Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. ledna 2024

Ze začátku to drhlo, ale už se dostávám na úroveň, kde chci být, věří Hölsä

Stále ještě nová akvizice Slavie Paavo Hölsä předvedl v pondělním zápase se Vsetínem suverénní výkon a právem si vysloužil chválu od trenéra Aleše Tottera. „Jsem rád za nulu, Paavo si ji zasloužil. Každý den pracuje dobře v tréninku, dostal šanci a využil ji,“ řekl lodivod na adresu finského brankáře, který s námi mluvil po utkání.

35 zákroků a vychytaná nula. Jaké jsou tvé první pocity?
Jsou skvělé. Vždycky je super vyhrát a myslím, že jsme si pro to celou dobu šli. První dvě třetiny mi přišlo, že jsme byli lepším týmem. Měli tam sice pár šancí, ale nic, s čím bychom si neporadili. V závěrečné třetině nás trochu uzamkli, ale spoluhráči mi dobře pomáhali.

Vsetín má druhý nejlepší útok soutěže, jak ses na něj připravoval?
Připravoval jsem se vcelku jako na každý jiný zápas. Ze začátku mi to trochu drhlo, ale už začínám být na takové úrovni, na jaké bych chtěl sám být.

Svým výkonem jsi pomohl ke čtvrté výhře v řadě. Vzpomeneš si na situace, které pro tebe byly v zápase nejtěžší?
Měli hodně šikovných hráčů a možná bych zmínil několik jejich šancí ve druhé třetině.

Do Slavie jsi nepřišel úplně v jednoduché situaci. Jaká byla nálada v kabině při tvém příchodu?
Překvapivě dost dobrá. Trochu jsem se bál, že když je tým takto dole, tak to na něm bude znát. To se ale vůbec nepotvrdilo, a i když ještě úplně nerozumím všemu, tak mi přijde, že tu jsou všichni dobře nastavení.

„Vždycky jsem si chtěl vyzkoušet soutěž v Česku. Byla tu ta příležitost, takže jsem ani na chvíli neváhal.“
Paavo Hölsä o příchodu do Edenu

Přibliž prosím fanouškům: jak se zrodil tvůj příchod do Prahy?
Stalo se to všechno strašně rychle. Zavolali mi den před Silvestrem. Hned mě to zaujalo, protože jsem si vždycky chtěl vyzkoušet soutěž v Česku. Byla tu ta příležitost, takže jsem ani na chvíli neváhal. Zeptali se mě, jestli bych mohl dorazit už na další trénink, a tak jsem souhlasil. Všechno se to odehrálo v průběhu několika dní, takže jsem ani neměl moc možnost o tom víc uvažovat.

Kdo ti pomáhal zapadnout do týmu a s kým se nejvíc bavíš?
Nejvíc mi pomáhá Průža (Jiří Průžek). Jezdíme spolu na stadion, protože bydlíme celkem blízko. Ale to je jen jeden příklad, protože v kabině mi pomáhá víc kluků. Musím zmínit ještě Holase (Jan Holý).

Jak jsi zatím spokojený se svými výkony?
Abych byl upřímný, tak jsem neměl úplně start, jaký jsem si představoval. Mohl jsem některé situace řešit lépe, ale to se stává. Musel jsem jít dál a pracovat na sobě, a zároveň mít radost z hokeje.

Hölsä vychytal druhé čisté konto Slavie v sezóně

Co zatím říkáš na úroveň soutěže v porovnání s těmi, kde jsi chytal?
Myslím si, že je to trochu nižší než ve Finsku. Tam jsou trochu lepší hráči a jejich střely jsou silnější. Největší rozdíl vidím v tom, že tady je liga neskutečně vyrovnaná. První tým může prohrát s posledním. Líbí se mi i to, že jsou ligy otevřené. Tým může sestoupit nebo se dostat výš. Vytváří to ten správný tlak.

Jak obtížná je pro tebe komunikace na ledě se spoluhráči, když ještě plně nerozumíš češtině?
Není to žádný problém. Je tu pár hráčů, co nemluví moc anglicky, ale už jsem pochytil jednoduché pokyny a oni ode mě taky.

Sám se vzděláváš na Duolingu, tak kolik slov už umíš?
To se přesně nepamatuji a nechci se moc předvádět (smích), ale mělo by to být něco kolem stovky.

Stihl sis už projít Prahu? A jak se ti líbí život v hlavním městě?
Zbožňuji to tady a moje přítelkyně si to užívá možná ještě víc (smích). Zrovna včera jsme byli v muzeu a procházeli se po centru. Opravdu nevím, komu by se tady mohlo nelíbit.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více