Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. prosince 2023

Začalo to lepit, vrací se nám práce z tréninků, pochvaluje si Volevecký

Jen asi dvě minuty chyběly, aby podruhé v sezóně udržel čisté konto. Brankář sešívaných Tomáš Volevecký ale ví, že hlavní z utkání proti Zlínu je zisk tří bodů. „Posledních pár zápasů jsem to nebyl úplně já, takže jsem se snažil soustředit na sebe,“ odpovídá v rozhovoru po páteční výhře 4:1.

Čisté konto nakonec nevyšlo, ale předpokládám, že tě to až tolik nemrzí.
O nulu vůbec nešlo. Šlo o to, abychom dobře zakončili letošní rok a měli na co navázat v tom příštím. Myslím si, že to vyšlo parádně. Nula by byla třešnička na dortu, důležitější jsou tři body.

Zlín měl v první třetině řadu šancí, zejména v přesilovce, kterou skoro celou strávil v útoku. Bylo ubráněné oslabení jedním z klíčových okamžiků duelu?
Určitě. Když za vyrovnaného stavu ubráníte přesilovku, tak máte momentum a rozhodně vám to pomůže. Je dost možné, že se tam lámal chleba. Taky děkuju klukům, že dost střel zblokovali.

Jak ses cítil v brance?
Posledních pár zápasů jsem to nebyl úplně já, takže jsem se snažil soustředit na sebe. Myslím si, že to dopadlo dobře. Zima mi určitě nebyla (úsměv).

„Nula by byla třešnička na dortu, důležitější jsou tři body.“
Tomáš Volevecký o výhře nad Zlínem

Po gólu Lukáše Strnada ze začátku druhé třetiny přišlo několik šancí soupeře včetně samostatného úniku. Bylo důležité, že si pak trenéři vzali oddechový čas, aby situaci zklidnili?
Předtím tam byla komerční přestávka a nevím, co si o ní řekli, ale pak na nás vlítli ve velké parádě. Měli šance, ale naštěstí jsme si s tím poradili. Měli jsme i trochu štěstí, což je v takových zápasech potřeba. Ubránili jsme to a byl to další důležitý moment, ale myslím si, že jsme za vítězstvím šli od začátku.

V předchozích utkáních padalo hodně gólů. Pomůže vám, že jste si teď pomohli i hrou dozadu?
Klukům určitě pomůže, že je podpoří i někdo vzadu. Předtím padalo hodně gólů – byly i smolné, ale dost jich jde taky za mnou. Šli jsme za tím jako celý tým a urvali jsme důležité tři body.

Co musí brankář dělat, aby v gólově bohatých zápasech zůstal v klidu?
Je to pořád stejné, důležité je soustředit se na každý puk. Snažím se říkat, že je to furt 0:0, nevnímám okolí a jedu dál. Člověk se nesmí nenechat góly rozhodit – jsme brankáři a dávat nám je budou.

Okolí vám to připomíná

Na přelomu října a listopadu jsi chyběl kvůli zranění třísla. Jak se cítíš teď?
V plném zápřahu už jsem odchytal asi sedm zápasů a tříslo necítím, takže je to dobrý. Měl jsem ho natržené, asi dva centimetry, ale naštěstí se to rychle vyléčilo.

Výsledky se v poslední době postupně zvedají, po výhře nad Zlínem jste se odlepili od dna tabulky. Jaká je atmosféra v kabině?
Po prohraném zápase je těžké udržovat dobrou atmosféru, ale snažíme se nemít poraženeckou náladu. Každý zápas je pro nás důležitý, hrajeme o každý bod a musíme být připravení na všechno. Myslím si, že nám to teď konečně začalo trošku lepit a vrací se nám dobře odtrénované tréninky, které mají dobrou kvalitu a spád. Práce z tréninku se nám vrací a doufejme, že to bude pokračovat.

Sleduješ postavení v tabulce a výsledky ostatních týmů?
Snažím se to nevnímat, ale okolí vám to připomíná. Člověk to v hlavě má, ale jedu zápas od zápasu a soustředím se na každý kotouč.

„Hrajeme o každý bod a musíme být připravení na všechno.“
Tomáš Volevecký o postavení v tabulce

Jak jsi strávil Vánoce?
U mamky v České Lípě. Většinou máme podobný program a užil jsem si to. Nejde o dárky, ale o strávený čas s rodinou. Moc času s ní nejsem, protože už jsem z domova vycestoval.

Seděli jste doma u cukroví, nebo jste měli aktivnější odpočinek?
Nejsme moc na pohádky, takže se jdeme třeba projít a kouknout se po městě. Spíše procházky než pohádky a koledy (úsměv).

Co máš v plánu na Silvestra?
Těžko říct, ještě je to otevřené, ale asi vymyslíme něco s kluky ze šatny.

Co bys popřál fanouškům do nového roku?
Hodně štěstí a zdraví, ať se vám v novém roce daří a vykročíte do něj správnou nohou!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více