Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.3.2019

Výborně! Dorostenci doma porazili Plzeň

A17, sobota 2.3.2019, Slavia - Plzeň
Slavia
5:3
1:0, 2:2, 2:1 - N 0:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 13. Vymětal (Greguss), 25. Greguss (Jokl, Dráb), 30. Altrichter (Čech, Malinek), 50. Malínek (Čech, Hrdlička), 59. Rulc (Pittr) – 21. Šiler (Hauser, Houdek), 32. Jiříček (Soukup, Šiler), 46. Korčák (Soukup, Hauser), 65. Holý (Korčák). Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:3. Diváci: 99. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.

Sestavy

Slavia

Pittr – Dráb, Čech, Srdínko, Hrdlička, Palát, Kluch – Jokl, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Hofmann, Vlasák, Rulc, Hamršmíd, Vymětal.

Plzeň

Bočan – Jánský, Jiříček, Plecitý, Špaček, Páník, Houdek – Hauser, Soukup D., Korčák, Dvořák, Dáňa, Soukup M., Holý, Václavík, Šiler, Kupčo.

Znovu výsledek 5:3 po základní hrací době. Rozdíl byl v tom, že tentokrát byl příznivější pro sešívané! Dorost přehrál na ledě v Edenu favorizovanou Plzeň. Pátý duel se Západočechy v této sezóně znamenal první výhru proti tomuto soupeři. O výhru se zasloužilo hned pět střelců. Branku vstřelili postupně Vymětal, Greguss, Altrichter, Malínek a Rulc.

V první části byli aktivnější hosté, ale nedokázali si za celých dvacet minut vypracovat nějakou větší příležitost. Slavia se dostávala do zápasu pomaleji, ale ve 13. minutě udeřila. Z bezprostřední blízkosti propálil Bočana Matěj Vymětal a poslal tak červenobílé do vedení – 1:0.

Tento moment domácí hokejisty evidentně nabudil, ale ani hosté se nenechali zahanbit. Většina pokusů však šla z dálky a brankář Pittr si s nimi jednoduše poradil. Vedení mohla v sedmnácté minutě navýšit Slavia. Přečíslení ale Srdínko zakončil pouze do dobře se přesouvajícího Bočana.

Na začátku druhé třetiny z nenápadné akce vyrovnal Jakub Šiler a začínalo se od znovu. Slávisté ale rychle zareagovali a po brance Samuela Gregusse a přesné teči Jakuba Altrichtera znovu odskočili. Slavia v tuto chvíli i s pomocí přesilových her udávala tempo hry.

Na konci jednatřicáté minut y se ale nechali sešívaní zbytečně vyloučit. Následnou početní převahu využil v čase 31:29 tvrdou ranou od modré čáry David Jiříček a znovu snížil – 3:2.

Hra byla poté kouskována častými vyloučeními. Po jednom z nich Plzeň znovu vyrovnala. V čase 45:47 se po přesné nabídce Soukupa trefil pod Pittrovu vyrážečku Matěj Korčák. Ani to však sešívané nezlomilo. O tři minuty později využili slávisté přesilovou hru vteřinu před jejím vypršením. Čechovu nabídku neodmítl Vojtěch Malínek a dokázal ji navíc přesně usměrnit za záda Bočana – 4:3.

Ke konci základní hrací doby se hrálo nahoru dolů a obě družstva si vypracovala řadu šancí. Žádná z nich však brankou neskončila. Posledních 90 vteřin to zkoušeli plzeňští hokejisté bez brankáře. To však nepomohlo, ba naopak. Minutu před koncem se trefil do prázdné klece Šimon Rulc a zajistil Slavii tři body – 5:3.

Nadstavbové prodloužení bylo ve znamení tří trestů, hru ovlivnil až poslední z nich. Vteřinu před koncem prodloužení propálil Jakub Holý vše, co mu stálo v cestě a získal tak Plzni bonusový bod.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více