O Kapku lepší hokej

Kotouče často zůstávaly po zákroku brankáře Pardubic nehlídané v nebezpečném prostoru. Nebylo potřeba být důraznější kolem branky soupeře?
Určitě. To jsme si hned po zápase říkali. Měli jsme se k těm pukům dostávat jako oni. My jsme si je ale nenacházeli. Takže to je samozřejmě chyba nás útočníků.

Za stavu 1:4 jste měli ještě výhodu několika přesilovek. Co chybělo k tomu, abyste dokázali utkání alespoň zdramatizovat?
Myslím si, že jsme to sehráli dobře. Hodně kotoučů lítalo na branku, ale holt nám nebylo přáno. Bohužel to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo.

Ve všech předcházejících vzájemných zápasech s Dynamem jste letos dokázali uspět. Věřili jste si díky tomu více před utkáním?
Na bilanci s našimi soupeři spíše nekoukáme. Viděli jsme jejich sestavu, která byla hodně silná. Přijeli k nám s několika kluky, které si stáhli z áčka. Určitě jsme tedy do zápasu nešli s tím, že jsme je třikrát porazili, takže vyhrajeme i počtvrté. My chceme uspět s každým soupeřem. Nekoukáme, jestli jsme s ním minule vyhráli nebo prohráli.

Poslední dva zápasy jste odehráli i v rámci projektu O Kapku lepší hokej. Jak se ti líbí, že i vy, hráči, můžete takhle nepřímo pomoci dobré věci?
Je to skvělé, my hráči jsme za to určitě rádi. Pořád hrajeme jen hokej. Na světě jsou i důležitější věci, které podporuje například i tento projekt. Je to pro nemocné lidi, kteří mají před sebou o hodně těžší zápas. My jim můžeme jen pomoci, aby ho zvládli. Na světě jsou daleko horší věci, než přináší hokej.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více