Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.1.2019

Junioři dlouho vzdorovali Plzni, nakonec ale po boji padli

N15, sobota 26.1.2019, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:3
1:1, 0:1, 3:1 - N 0:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Procházka, 45. Princl (Procházka, Kovářík), 51. Rohla (Kolda), 58. Malák (Procházka, Princl), rozh. náj. Malát – 13. Všetečka (Havrda), 32. Kižlin (Janča, A. Srdínko), 52. Všetečka (Holý). Rozhodčí: Svoboda – Hřebík, Charvát. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Plzeň

Kolář K. – Houdek, Kovařík, Pánek, Jiříček, Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Hollar, Kolář F., Kolda, Slanina, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl.

Slavia

Němeček J. – Fiala, Němeček D., Srdínko J., Srdínko A., Mareček, Holý – Všetečka, Kižlin, Havrda, Křenek, Hasil, Vlček, Martinec, Labuzík, Janča, Jágr, Petrák.

Dlouho to vypadalo nadějně, nakonec však sešívaní odjíždí ze západu Čech bez bodu. Ve vyrovnaném utkání se dvakrát prosadil Robin Všetečka. Slávisté bohužel nezvládli třetí periodu a indiánům podlehli těsně o jeden gól. Ani nadstavbové nájezdy Slavii příliš radosti nepřinesli. Také proto se červenobílí vrací zpět do hlavního města bez bodového zisku. Po patnácti odehraných kolech ve skupině o pořadí v play-off tak svítí na kontě Pražanů stále dvaadvacet bodů.

Začátek byl pozvolný, ale do utkání se lépe dostali hosté. V přesilové hře po ráně Holého zkoušel dorážkou uspět Havrda, ale rozezvučel pouze tyč za Kolářem. Ve dvanácté minutě se ale radovali domácí indiáni. Po buly v obranném pásmu Slavie se prosadil svižnou střelou Jakub Procházka.

Slavia odpověděla nejlepším možným způsobem. O minutu později v podobné situaci jako na druhé straně přiťukl Havrda kotouč na hůl Robinu Všetečkovi a bylo vyrovnáno!

Po náznacích Plzně se ve druhé periodě opět radovali slávisté. Ve 32. minutě se do předbrankového prostoru natlačil David Kižlin a dostal puk až za záda plzeňského brankáře - 1:2.

Poté však přišla převaha domácích ve třetí třetině. V čase 44:17 se po pohledné přímočaré akci Plzně a přihrávce Procházky z první trefil Marek Princl. Domácí byli na koni a v jednapadesáté minutě se dostali do vedení. Úspěšným střelcem se stal Adam Rohla.

Poslední sešívané vzepětí znamenalo přečíslení dva na jednoho vedené Robinem Všetečkou, který se trefil přesně k bližší tyč a vyrovnal na 3:3.

V závěru utkání slávisté dvakrát zbytečně faulovali a to rozhodlo. Ve dvojnásobné početní převaze se po další asistenci Procházky zapsal mezi střelce Daniel Malák a vybojoval pro Plzeň svojí trefou tři body.

Nadstavba se v prodloužení nerozhodla, přestože sešívaní disponovali 18 vteřin dlouho přesilovkou 5 na 3. Bonusový bod indiánům pak v nájezdech vystřelil Sebastián Malát.

Ohlasy trenérů
František Černý (HC Škoda Plzeň): „Začali jsme dobře, ujali jsme se vedení. Jenže po naší chybě soupeř vyrovnal a pak se nám nepovedla druhá část, přestali jsme hrát. O přestávce jsme si něco řekli a kluci začali plnit úkoly, které jsme po nich chtěli. Více začali střílet, z čehož pramenili šance, které jsme využili. Dneska nám vyšly i nájezdy, takže jsme spokojení."

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): „Vyrovnané utkání, my jsme přestali poslední třetinu hrát, Plzeň nás tam přestřílela a byla lepší. V nájezdech je to loterie, oni proměnili parádně tři nájezdy, my jeden. Takže blahopřeji k vítězství.”

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více