Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. října 2023

Zahrát si proti bráchovi? Hezký okamžik, říká debutant Půček

Lepšího soupeře pro svůj první zápas ve slávistickém dresu si Jan Půček přát nemohl. Do Edenu totiž v pondělí zavítal Vsetín, kde dvacetiletý útočník hokejově vyrůstal. „Moc jsem si to užil. Hráli jsme dobrý hokej, ale chybělo nám štěstí,“ říká forvard, který za Slavii nastoupil poprvé po letním zranění ruky.

Honzo, připsal sis první start v dresu Slavie a hned proti mateřskému Vsetínu. Jak jsi utkání prožíval?
Určitě jsem rád, že jsem si mohl konečně za Slavii zahrát. Přece jen jsem tu dlouho nebyl. To, že jsem rovnou nastoupil proti klubu, kde jsem vyrůstal, bylo super. Moc jsem si to užil.

Kdy ses dozvěděl, že proti Valachům nastoupíš?
V neděli mi volali, že se mám hlásit na Slavii, tak jsem tušil, že nastoupím. Už jsem tu hrál pár zápasů v přípravě, ale zlomil jsem si ruku. Potom jsem šel do mladoboleslavské juniorky.

Z duelu jste žádné body nevytěžili, Vsetín zvítězil rozdílem jedné trefy. Co podle tebe rozhodlo?
Těžko říct. Podle mě jsme hráli dobrý hokej, vytvořili jsme si řadu šancí. Myslím si, že nám trochu chybělo štěstí, abychom dotáhli ztrátu a potom urvali bod v prodloužení. Samozřejmě nás to mrzí.

„Myslím si, že nám trochu chybělo štěstí, abychom ztrátu dotáhli.“
Jan Půček o prohře
Vsetín si na klání přivezl početnou fanouškovou základnu. Chodil jsi v mládí fandit na Lapač?
Udělalo mi radost, když jsem vsetínské fanoušky viděl. Jako malý jsem vždycky na zápasy chodil. Měl jsem šálu a čepici, pořádně jsem fandil. Do kotle jsem sice nechodil, ale vždycky mě to bavilo. Byli, stejně jako slávisté, hodně slyšet.

Za soupeře hraje tvůj starší bratr Roman, který dvakrát skóroval. Jaké bylo proti němu nastoupit?
Co si pamatuji, tak jednou jsme spolu hráli za vsetínský starší dorost. Vždycky jsme se společně bavili, že by bylo fajn si zahrát v jednom týmu. Teď se nám podařilo střetnout se proti sobě a byl to hezký okamžik.

Ve třetí třetině zblokoval dvě střely, poté zůstal ležet na ledě.
Brácha je smolař na zranění, shodou okolností měl zlomený prst. Ačkoliv to byl soupeř, lekl jsem se, jestli se nejedná o něco vážného. Nakonec zápas dohrál, snad bude v pořádku.

Pár startů v seniorském hokeji sis v minulost připsal, bylo pro tebe navzdory tomu složitější si zvyknout na tempo?
Cítil jsem nervozitu, trochu jsem měl svázané ruce v první třetině, úplně mi to nebruslilo. Pak se to podle mě ale docela zvedlo a zápas jsem si užil.

Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více